Βίντεο: Ο Αλέφαντος καλεσμένος του Θέμου - Η... επική τους συνάντηση το 1994

Βίντεο: Ο Αλέφαντος καλεσμένος του Θέμου - Η... επική τους συνάντηση το 1994

Ο Νίκος Αλέφαντος καλεσμένος τον Οκτώβριο του 1994 στην εκπομπή «Μπίλιες»  του αείμνηστου Θέμου Αναστασιάδη, μίλησε για όλα χωρίς φόβο και πάθος, με το αποτέλεσμα της συνέντευξης να είναι απλά... εκρηκτικό

themos_alefados
Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου. Ο πρώην προπονητής, μεταξύ άλλων, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, «νικημένος από την καρδιά του». Με την απώλεια του παλαίμαχου τεχνικού το ελληνικό ποδόσφαιρο έμεινε φτωχότερο όχι μόνο λόγω της σπουδαίας προπονητικής του καριέρας, αλλά κυρίως λόγω του αυθεντικού του χαρακτήρα. Τύπος αλέγκρος και λαϊκός ο Νίκος Αλέφαντος εξέφραζε αυθόρμητα και με ευθύτητα τις απόψεις του.

Η καριέρα του ως προπονητής ξεκίνησε από τον Αστέρα Εξαρχείων κι εν συνεχεία πέρασε από αρκετές ομάδες. Βρέθηκε στο τιμόνι σχεδόν όλων των μεγάλων συλλόγων όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕ Λάρισας, ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος, ο Εθνικός Πειραιώς, ο ΟΦΗ, η Καστοριά, η Παναχαϊκή,  ο Ιωνικός, η Δόξα Δράμας, η Κόρινθος,  ο Απόλλων Καλαμαριάς, η Προοδευτική κι ο Εθνικός Αστέρας. Το κεφάλαιο της ζωής του ωστόσο ήταν ο Πειραιώτικος σύλλογος. Για πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» την σεζόν 1983-84, ενώ βρέθηκε ξανά στο τιμόνι της αγαπημένης του ομάδας την περίοδο 1993-94, με την τελευταία του θητεία να είναι το 2004.

Η τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό αποτυπώθηκε στα χρονικά για το μεγάλο «γιατί» του Νίκου Αλέφαντου από τον διαιτητή Γιώργο Δούρο. Ο Αλέφαντος θεώρησε πως ο πρώην ρέφερι ευθυνόταν για την μη κατάκτηση εκείνου του πρωταθλήματος. Αυτό άλλωστε ήταν και το μεγάλο όνειρο του Νίκου Αλέφαντου, να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με την μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό.

Στο απόσπασμα-ντοκουμέντο, ο Έλληνας κόουτς είχε φιλοξενηθεί στην θρυλική εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη «Μπίλιες» στον ΣΚΑΙ, τον Οκτώβριο του 1994.  Λίγο διάστημα μετά την απομάκρυνση του από τον πάγκο των ερυθρόλευκων, χωρίς φόβο και πάθος επιδόθηκε σε ένα φοβερό πινγκ πονγκ ατακών με τον αείμνηστο δημοσιογράφο, με φόντο την κοινή τους αγάπη για τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Νίκος Αλέφαντος στον Θέμο Αναστασιάδη - 10/1994 | Σπάνιο Ντοκουμέντο



Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόσληψη του στον Ολυμπιακό από τον Σωκράτη Κόκκαλη, στα επιτεύγματα του στον πάγκο, στον τρόπο που αντιμετώπισαν το προπονητικό του έργο οι αθλητικοί δημοσιογράφοι, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στους συναδέλφους του προπονητές.

Στη μνημειώδη αυτή συνέντευξη, ο Αλέφαντος επιδόθηκε σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ ατάκας. Ο τρόπος με τον οποίο παράφραζε τα ξένα ονόματα υπήρξε παροιμιώδης, ενώ σε συνδυασμό με το σκωπτικό, αγγλικό και κοφτερό χιούμορ του Θέμου το αποτέλεσμα της συνάντησης τους υπήρξε εκρηκτικό. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τον κορυφαίο Γάλλο προπονητή, Αρσέν Βενγκέρ (το όνομα του οποίου ακουγόταν για τον πάγκο του Ολυμπιακού), η αφοπλιστική του απάντηση σόκαρε ακόμη και τον πολύπειρο δημοσιογράφο.

«Ποιος Βεγκνέ (Βενγκέρ); Προπονητάκια είναι αυτοί οι Γάλλοι... Τι όνομα έχει στη Μονακό; Για να δούμε που θα πάει; Ποιες προτάσεις έχει; Που κορόίδευε; Να πάει στην Έβερτον να την σώσει!».

Σήμερα, αποχαιρετώντας τον Νίκο Αλέφαντο, είμαστε σίγουροι πως οι δυο τους θα συνεχίσουν την κουβέντα για τον «Θρύλο» που αγάπησαν όσο τίποτα και στην γειτονιά των αγγέλων….
 

Ειδήσεις σήμερα

Τελειώνει ο Αλβέρτης από τον Παναθηναϊκό

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Εφυγε στα 81 του χρόνια ο Νίκος Αλέφαντος - Τον «πρόδωσε» η καρδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης