Λάζαρος Τσαλίκης: «Να φέρουμε την ιστιοπλοΐα ακόμη ψηλότερα στη συνείδηση του Έλληνα»

Λάζαρος Τσαλίκης: «Να φέρουμε την ιστιοπλοΐα ακόμη ψηλότερα στη συνείδηση του Έλληνα»

«Η ανανέωση της ελληνικής ιστιοπλοΐας (και όχι μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) είναι εκπεφρασμένη επιθυμία όλων και δεν χρειάζεται επανάσταση»

tsalikis
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Τσαλίκης προέβη στην εξής δήλωση, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο άθλημα της ιστιοπλοΐας:

Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος με θλίψη παρακολουθεί την ανταλλαγή κατηγοριών, που εν τέλει απαξιώνουν τη δημόσια εικόνα του αθλήματος που όλοι αγαπάμε και από τη θέση που έχει ταχθεί ο καθένας, υπηρετούμε. Είναι προφανές ότι με τη στάση αυτή εύκολα διαγράφουμε τις επιτυχίες σε συλλογικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο που έφεραν την ιστιοπλοΐα σε κορυφαίες θέσεις στην αξιολογική κατάταξη της ΓΓΑ.

Η ανανέωση της ελληνικής ιστιοπλοΐας (και όχι μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας) είναι εκπεφρασμένη επιθυμία όλων και δεν χρειάζεται επανάσταση. Αντίθετα, πρέπει να γίνει κατανοητό το αυτονόητο: ο δρόμος για το μέλλον και την εξέλιξη απαιτεί εκτός από όραμα, ανάλυση των δεδομένων, μέθοδο, οργάνωση, διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά και στρατηγικό σχέδιο για τη σύνταξη του οποίου θα χρειασθεί γνώση, νεωτερισμός, αλλά και εμπειρία. Οι εποχές αλλάζουν, θα αρμενίσουμε σε αγριεμένες θάλασσες και πρωτόγνωρες συνθήκες, όμως πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που αναδύονται σε καταστάσεις κρίσεων και να φέρουμε την ελληνική ιστιοπλοΐα ακόμη ψηλότερα στη συνείδηση του Έλληνα, αλλά και στη διεθνή αναγνώριση.

Τα μέλη της ελληνικής ιστιοπλοϊκής οικογένειας πρέπει, με γνώμονα τη λαμπρή ιστορία, να συνεισφέρουν με την ελεύθερη γνώμη τους και τις τεκμηριωμένες απόψεις τους για την ανάπτυξη, τη διάδοση και το μέλλον του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Μπόρις Τζόνσον κλείνει τις παμπ αλλά λέει «όχι» σε γενικό lockdown για την ώρα στη Βρετανία

Τι αλλάζει με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις των New York Times;

Μόλις το 1% των Ελλήνων έχει αναπτύξει αντισώματα απέναντι στον κορωνοϊό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης