UEFA Super Cup, Μπάγερν-Σεβίλλη: Το... πείραμα της Βουδαπέστης

UEFA Super Cup, Μπάγερν-Σεβίλλη: Το... πείραμα της Βουδαπέστης

Σήμερα το βράδυ στη Βουδαπέστη Μπάγερν και Σεβίλλη διεκδικούν τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης - Είναι το πρώτο ματς στην εποχή του κορωνοϊού που θα διεξαχθεί με κόσμο, αλλά η αντιπολίτευση κάνει λόγω για... πειραματόζωα

uefa-supercup
Ο κορωνοϊος καλπάζει στην Ουγγαρία καθώς τις τελευταίες ημέρες σχεδόν καθημερινά καταγράφονται νέα ρεκόρ κορυσμάτων, ωστόσο για την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν και την UEFA η Βουδαπέστη εξακολουθεί να παραμένει όχι απλά μια ασφαλής επιλογή για τη διεξαγωγή του Super Cup, αλλά και για να πραγματοποιηθεί το πρώτο σοβαρό τεστ με την παρουσία κόσμου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η κάτοχος του Champions League Μπάγερν Μονάχου και η νικήτρια του Europa League Σεβίλλη θα διεκδικήσουν σήμερα το βράδυ στο εντυπωσιακό Φέρεντς Πούσκας της ουγγρικής πρωτεύουσας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Το γήπεδο που φέρει το όνομα του θρύλου του μαγυάρικου ποδοσφαίρου έχει χωρητικότητα 67.000 θέσεων και σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει από τις 25 Αυγούστου η UEFA ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μοναδικός στον οποίο θα επιτραπεί μαζική παρουσία θεατών η οποία μπορεί και να φτάσει έως και το 30%.

Οι δύο φιναλίστ πήραν από 3.000 εισιτήρια (αλλά δεν τα διέθεσαν όλα καθώς φοβήθηκαν το ταξίδι αλλά και την πιθανή καραντίνα με την επιστροφή τους), ένας αριθμός δόθηκε για τις ανάγκες της UEFA και τα υπόλοιπα διατέθηκαν μέσω διαδικτύου με τη σχετική πλατφόρμα να κλείνει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Τόσο οι Ούγγροι όσο και η UEFA τονίζουν ότι θα εφαρμοστεί το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει απόσταση 1.5 μέτρου μεταξύ των θεατών, που θα φορούν συνεχώς μάσκες, ενώ θα θερμομετρηθούν κατά την είσοδο τους.

Επιπροσθέτως όσοι ήρθαν από το εξωτερικό θα πρέπει να προσκομίζουν και αρνητικό τεστ, το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί έως και 72 ώρες νωρίτερα.

Κλείσιμο
«Ο αγώνας του Super Cup θα είναι ασφαλέστερος από κάθε άλλη συνάθροιση», διέρρευσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ωστόσο η αντιπολίτευση κάνει λόγο για... μη αποδεκτό πείραμα!

«Χρησιμοποιούν χιλιάδες Ούγγρους ως πειραματόζωα για να δουν εάν και πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός σε μαζικέ συγκεντρώσεις», δήλωσε ο Ίλντικο Μπόρμπελι, στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ ο επιδημιολόγος Άντρας Τσίλεκ χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αγώνα «αχρείαστο ρίσκο το οποίο κρύβει μεγάλους κινδύνους».




Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη: Ο Ντελόντε Ουέστ επέστρεψε στους δρόμους - Ρακένδυτος, ζητά χρήματα από περαστικούς (φωτό)

Έτοιμη η ΑΕΚ για την κρίσιμη «μάχη» με την Σεντ Γκάλεν για τα πλέι οφ του Europa League

Ο Ολυμπιακός άνοιξε την πόρτα για τα αστέρια του Champions League με το 2-0 επί της Ομόνοιας - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης