Την Πέμπτη οι συναντήσεις Λάκοβιτς με τους «Big-4» για το διάδοχο του Περέιρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Την Πέμπτη οι συναντήσεις Λάκοβιτς με τους «Big-4» για το διάδοχο του Περέιρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αύριο Πέμπτη (2/7) αναμένεται να συναντηθεί ο επικεφαλής της UEFA για τις διεθνείς ομοσπονδίες, Ζόραν Λάκοβιτς, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Γιάννη Αλαφούζο και την πλευρά του ΠΑΟΚ με αντικείμενο συζήτησης το διάδοχο του Βίτορ Μέλο Περέιρα και την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά

big4
Αυτή τη φορά δεν θα βρεθούν όλοι μαζί, όπως στις 22 Ιανουαρίου, στο "Μεγάλη Βρετάνια". Ο Ζόραν Λάκοβιτς (ουσιαστικά Νο 3 στην UEFA, μετά τον πρόεδρο Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον γενικό γραμματέα Θόδωρο Θεοδωρίδη) εκτός από τη συνάντησή του με την ΕΠΟ, αναμένεται να έχει κατ' ιδίαν και κατά μόνας συζητήσεις με τους τρεις εκ των τεσσάρων μεγαλομετόχους του Big-4. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα συζητήσει μέσω Skype με τον Ιβάν Σαββίδη ή με κάποιον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι ο μεγαλομέτοχος του νταμπλούχου Ελλάδας βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Την ατζέντα της συζήτησης τη γνωρίζει μόνο ο ίδιος ο Λάκοβιτς. Μπορεί να συζητήσει με τα «αφεντικά» Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για τα... πάντα. Την τωρινή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις δικαστικές διαμάχες, τις εκλογές της ΕΠΟ, τη μελέτη και τις προτάσεις των FIFA/UEFA που περιμένει η κυβέρνηση, για τις δυσφημιστικές δηλώσεις, για τους ξένους διαιτητές, για το πρωτάθλημα και τον τελικό Κυπέλλου, για τον κορονοϊό και την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, για όλα! Ενα θέμα, όμως, σίγουρα θα απασχολήσει την κουβέντα που θα έχει ξεχωριστά με κάθε μεγαλομέτοχο ο Λάκοβιτς: τη διαδοχή του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Η (διετής) θητεία του Πορτογάλου επικεφαλής της ΚΕΔ λήγει στη λήξη της σεζόν, όπως και η "Επιτροπεία" των FIFA/UEFA, δηλαδή η παρουσία των Χέρμπερτ Χούμπελ και Πετρ Φούσεκ στην Ελλάδα. Αυτό που... μένει, ωστόσο, είναι ο ξένος αρχι-διαιτητής, εφόσον δεν... υπάρχει κάποιος Ελληνας δεν... που να απολαμβάνει κοινής εμπιστοσύνης (θα μπορούσε να είχε πέσει στο τραπέζι το όνομα του Κύρου Βασάρα, αλλά θα ήταν αμφίβολο αν και ο ίδιος ο επικεφαλής της ρουμανικής διαιτησίας θα «ενθουσιαζόταν» στην ιδέα να «ξαναμπλέξει» στην Ελλάδα...).

Το αρχικό πλάνο της UEFA προέβλεπε την πρόταση τριών υποψηφίων για τη διαδοχή του Περέιρα, ώστε οι τέσσερις "μεγάλοι" να συμφωνήσουν σε έναν εξ' αυτών και να προχωρήσουν με πρόσωπο κοινής αποδοχής την επόμενη σεζόν. Αν θα... καταφέρουν να συμφωνήσουν έστω σε ένα πρόσωπο, η UEFA θα προχωρήσει στον ορισμό του «εκλεκτού». Αν δεν βρεθεί αυτό το πρόσωπο «κοινής αποδοχής», ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στο συγκεκριμένο θέμα. Τουλάχιστον προς το παρόν και ανεξάρτητα από τις όποιες κατά καιρούς ενστάσεις - αντιθέσεις - διαμαρτυρίες εξέφρασαν κατά διαστήματα εναντίον της ΚΕΔ και οι τέσσερις "μεγάλοι", φαίνεται πως συμφωνούν στην επιλογή αλλοδαπού επικεφαλής της ΚΕΔ τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν...

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 


Μαρτίνς: «Θέλουμε το αήττητο στο πρωτάθλημα - Παρακολουθούμε τον Σεμέντο»


Ολυμπιακός, μπάσκετ: Έτοιμος να υπογράψει ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ

Ιούλιος γεμάτος δράση και κρίσιμους αγώνες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης