Κύπελλο ποδοσφαίρου: Αναβάλλεται ο τελικός ΑΕΚ-Ολυμπιακού εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊού

Κύπελλο ποδοσφαίρου: Αναβάλλεται ο τελικός ΑΕΚ-Ολυμπιακού εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊού

Θετικός βρέθηκε ο Αργεντινός άσος Μάξι Λοβέρα του Ολυμπιακού και ο τελικός του Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένος για αύριο (30/8, 21:00) αναβάλλεται για δεύτερη φορά

lovera
Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ δεν είναι γραφτό να διεξαχθεί.... Μετά την πρώτη αναβολή στα τέλη Ιουλίου (όταν η ΕΠΟ επέλεξε το γήπεδο της Ριζούπολης και προέκυψαν οι αντιρρήσεις της Αστυνομίας αλλά και της Περιφέρειας Αττικής), σήμερα έγινε γνωστό ότι προέκυψε και δεύτερη αναβολή, καθώς προέκυψε θετικό δείγμα στα τεστ κορωνοϊού που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Πιο συγκεκριμένα θετικός βρέθηκε ο Αργεντινός Μάξι Λοβέρα (ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού από τη στιγμή που άρχισε η προετοιμασίας καθώς είχαν προηγηθεί οι Σεμέδο, Τζολάκης) κι έτσι ο αγώνας που ήταν προγραμματισμός για αύριο Κυριακή (ΟΑΚΑ,  21:00) δεν θα διεξαχθεί.

Όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (με τις εντολές του ΕΟΔΥ) ο ποδοσφαιριστής τέθηκε σε καραντίνα, όπως και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μέσα στο επόμενο διήμερο όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας (παίκτες, προπονητές, σταφ) και γενικά ολοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το Λοβέρα θα υποβληθούν σε δύο διαδοχικά τεστ και εφόσον είναι αρνητικά τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις (ενώ θα απολυμανθεί και το προπονητικό κέντρο του Ρέντη). Υπενθυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν τον πρώτο αγώνα μπαράζ Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης, όταν βρέθηκε θετικό δείγμα στους Θρακιώτες κι ο πρώτος αγώνας αναβλήθηκε (αντί για το Σάββατο 22/8 έγινε την Τετάρτη 26/8 αφού προέκυψαν τα δύο αρνητικά τεστ στους υπόλοιπους παίκτες)

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου, μια τέτοια λύση δεν μπορεί να υπάρξει γιατί στις 3 και 6 Σεπτεμβρίου υπάρχουν επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο UEFA Nations League και γενικά μέσα στον Σεπτέμβριο δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες καθώς από τις 14/15-9 ξεκινούν και πάλι οι προκριματικοί αγώνες των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Έτσι λοιπόν η ΕΠΟ βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη θέση και θα πρέπει να βρει μια ημερομηνία σε ένα πολύ ασφυκτικό καλεντάρι, πληρώνοντας όμως ακριβά τις παλινωδίες και τις αστείες επιλογές που η ίδια έκανε μετατρέποντας τον τελικό του Κυπέλλου σε μια φαρσοκωμωδία.

Κλείσιμο
Πάντως η Ομοσπονδία επισήμως δεν έχει ανακοινώσει την αναβολή του αγώνα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι σκέφτεται τον ορισμό του στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα ξεκινούσε η Super League 1 (κι αν δεν συμφωνήσει η Λίγκα θα υπάρχει νέα κόντρα) ενώ δεδομένου ότι το ΟΑΚΑ κλείνει προκειμένου να γίνουν έργα βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου, πλέον αναζητείται και έδρα του τελικού με το γήπεδο της Ριζούπολης να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης