Ντομινίκ Τιμ: Ο νικητής του Grand Slam αγαπά την... Τσέλσι και την οικολογία

Ντομινίκ Τιμ: Ο νικητής του Grand Slam αγαπά την... Τσέλσι και την οικολογία

Ο Αυστριακός αθλητής του Red Bull, Ντομινίκ Τιμ, διεκδίκησε δύο σετ ενάντια στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και κέρδισε τον πρώτο του τίτλο Grand Slam στο US Open - Ο δρόμος της ζωής του νέου «βασιλιά» της Νέας Υόρκης προς τη δόξα

dominic-thiem-serve
«Πέτυχα έναν στόχο ζωής, ένα όνειρο για τον εαυτό μου, που είχα για πολλά, πολλά χρόνια», είπε κατακτώντας την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μετά την εξασφάλιση της νίκης.

Ο Ντομινίκ Τιμ είναι πια νικητής Grand Slam! Χρειάστηκε να φτάσει τα 27 του χρόνια του, έχοντας ηττηθεί τρεις φορές σε τελικό Major από τους Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και να πραγματοποιήσει μια αδιανόητη ανατροπή κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του φετινού US Open!

Το ότι κατέκτησε έναν Grand Slam τίτλο στο US Open το έχουν καταφέρει αρκετοί πριν από αυτόν, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στον τίτλο είναι μοναδικός!

Ποιος είναι όμως ο Αυστριακός νέος «βασιλιάς» της Νέας Υόρκης;

1. Το όνειρό του ήταν να κερδίσει το Kitzbühel

Η ιδέα ότι ένας νεαρός Thiem ονειρευόταν να κερδίσει όλους τους τίτλους Grand Slam είναι πραγματικά πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Αντ 'αυτού, η αρχική φιλοδοξία ήταν κάπως πιο κοντά στο σπίτι με τη νίκη στο Kitzbühel, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα τουρνουά που παρακολούθησε ως παιδί. Αφού κατέκτησε τον τίτλο το 2019, εξήγησε: "Κερδίζοντας το Kitzbühel, έκανα πραγματικότητα ένα όνειρο που είχα από παιδί. Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, απίστευτα συναισθήματα. " Επίσης, πέρυσι πέτυχε ένα άλλο όνειρο, κέρδισε το Erste Bank Open στη Βιέννη.

2. Μεγάλος fan της Chelsea, κατέχει ακόμη και το δικό του ποδοσφαιρικό σύλλογο

Ως ένθερμος υποστηρικτής της Chelsea, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο, ο Thiem προσπαθεί πάντα να βρει χρόνο ανάμεσα σε αγώνες και προπόνηση για να ανοίξει την τηλεόραση και να δει την Chelsea στην Premier League και στην ευρωπαϊκή δράση. Επιπλέον, πριν από λίγα χρόνια ίδρυσε τον δικό του ποδοσφαιρικό σύλλογο στην Αυστρία, τον TFC Matzendorf, για τους φίλους και τους αυστριακούς συναδέλφους του.

3. Τα βραχιόλια που φοράει υποστηρίζουν τον καθαρισμό του ωκεανού

Σερφάροντας στο διαδίκτυο μια μέρα, ο Thiem έπεσε στο 4Ocean, μια επιχείρηση που έχει αφαιρέσει εκατομμύρια τόνους πλαστικού από τον ωκεανό από την ίδρυσή της το 2017. Έτσι, αγόρασε ένα από τα βραχιόλια τους, το φορούσε στα τουρνουά και στη συνέχεια το 4Ocean ήρθε σε επαφή μαζί του. Τώρα αποτελεί έναν από τους κύριους πρεσβευτές του.

dominic-thiem-bakchand


4. Δεν χρησιμοποιούσε ποτέ ένα χέρι στο backhand του

Κλείσιμο
Μια από τις πιο χαρακτηριστηκές του κινήσεις είναι το backhand με ένα χέρι, αλλά την κίνηση αυτή δεν την είχε στο οπλοστάσιό του μέχρι να του το διδάξει ένας προπονητής του. Μέχρι την ηλικία των 12 ετών, έκανε backhand με δύο χέρια.

5. Η πρώτη του νίκη σε ATP Tour match ήταν ενάντια στον μετέπειτα προπονητή του

Ο Thiem πήρε τη νίκη στον αγώνα του στην περιοδεία ATP στη Βιέννη το 2011 ως έφηβος κι ως ένα φρέσκο ​​πρόσωπο που έρχεται αντιμέτωπο με έναν θρύλο του αυστριακού τέννις, τον 44χρονο Thomas Muster. Παρά τη διαφορά ηλικίας και εμπειρίας, ο Thiem κέρδισε σε συνεχόμενα σετ, 6-2, 6-3. Ο Thiem πρόσθεσε αργότερα τον Muster στην προπονητική του ομάδα, αν και αυτό έγινε για σύντομη περίοδο.

6. Έχει το δικό του τουρνουά τέννις - το Red Bull Thiem, Set and Match

Το Red Bull Thiem, Set, Match είναι ανοιχτό τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και ξεκίνησε με έξι στάσεις στην Αυστρία το 2020. Κάθε αγώνας παίζεται με μικρά σετ σε τέσσερα παιχνίδια και tie-break στο 3-3. Το επιθετικό παιχνίδι ανταμείβεται επίσης, με έναν νικητή να μετράει ως διπλούς πόντους. Οι νικητές κερδίζουν ένα ειδικό training session με τον #3 τεννίστα στον κόσμο.

7. Υποστήριξε τον Federer και τον Nadal για να γίνουν προπονητές

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη στροφή στους super coaches στο τέννις: οι πρώην παίκτες Boris Becker, Ivan Lendl, Andre Agassi, Stefan Edberg και Goran Ivanisevic είναι μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να προπονήσουν νέους τεννίστες. Και ο Thiem πιστεύει ότι ο Roger Federer και ο Rafael Nadal θα ακολουθήσουν το ίδιο. Είπε: "Ο Federer και ο Nadal θα γίνουν από τους καλύτερους προπονητές επειδή έχουν τόσο μεγάλη γνώση του τέννις. Είναι τρελό. "

dominic-thiem-preparing-serve


8. Υπάρχουν μερικοί μύθοι γύρω από την πρώτη του ρουτίνα

Θέλεις να μάθεις το μυστικό πίσω από την επιτυχία του; Λοιπόν, δεν είναι μόνο η ικανότητά του στο τέννις, αλλά η ηθική του στο γυμναστήριο.

Για πολύ καιρό, υπήρχαν ιστορίες ότι εκπαιδεύτηκε με κορμούς δέντρων στην πλάτη του, πήγαινε για νυχτερινό τρέξιμο στο δάσος και κολύμπι σε παγωμένα ποτάμια για να τον προετοιμάσει για τις δυσκολίες των τουρνουά τέννις. Αποδεικνύεται ότι είναι όλα μύθος, αλλά εργάζεται αυστηρά στην προπόνηση πριν κάθε σεζον.

9. Ο Federer είναι fan… της προφοράς του Thiem

Ο 20-φορές πρωταθλητής Grand Slam δεν έκρυψε το γεγονός ότι αγαπάει και διασκεδάζει από την προφορά του Thiem, όποια γλώσσα κι αν χρησιμοποιεί στις συνεντεύξεις τύπου. Ο Federer είπε: "Λατρεύω την προφορά του. Παρεμπιπτόντως, και στα Γερμανικά, όχι μόνο στα Αγγλικά, και το ξέρει αυτό."

10. Αν μπορούσε, θα έκανε μια μεγάλη αλλαγή στο τέννις

Αν μπορούσε, θα έκανε το τρίτο σετ, tie-break, στα περισσότερα τουρνουά."Νομίζω ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που θα ήταν καλό να αλλάξουν", είπε. "Το ένα είναι ότι θα άλλαζα σε μερικά μικρότερα τουρνουά το τρίτο σετ, σε tie-break."
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης