Επίσημο: Αρχίζουν ξανά το Σάββατο τα playoffs στο ΝΒΑ

Επίσημο: Αρχίζουν ξανά το Σάββατο τα playoffs στο ΝΒΑ

Τη συνέχεια των playoffs ανακοίνωσε το ΝΒΑ σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε την Ένωση Παικτών

nba22
Επιστροφή στο… παρκέ για το ΝΒΑ!

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με την Ένωση Παικτών, η λίγκα γνωστοποίησε πως τα playoffs θα συνεχιστούν κανονικά από το Σάββατο (29/8).

Όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα ματς που δεν έγιναν την Τετάρτη (26/8) και συγκεκριμένα, τα Μπακς-Μάτζικ, Ρόκετς-Θάντερ και Λέικερς-Μπλέιζερς.

Υπενθυμίζεται πως εχθές με αφορμή το περιστατικό της ωμής αστυνομικής βίας έναντι του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ, αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα παιχνίδια του NBA.

Το ξεκίνημα έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι αποφάσισαν να μην κατέβουν στο game 5 των play off, εναντίον του Ορλάντο. Άλλωστε το Μιλγουόκι είναι και η πρωτεύουσα του Ουισκόνσιν, όπου και σημειώθηκε το περιστατικό με τον Τζέικομπ Μπλέικ. Την ιστορική απόφαση των Μπακς ακολούθησαν οι Ρόκετς και οι Θάντερ, αλλά και οι Λέικερς με τους Μπλέιζερς, υποχρεώνοντας έτσι, τη διοργανώτρια αρχή να αναβάλλει όλα τα χθεσινά παιχνίδια και να ορίσει εκ νέου ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους.

The Milwaukee Bucks have decided to boycott Game 5


Η κίνηση αυτή των ομάδων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων σε όλο το NBA, με τους Σέλτικς και τους Ράπτορς να σκέφτονται επίσης σοβαρά να μην κατέβουν στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας.

Κλείσιμο

Η δήλωση των Μπακς - «Πηγαίντε να ψηφίσετε στις 3 Νοεμβρίου»

Σε δήλωση προχώρησε η ομάδα των Μπακς, την οποία διάβασαν οι Στέρλινγκ Μπράουν (που έχει πέσει και αυτός θύμα αστυνομικής βίας) και Τζορτζ Χιλ ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους: «Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση».

Αρχικά ο Μπράουν ανέφερε σχετικά με την κοινή δήλωση: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό video με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Με τον Χιλ να συμπληρώνει: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Δείτε τη δήλωση:



Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα

ΑΕΚ: Iσχυρή στον 3ο προκριματικό του Europa League, οι πιθανότητες για τα play off

Ο Χάρι Μαγκουάιρ στο BBC για τη Μύκονο: Δεν οφείλω συγγνώμη σε κανέναν, φοβήθηκα για τη ζωή μου

Europa League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη και του ΟΦΗ στον 2ο προκριματικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης