Euroleague: Αντιδρούν οι ομάδες για το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις αυστηρές ποινές

Euroleague: Αντιδρούν οι ομάδες για το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις αυστηρές ποινές

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Πέμπτης εν όψει της έναρξης της νέας σεζόν σε τρεις εβδομάδες με τις ομάδες-μετόχους της Euroleague να έχουν πολλές ενστάσεις

Euroleague_17_03_2020
Η Ευρωλίγκα μοίρασε στις 18 ομάδες της Ευρωλίγκας το υγειονομικό πρωτόκολλο εν όψει της έναρξης της νέας σεζόν, σε τρεις εβδομάδες (1/10).

Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κλαμπ, καθώς προβλέπονται αυστηρότατες «καμπάνες» και εξοντωτικά πρόστιμα σε ομάδες που θα θεωρούνται υπαίτιες για την αναβολή αγώνων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι φωνές που θα ακουστούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης από τις ίδιες τις ομάδες που αντιδρούν.

Βασικότερη αιτία αντίδρασης των ομάδων είναι πως υπεύθυνη για την διεξαγωγή ενός αγώνα θα είναι η γηπεδούχος ομάδα. Εφόσον η αντίπαλος προέρχεται από χώρα που έχει απαγόρευση εισόδου, τότε η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να μεριμνήσει για να βρεθεί ουδέτερη χώρα και ουδέτερο γήπεδο για την διεξαγωγή του αγώνα καλύπτοντας μάλιστα και τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής της αποστολής των αντιπάλων.

Εφόσον δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας, η γηπεδούχος ομάδα ως υπεύθυνη θα τιμωρείται όχι μόνο με μηδενισμό αλλά και με πρόστιμο 150.000 ευρώ! Όσον αφορά στην Ελλάδα, υπάρχει σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων από Τουρκία και Ρωσία, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξει ζήτημα με τις αποστολές των Φενέρ, Εφές, ΤΣΣΚΑ, Χίμκι και Ζενίτ.

Ήδη οι τρεις ομάδες της Ρωσίας και η Μακάμπι έχουν εξασφαλίσει από τις κυβερνήσεις τους με ειδική άδεια την είσοδο των αποστολών των ομάδων και από χώρες που έχουν απαγορευτικό.

Όμως τα κλαμπ αντιδρούν σε αυτές τις «καμπάνες» που κρίνονται εξοντωτικές και αναμένεται να υπάρξουν έντονες ενστάσεις προς την Ευρωλίγκα στην αυριανή συνεδρίαση. Συν τοις άλλοις, το πρωτόκολλο προβλέπει συνεχή τεστ, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, για όλα τα μέλη των αποστολών.

Κλείσιμο
Η Ευρωλίγκα είναι αποφασισμένη να αρχίσει κανονικά η σεζόν την 1η Οκτωβρίου, καθώς νέο «λουκέτο» μετά από αυτό που μπήκε τον Μάρτιο θα ισοδυναμεί με καταστροφή που θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την επιβίωση της διοργάνωσης.

Όμως το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει έχει να κάνει με τις μετακινήσεις των αποστολών και τα διαφορετικά δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε χώρα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Πηγή:www.sport-fm.gr


Ειδήσεις σήμερα:

UEFA: Δεν θα γίνει στην Αθήνα η κλήρωση και τα βραβεία - Μεταφέρεται στη Νιόν

Basket League: Παναθηναϊκός-Περιστέρι και ΑΕΚ-Προμηθέας στο Super Cup

Το πανόραμα του Nations League - Όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης