Super League 1: Πρόωρη στέψη για Θρύλο, χαμόγελα για ΠΑΟ, προβληματισμός για Δικεφάλους

Super League 1: Πρόωρη στέψη για Θρύλο, χαμόγελα για ΠΑΟ, προβληματισμός για Δικεφάλους

Δείτε βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις - Ο Ολυμπιακός πέρασε για δεύτερη φορά με νίκη από την Τούμπα και πλέον είναι στο +17 στη μάχη του τίτλου - Έμεινε δεύτερος ο ΠΑΟΚ αφού έχει την ισοβαθμία για την ΑΕΚ που… γλίτωσε από του ΠΑΟ τα δόντια παραχωρώντας εντός έδρας ισοπαλία 1-1

OLUBIAKOS-PAOK-ARTHROU
Μετά από σχεδόν 100 ημέρες η μπάλα κύλησε και πάλι στο χορτάρι με την Super League 1 να επιστρέφει στη δράση καθώς ξεκίνησαν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ με τη μάχη της πρωτιάς να κρίνεται οριστικά, τη δεύτερη θέση να μένει ανοικτή ενώ η νίκη του Πανιωνίου στα πλέι άουτ έδωσε νέο ενδιαφέρον.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1: Απόδειξη ανωτερότητας

Θεωρητικά το φετινό φορμάτ του πρωταθλήματος με τον πρωταθλητή να αναδεικνύεται μέσω των πλέι οφ θα έδινε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο αυτό ίσχυε μέχρι τις αρχές Μαρτίου, γιατί από χθες ο Ολυμπιακός είναι ο βέβαιος πρωταθλητής και απλά θα πρέπει να περιμένει για την τυπική του στέψη.

Οι ερυθρόλευκοι πριν την πανδημία είχαν αλώσει την Τούμπα επικρατώντας με 0-1 στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και χθες στην πρεμιέρα των πλέι οφ το έκαναν για δεύτερη φορά με πολύ πιο εύκολο τρόπο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά έπαιζε τα ρέστα του (αν κι εφόσον κερδίσει την προσφυγή στο CAS) στη μάχη του τίτλου, αλλά δεν το έδειξε ποτέ.

Τα στιγμιότυπα του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - PAOK TV


Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη διακοπή, κυριάρχησε πλήρως και αφού είδε (σωστά) να του ακυρώνεται το γκολ του Ελ Αραμπί στο 6’ (ως οφσάιντ), τελικά πήρε το προβάδισμα στο 23’ με γκολ του Μαροκινού. Ένα γκολ που προήλθε από τραγικό λάθος του Βιεϊρίνια με τον Βαλμπουενά να κλέβει τη μπάλα από τον Πορτογάλο έξω από την περιοχή και να δίνει μία ακόμη ασίστ στον Ελ Αραμπί και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος να εκτελεί με άνεση τον Πασχαλάκη.

Κλείσιμο
Κι όσοι περίμεναν αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το 0-1, έχασαν τζάμπα την ώρα τους καθώς ειδικά μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε δύο, τρεις καλές στιγμές για το 0-2, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε άψογα το ματς. Αν και έδωσε λίγο περισσότερο χώρο στους γηπεδούχους, οι παίκτες του Φερέιρα χωρίς σχέδιο, χωρίς έμπνευση και χωρίς ταυτότητα στο παιχνίδι τους δεν κινδύνευσαν παρά μόνο στο 90’+6’ όταν ο Σα μπερδεύτηκε με τον Σισέ κι ο Σφιντέρσκι που ευνοήθηκε σούταρε ψηλά άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου βρήκε τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν καθώς η διαφορά τους πλέον είναι στο +17 και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζουν τους ασπρόμαυρους…

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1: Γλίτωσε η ΑΕΚ, εξαιρετικό το τριφύλλι

Αν υπήρχε ένας λόγος για να… πανηγυρίζουν στον ΠΑΟΚ, ήταν το γεγονός ότι δεν έχασαν τη 2η θέση καθώς η ΑΕΚ αν και έπαιζε κόντρα στον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων δεν κατάφερε να κερδίσει.


ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (1-1) | 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOFF SUPERLEAGUE 2020| 7/6/2020


Για να είμαστε ακριβοδικαίοι η ΑΕΚ έκλεψε τη νίκη από τον Παναθηναϊκό που ήταν εξαιρετικός και φωνάζει για το ακυρωθέν γκολ του Μακέντα στο 55’ (μέσω VAR για αυστηρό φάουλ του Γιόχανσον στην αρχή της φάσης), αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Ιταλός μετά από ασίστ του Νατζ πέτυχε το 0-1.

Κι ενώ η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να απειλήσει στο 76’ ο Ολιβέιρα ευνοήθηκε από τις κόντρες έδωσε την ασίστ στον Λιβάγια κι ο Κροάτης με αριστερό σουτ νίκησε τον Διούδη για το 1-1 το οποίο ουδόλως πανηγύρισαν στην Ένωση…

Άρης-ΟΦΗ: Με τη σφραγίδα του Γκάμα

Στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία των πλέι οφ το βράδυ του Σαββάτου, ο Άρης έκανε την ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ και πήρε το προβάδισμα για τη μάχη της 5ης θέσης.

Οι Κρητικοί γενικά ήταν καλύτεροι, αλλά ο Άρης ήταν τρομερά αποτελεσματικός και είχε σε τρομερή μέρα τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Σακόρ άνοιξε το σκορ, αλλά ο Γκάμα με τρομερό σουτ και απίθανο φάουλ έκανε το 2-1 για να κλειδώσει τη νίκη ο Κόρχουτ.

Πλέι άουτ: Οξυγόνο για τον Πανιώνιο

Μαζί με τα πλέι οφ ξεκίνησαν και τα πλέι άουτ με το τελευταίο χρονικά ματς να διεξάγεται σήμερα το βράδυ (20:00, Λαμία-Παναιτωλικός), αλλά να υπάρχει ήδη μία εκκρεμότητα καθώς αναβλήθηκε η αναμέτρηση Ξάνθη-Ατρόμητος (λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στην περιφέρεια της Ξάνθης).

Στο πιο σημαντικό ματς ο Πανιώνιος με γκολ του Τσιλούλη στις αρχές του 2ου ημιχρόνου νίκησε τον Βόλο και πλέον απέχει τρεις πόντους από τον Παναιτωλικό και τέσσερις από την Ξάνθη.

Στο άλλο ματς η Λάρισα προηγήθηκε του Αστέρα Τρίπολης, όμως οι Αρκάδες έφυγαν από τον κάμπο με το διπλό με το δεύτερου γκολ του Λούκας Φερνάντεθ να είναι πραγματικό ποίημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τους 400.000 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από τον κορωνοϊό

Ο δημιουργός του σποτ για τον τουρισμό απαντά: Καθιερώνουμε το Greek Summer ως το ανώτερο στη Μεσόγειο


Αργεντινή: Πάνω από 400 δημοσιογράφοι «φακελώθηκαν» επί προεδρίας Μάκρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης