Τάσος Μπουντούρης: Σκληρή απάντηση για το βίντεο-κατηγορώ ιστιοπλόων

mpountouris

Με φόντο τις εκλογές στην Ομοσπονδία τον Νοέμβριο εκτοξεύονται κατηγορίες που θυμίζουν ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο για έκδοση διαζυγίου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα με πρωταγωνιστές συγκεκριμένους ιστιοπλόους που είναι Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές οι οποίο καταφέρονται κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Με φόντο τις εκλογές στην Ομοσπονδία τον προσεχή Νοέμβριο εκτοξεύονται κατηγορίες που θυμίζουν ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο για έκδοση διαζυγίου!

Στα κατηγορώ των συγκεκριμένων ιστιοπλόων απάντησε με επιστολή του ο θρύλος της ελληνικής και παγκόσμιας ιστιοπλοίας, Τάσος Μπουντούρης, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών ο οποίος έχει σχέση με την Ομοσπονδία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι,

Με λύπη μου βλέπω ξανά ελάχιστους αθλητές με φόντο την ταμπέλα του Ι.Ο.Π. να σύρονται σε κατευθυνόμενες δηλώσεις και video. Οι αθλητές γίνονται τώρα και ηθοποιοί πολλαπλών ρόλων, διασκεδαστικών, δακρύβρεχτων, ντεντέκτιβ τύπου Πουαρώ κ.α.

Μόλις στο πρόσφατο παρελθόν –για να τους θυμίσω- είχαν γίνει και πλαστογράφοι, όταν σε ανακοίνωσή τους παρόμοιου περιεχομένου σε δημοσιογραφικά sites, είχαν πλαστογραφήσει τις υπογραφές δύο ολυμπιονικών, του Τάκη Κουλιγκά και του Λεωνίδα Πελεκανάκη οι οποίοι με γραπτή δήλωσή τους άμεσα τις διέψευσαν. Αν αυτό δεν είναι ΔΙΑΦΘΟΡΑ, αλήθεια τι ακριβώς είναι;

(...) Και επειδή γνωρίζω καλά το Μικρολίμανο, αφού το ζω από μωρό, ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο παραγωγός και ποιος ο σκηνοθέτης. Είναι και οι δύο σε μεγάλη απόγνωση, ο ένας για το νομοσχέδιό του κι ο άλλος μπας και εκλεγεί έστω και στην τελευταία θέση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. στις επόμενες εκλογές. Αλλά, πού να καταλάβουν παραγωγός και σκηνοθέτης ότι απομακρύνοντας από το άθλημα αθλητές που είναι εξαίρετοι και μπορούν να κάνουν πολλά για τη χώρα, τους καταστρέφουν και ουσιαστικά καταστρέφουν το άθλημά μας, μοιράζοντας ρόλους που δεν τους αρμόζουν.

Σ΄ αυτούς, λοιπόν, εδώ και καιρό είχα προτείνει να πάμε μαζί στον Πρόεδρο της Ε.Ι.Ο. και να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα, κι αν ο Πρόεδρος δεν τηρούσε τη συμφωνία, θα έβγαινα και εγώ υπέρ τους. Δεν με άκουσαν. Τώρα, λοιπόν, με αναγκάζουν να μιλήσω για έναν- έναν απ’ αυτούς:

Κακλαμανάκης: Άξιος αθλητής σε μια ολυμπιακή κατηγορία που είναι –δεν είναι ιστιοπλοΐα. Είναι αυτός που έμπλεξε την αείμνηστο υπουργό και θεία του και την οδήγησε σε παραίτηση για να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι ο αθλητής που έτρεχε με το φθηνότερο σκάφος και έχει εισπράξει τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον αθλητή. Εγώ δεν είχα ούτε καν προπονητή κι αυτός είχε 4 άτομα στην ομάδα του, προπονητή, φυσικοθεραπευτή, διατροφολόγο, ψυχολόγο. Είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει αγωγές στην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη και στο παλιό πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Μπάμπη Σαββάκη, και παλαιότερα στον επίσης πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Γιώργο Καραγιώργο. Αλήθεια, ο λαλίστατος κ. Αυγενάκης που ασχολείται με το twitter όλη μέρα, γιατί δεν πήρε θέση για τις αγωγές αυτές που έκανε ο δικός του, αλλά έσπευσε να πάρει θέση για την αγωγή που κατέθεσε η ΕΙΟ εναντίον του Κακλαμανάκη ο οποίος αποκάλεσε την διοίκηση της Ε.Ι.Ο. κλέφτες; Για κακή του τύχη, βέβαια, τον Κακλαμανάκη τον διέψευσαν οι δύο οικονομικοί έλεγχοι του δικού του κ. Αυγενάκη, ένας εκ των οποίων με απ’ ευθείας ανάθεση, όπως φαίνεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Μπεκατώρου: Για ποια διαφάνεια και διαφθορά μιλάει, όταν παίρνει στο τέλος του 2019 περισσότερα από 13.000 ευρώ για να πάει στην Νέα Ζηλανδία να πάρει την πρόκριση με την κατηγορία Nacra17, και επειδή την έχασε, άλλαξε έτσι για την πλάκα κατηγορία περνώντας στα 470 και κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα;

Μάντης-Καγιαλής: Αφού ύμνησαν την Ομοσπονδία, όταν πήραν το μετάλλιο, κι αφού σε δημόσιες δηλώσεις τους στην αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου έλεγαν πως η δουλειά των αθλητών είναι να ασχολούνται μόνο με το άθλημά τους, από φόβο μήπως δεν πάρουν την εσωτερική πρόκριση για το ΤΟΚΥΟ, μια διαδικασία που ακολουθεί η Ομοσπονδία εδώ και 20 χρόνια και από την οποία έχουμε περάσει και εγώ και ο Κακλαμανάκης και η Μπεκατώρου κ.α., πίεσαν Ομοσπονδία και Ε.Ο.Ε. να πάνε προνομιακά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θυμόντουσαν μάλλον πώς έχασαν την πρόκριση από τον Καμπουρίδη και τον Παπαδόπουλο και έτσι δεν πήγαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Βλέπεις είναι και οι χορηγίες στη μέση. Στην δική μας εποχή τα χρήματα ήταν ελάχιστα. Γι΄ αυτό και σήμερα δουλεύουμε σκληρά για να ζήσουμε. Εκείνοι κυκλοφορούν με Πόρσε, με σκάφος ανοικτής θάλασσας, με μεγάλο φουσκωτό και λέγεται ότι έχουν εταιρεία offshore.

Καραχάλιου: Αθλήτρια, με κάποιες διακρίσεις ως νεάνιδα και ένα 3ο πανευρωπαϊκό, αυτοανακηρύσσεται ως η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών. Απ΄ ό,τι σαν παλιός είμαι σε θέση να γνωρίζω, η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών στην κατηγορία Laser είναι η Μαρία Βλάχου, Παγκόσμια πρωταθλήτρια –χρυσό μετάλλιο, και η αμέσως επόμενη η Ουρανία Φλαμπούρη, Παγκόσμια πρωταθλήτρια –χάλκινο μετάλλιο. Εκτός κι αν το 3ο πανευρωπαϊκό αξίζει περισσότερο από παγκόσμιο! Αλλά και τόση συγκίνηση στο video ! Μήπως επειδή η μητέρα της ,παρουσία πλήθους κόσμου στο Μικρολίμανο, χειροκροτώντας με ειρωνικά με αποκαλούσε νούμερο, γιατί δεν συμμετέχω στην παρεϊτσα του Ι.Ο.Π.; Και επειδή το παίζει και πολύ Ελληνίδα –πατριώτισσα , να μετρήσουμε πόσες φορές φόρεσε το εθνόσημο στους διεθνείς αγώνες.

Μιτάκης: Ο πιο ευνοημένος αθλητής. Εάν εγώ είχα στη διάθεσή μου τα μισά απ’ ό,τι είχε αυτός, θα έτρεχα σε όλες τις κατηγορίες και θα έπαιρνα το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο .Όσο για την πρόκριση που πήρε , να του θυμίσω πως κάποιοι «έφεραν» τον αγώνα στην Αθήνα, κάποιοι πίεζαν να γίνει η τελευταία κούρσα του αγώνα, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή η Ελλάδα που εκπροσωπούσε έμενε εκτός πρόκρισης, και κάποιοι άλλοι πίεσαν τον Ισπανό αθλητή να κάνει ένσταση για να πάρει έτσι η Ελλάδα την πρόκριση.

(...) Ολοκληρώνοντας, σημειώνω ότι στην απολογιστική Γεν. Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Ιούλιο του 2020 αναφέρθηκαν, μετά από ερώτηση, αναλυτικά τα χρήματα που πήρε ο καθένας τη διετία 2018 -2019 και είναι:

Μάντης – Καγιαλής €111.983,78

Μιτάκης €78.507,12

Καραχάλιου €37.954

Μπεκατώρου €13.581

Αυτά καταρχήν προς ενημέρωσή σας.»


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα τέσσερα σενάρια για την πορεία της καταιγίδας

Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (3)

giannist

κοίτα ποιος μιλάει....

Μεμάς70

Επειδή μάλλον έχουν μπει τα κομματικά στην μέση, εμείς οι απέξω δεν μπορούμε να ξέρουμε που είναι η αλήθεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ίδια πρόσωπα στη διοίκηση για 30 χρόνια δεν είναι φυσιολογικό.

ΗΛΙΑΣ

Tους δίκασε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης