Κύπελλο Αγγλίας: Ρεκόρ τηλεθέασης για τη φετινή σεζόν στην αναμέτρηση Άρσεναλ-Τσέλσι

Κύπελλο Αγγλίας: Ρεκόρ τηλεθέασης για τη φετινή σεζόν στην αναμέτρηση Άρσεναλ-Τσέλσι

Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας είναι πάντα ένα ματς που προκαλεί ενδιαφέρον, αλλά φέτος και λόγω του κορωνοϊού η τηλεθέαση χτύπησε κόκκινο

BBC2
Από τη μια οι άδειες εξέδρες λόγω της πανδημίας του Covid-19, από την άλλη η εξέλιξη του σκορ (από 0-1, 2-1) και τα ονόματα των δύο φιναλίστ και να που στο φινάλε της σεζόν είχαμε φετινό ρεκόρ τηλεθέασης στη Βρετανία.

Έως και 8.2 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να οδηγεί την Άρσεναλ στην ανατροπή κόντρα στην Τσέλσι και στην 14η κούπα της ιστορίας της κι αυτός ο αριθμός είναι ρεκόρ για τη φετινή σεζόν.



Το BBC 1 που μετέδισε τον αγώνα ξεπέρασε το 46% στην τηλεθέαση που σημαίνει ότι το μισό του πληθυσμού της χώρας που έχει τηλεοπτικό δέκτη έβλεπε τον λονδρέζικο εμφύλιο.

Το προηγούμενο τηλεοπτικό ρεκόρ (πάντα όσον αφορά τις φετινές ποδοσφαιρικές μεταδόσεις) ήταν ο ημιτελικός Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον οποίο παρακολούθησαν 7.3 εκατ. τηλεθεατές, ενώ στο τοπ-5 της σχετικής λίστας βρίσκονται αγώνες του Κυπέλλου, ωστόσο μόνο οι αναμετρήσεις Τσέλσι-Λίβερπουλ (αρχές Μαρτίου για τον 5ο γύρο) και Λίβερπουλ-Σριούσμπερι (μέσα Ιανουαρίου) είχαν διεξαχθεί με κόσμο στις κερκίδες.

Όσον αφορά την συνδρομητική πλατφόρμα του Sky Sports το δικό του ρεκόρ ήταν τα 5.5 εκατ. τηλεθεατών που παρακολούθησαν τον περασμένο Ιούνιο το ντέρμπι του Μέρσεϊσαιντ στο Γκούντισον Παρκ που βρήκε Έβερτον και Λίβερπουλ στο 0-0.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερα νέα κρούσματα κρούσματα κορωνοϊού στην Εθνική πόλο ανδρών

Επιβεβαιώθηκε το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ

Η Ζενίτ τρόλαρε την Αρσεναλ για το... σπασμένο Κύπελλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης