Φερέιρα: Πλάνο και κίνητρο μας έδωσαν την πρόκριση

Φερέιρα: Πλάνο και κίνητρο μας έδωσαν την πρόκριση

Τι δήλωσε ο προπονητης του ΠΑΟΚ μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα

fereira
Στο πλάνο που υπήρξε και το οποίο τήρησαν κατά γράμμα οι παίκτες του, αλλά και στο κίνητρο που είχαν στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας για τη σπουδαία νίκη επί της Μπενφίκα.

Ο Πορτογάλος προπονητής μετά την θριαμβευτική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε τα εξής: «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα σήμερα και πολλές φορές κάνουμε την ανάλυση μας χωρίς να βάλουμε τον αντίπαλο στην εξίσωση. Η Μπενφίκα είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ατομική ποιότητα και αυτό είναι κάτι γνωστό. Έπρεπε εμείς να κλείσουμε τους κεντρικούς διαδρόμους να τους «σπρώξουμε» στα πλάγια και να εκμεταλλευτούμε τους χώρους στην κόντρα επίθεση.

Όσο πέρναγε ο χρόνος, η πίεση του αντιπάλου δεν θα μπορούσε να είναι στο ίδιο επίπεδο. Εμείς θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, αλλά καταλαβαίνουμε καλά ότι σήμερα αυτό ήταν πολύ δύσκολα γιατί πάντα πρέπει να βλέπουμε και ποιον έχουμε αντίπαλο. Όταν παίζουμε με ομάδα στα μέτρα μας έχουμε την κατοχή της μπάλας, όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως η Μπενφίκα η κατοχή μας είναι σε μικρότερα επίπεδα. Προσαρμοζόμαστε στο παιχνίδι ανάλογα με τον αντίπαλο και επιλέγουμε τον τρόπο που θα κερδίσουμε.

Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε λιγότερες επιθέσεις ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κερδίσεις. Δεν υπάρχουν τέλεια συστήματα, όλα έχουν δυνατά και αδύναμα σημεία και μετά το παιχνίδι βγαίνουν συμπεράσματα. Αυτό που βέβαια πρέπει να παραδεχτώ ήταν ότι αν αυτή η φάση ήταν δυο αγώνες θα ήταν πιο δύσκολα και αυτό γιατί παίξαμε με μια εξαιρετική ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή, αν όχι με τον καλύτερο και το ομαδικό μας παιχνίδι, μας έδωσε την νίκη. Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια».

Για το αν η ομάδα χρειάζεται προσγείωση μετά την πρόκριση για τον αγώνα με τον Ατρόμητο : «Για να νικήσουμε πρέπει να έχουμε καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Εγώ προσωπικά θα έχω τις ίδιες απαιτήσεις, όπως έχουν και αυτοί από εμένα. Όταν κερδίζουν δεν είναι όλα τέλεια, οπότε εμείς πρέπει να βρούμε την ισορροπία μας. Εμείς σήμερα κάναμε το αυτονόητα και πραγματικά θέλω να δω την αντίδραση της ομάδας στον αγώνα της Παρασκευής με τον Ατρόμητο.

Το ποδόσφαιρο για αυτό είναι μαγεία, γιατί μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να κερδίσει τους πάντες, έστω και με ένα μικρό ποσοστό. Όντας και εγώ πρώην παίκτης, πάντα η αρχή της σεζόν έχει ιδιαιτερότητες. Όσο καλούς παίκτες και αν έχεις, η χημεία της ομάδας δεν είναι στο 100%. Βρίσκομαι εδώ και έναν χρόνο, στην μια πλευρά της ζυγαριάς βάζουμε ότι η Μπενφίκα έχει καλύτερο προπονητή, πιο ποιοτικό ρόστερ, περισσότερα λεφτά για μεταγραφές, είχαμε και εμείς τα δικά μας υπέρ.

Το πλάνο μας για την νίκη, την λειτουργία μέσα στο γήπεδο και παίκτες είτε έμπειρους, είτε πιο νεαρούς με κίνητρο να τα δώσουν όλα απέναντι την Μπενφίκα. Εμείς χρειαζόμασταν την νίκη σήμερα και στις ευκαιρίες μας να είμαστε αποτελεσματικοί. Αν χάναμε αυτό το παιχνίδι, θα είμαστε οι ίδιοι. Από την στιγμή που κερδίσαμε, η ομάδα είναι ίδια και δεν αλλάζουμε οι στόχοι μας. Δεν μου αρέσει να ζω σε ακραίες καταστάσεις, σήμερα να είμαι ο καλύτερος και αύριο ο χειρότερος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο».

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς: «Αυτό που μπορώ να πω είναι όλοι είμαστε καρπός των εμπειριών που έχουμε. Από τότε που άρχισα ως προπονητής προσπαθούσα να βγάλω την καλύτερη δυνατή ομάδα. Άρχισα στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, έχω βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και ήμουν πολλές φορές που εγώ έδινα φαγητό στους παίκτες και πάντα προσπαθούσα να βοηθήσω και την πρώτη ομάδα. Το ίδιο έγινε και στην Μπράγκα, με όσα είχα προσπαθούσα να φτιάξω μια δυνατή ομάδα. Και αυτό το λέω γιατί θέλαμε να πάρουμε πολύ τον Αντρίγια, ξέραμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ με την ποιότητα του και ο ίδιος αυτό που λέει είναι ότι γνωρίζει πολλά για τον ΠΑΟΚ ακόμα και τα συνθήματα του κόσμου, οπότε υπάρχει μια καλή χημεία.

Οι παίκτες του επεφύλασσαν μια υπέροχη υποδοχή και το μόνο που σκέφτομαι ότι έχει λαμπρό μέλλον στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που επέλεξε τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα γιατί είχε προτάσεις από άλλες ομάδες με περισσότερο λεφτά αλλά επέλεξε να έρθει στον ΠΑΟΚ. Όταν έχεις παίκτες με τέτοια ποιότητα, τότε το έργο του προπονητή γίνεται πιο εύκολο. Οι καλοί παίκτες είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο. Θα μπορούσα να δείξει περισσότερα στην Μπενφίκα, αλλά αυτό έχει να κάνει και με την ομάδα.

Οι προπονητές δεν μπορούν να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι έχει περισσότερους από δυο παίκτες σε κάθε θέση και δεν μπορούν να παίξουν όλοι μαζί στην ίδια ενδεκάδα. Για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης και δεν ξέρουμε τι συνέβη η Μπενφίκα έχει πολλούς παίκτες στην ίδια θέση, ο κ. Ζέσους αποφάσισε ότι δεν τον έχει στα πλάνα του και ο Ζίβκοβιτς γνωρίζει ότι εδώ θα έχει περισσότερες ευκαιρίες. Ακόμα και εδώ όταν ήρθε, ο Ζίβκοβιτς σκέφτηκε ότι υπάρχουν καλοί παίκτες και πρέπει να δώσω το κάτι παραπάνω.

Οι παίκτες πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες και αυτό εμένα μου κοστίζει σαν προπονητής γιατί κάποιοι θα παίξουν και θα είναι χαρούμενοι και κάποιοι άλλοι δεν θα παίξουν και θα είναι λυπημένοι. Αν μπορούσα θα τους έβαζα όλους, βάσει της δουλειάς που έχουν κάνει. Είναι λίγο σαν το σχολείο, υπάρχουν κάποιοι που τα… πιάνουν με την πρώτη, κάποιοι που θέλουν διάβασμα για να τα πιάσουν και κάποιοι που δεν τα πιάνουν καθόλου. Μας χαροποιεί που επέλεξε εμάς για να συνεχίσει εδώ την καριέρα του».

Για το αν νιώθει ότι οι παίκτες έχουν εμπεδώσει αυτά που θέλει από αυτούς στο γήπεδο: «Ο προπονητής είναι ο ίδιος, δεν έχει αλλάξει. Αυτό που ήθελα να δω ότι τι θα με ρωτούσατε αν σήμερα δεν κερδίζαμε. Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τον προπονητή και αυτοί γιατί εγώ πρέπει να προβλέψω πράγματα, ενώ μετά το ματς είναι η κριτική πολύ εύκολη. Αυτή είναι η δουλειά μου.

Πάντα προσπαθώ να κάνω, είναι να πάρω τις καλύτερες αποφάσεις. Επέλεξα τον Μπίσεσβαρ με την Λάρισα, σήμερα επέλεξα τον Κρέσπο γιατί ταίριαζαν τα χαρακτηριστικά του για τον αγώνα. Καταλαβαίνω καλά ότι αν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα, θα λέγαμε για παίκτες που δεν παίζουν στην θέση τους.

Τόσος κόσμος του αρέσει το ποδόσφαιρο και έχει μια άποψη για αυτό, αλλά αν κάποιος παρακολουθήσει την ομάδα από πέρσι μέχρι σήμερα έχω αλλάξει και προσαρμοστεί σε πολλά. Η κριτική είναι σημαντική και την θέλουμε, το είπα και χθες. Απλώς αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι πρέπει να μπαίνουμε στο μυαλό του προπονητή. Βλέπω τον αγώνα και τι ζητάει αυτός από εμένα. Δηλαδή δεν θα άντεχε να βάλω τον Ντιέγκο να μαρκάρει τον Έβερτον ή τον Κρέσπο να μαρκάρει τον Έβερτον. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας προσπαθώ να τσεκάρω όλα τα δεδομένα, αλλά στον αγώνα πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες σε ένα ματς που δεν μπορείς να υπολογίσεις».

Για την δήλωση του ότι η πρόκριση είναι δουλειά ενός χρόνου και για Γιαννούλη: «Πράγματι ο Γιαννούλης είναι ένας παίκτης – κλειδί για εμάς. Εγώ θα προσπαθήσω να πείσω τον παίκτη και τον κ. Σαββίδη να μείνει μαζί μας μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν φύγει θα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένας παίκτης της ποιότητας του και αυτό γιατί με όλο το σεβασμό, έχω προπονήσει πολλούς αριστερούς μπακ στην καριέρα μου, αλλά σαν αυτόν κανέναν. Ελπίζω να μείνει μαζί μας».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μεσανατολικό: Η Σαουδική Αραβία στο πλευρό των Παλαιστίνιων

Wall Street: Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση

Γιαννούλης για την πρόκριση του ΠΑΟΚ: Κάναμε κατάθεση ψυχής και τα καταφέραμε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης