Σούπερ Λιγκ: Οι «μονομάχοι» στη σέντρα!

Σούπερ Λιγκ: Οι «μονομάχοι» στη σέντρα!

Η δράση στη Super League επιστρέφει και το πρωτάθλημα φέτος για πρώτη φορά θα κριθεί στα πλέι οφ. Μπορεί να γίνει η ανατροπή;

963x541
Επιτέλους, ξανά ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα! Η κρίση του κορονοϊού προκάλεσε γενικευμένο lock down στον «βασιλιά των σπορ», ο οποίος δειλά-δειλά κάνει τα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι έξι κορυφαίες ομάδες της κανονικής διάρκειας της Super League θα δώσουν μια σειρά από ντέρμπι, από τα οποία θα καθοριστεί η τελική βαθμολογία και φυσικά ο πρωταθλητής.

Super League & Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Recap: Ήταν η ομάδα που είχε ουσιαστικά «κλειδώσει» το πρωτάθλημα πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας, συνεχίζοντας να «παλεύει» και στην Ευρώπη. Ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να παρουσιάσει φέτος ένα σύνολο ακόμα περισσότερο δουλεμένο, με μεγαλύτερη χημεία και ξεκάθαρους ρόλους, με αγωνιστική ισορροπία και σταθερότητα. Τα στοιχεία αυτά τον βοήθησαν να εγκατασταθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος και να διαχειριστεί σωστά όλα τα αγωνιστικά ζητήματα που προέκυψαν. Είναι χαρακτηριστικό της συνολικής ομαδικής λειτουργίας το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι», μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο στις 23 Νοεμβρίου του 2019, δεν έχουν ξαναδεχθεί γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι. Τελευταία βαθμολογική απώλειά τους ήταν την 26η Νοεμβρίου στο 0-0 με την ΑΕΚ, ενώ έχουν φτάσει μέχρι τα πλέι οφ χωρίς να έχουν ηττηθεί ούτε μια φορά φέτος! Το μίνι τουρνουά που θα αναδείξει και τον πρωταθλητή ξεκινά απέναντι στον ΠΑΟΚ στη δύσκολη έδρα της Τούμπας, με τον Ολυμπιακό όμως να έχει βαθμολογικό «μαξιλάρι» +14 βαθμών, θέλοντας να διατηρήσει το αήττητο τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Το «κλειδί»: Ο Γιούσεφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός είναι φέτος on fire για τους «ερυθρόλευκους», έχοντας πετύχει ήδη 17 γκολ. Είναι πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, ενώ είναι και πρώτος σε αναλογία γκολ ανά τελικές προσπάθειες με 3.1. Παράλληλα, έχει μοιράσει και έξι ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης τους ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος περνά… δεύτερη νιότη στο λιμάνι και με 11 ασίστ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα στις τελικές πάσες.

Tip: Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί γκολ μόλις σε ένα από τα τελευταία επτά ματς του στο πρωτάθλημα.

H Super League επιστρέφει με ειδικές προσφορές* και ενισχυμένες αποδόσεις! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις




ΠΑΟΚ

Recap: Η περίοδος της καραντίνας συνέπεσε με τη νέα βαθμολογική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στον «δικέφαλο του βορρά», μετά την αφαίρεση 7 βαθμών από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έπεσε από τους 59 στους 52 και είδε την ψαλίδα με τον Ολυμπιακό να «ανοίγει» στους 14 βαθμούς. Άπαντες στην Τούμπα γνωρίζουν την κρισιμότητα του πρώτου αγώνα των πλέι οφ, με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους», καθώς ξέρουν πως σε περίπτωση νίκης αφενός θα δηλώσουν ξανά το «παρών» και θα ενισχύσουν την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, αφετέρου θα μειώσουν τη διαφορά με το «καλημέρα» και το ενδιαφέρον θα γίνει πολύ μεγαλύτερο. Στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο μίνι πρωτάθλημα, έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και θεωρούν ότι η «μαγιά» και η νοοτροπία που έφερε το αήττητο νταμπλ τη χρονιά που πέρασε δεν έχουν χαθεί. Ο Φερέιρα έχασε τον Ντάγκλας Αουγκούστο με ρήξη χιαστού, ενώ δεν υπολογίζει ακόμα στους τιμωρημένους Γιαννούλη και Ίνγκασον, καθώς και στους τραυματίες Κρέσπο και Ζαμπά.

Το «κλειδί»: Ο Γιόσιπ Μίσιτς. Το γεγονός ότι κατάφερε κατόπιν ψηφοφορίας να μπει στην καλύτερη 11άδα της δεκαετίας για τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι η φετινή σεζόν διακόπηκε μετά τον Φεβρουάριο, λέει πολλά. Ο Κροάτης μέσος έχει μοιράσει 7 ασίστ, είναι πρώτος στη Σούπερ Λιγκ σε επιτυχημένα γεμίσματα, ενώ είναι και τρίτος σε συνολικές πάσες, καθώς το παιχνίδι της ομάδας περνά από τα δικά του πόδια.

Tip: Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί γκολ στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

ΑΕΚ

Recap: «Πήρε την ΑΕΚ από τα ερείπια και την βγάζει στο Champions League». Αυτός ήταν ο τίτλος που συνόδευε ρωσικό δημοσίευμα για τον Μάσιμο Καρέρα, τον άνθρωπο που ανέλαβε την ΑΕΚ τον Δεκέμβριο και κατάφερε πολύ γρήγορα να της εμφυσήσει τις προπονητικές του αρχές και να την κάνει και πάλι ομάδα. Με έμφαση στην τακτική και πολύ βελτιωμένη αμυντική λειτουργία, η Ένωση κατάφερε να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, να πάρει νίκες και ψυχολογία και να μπει στα πλέι οφ έχοντας στόχο τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, καθώς η αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ την έφερε σε απόσταση μόλις ενός πόντου από τον «δικέφαλο του βορρά». Ο Καρέρα άλλαξε τη νοοτροπία, έκανε τους παίκτες να αισθανθούν σημαντικοί στο πλάνο του και πλέον έχει θέσει ξεκάθαρους στόχους: Τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα μέσω τω πλέι οφ και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο υπάρχει η πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν και στα δύο μέτωπα, με τον Καρέρα να έχει επικεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα της επιστροφής στις προπονήσεις και στο κομμάτι της ψυχολογίας. O Aραούχο επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ από τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε, όμως θεωρείται σχεδόν απίθανο να αγωνιστεί βασικός στο πρώτο ματς. Η διαφαινόμενη απουσία του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, φέρνει τον Μάρκο Λιβάια στο προσκήνιο. Ο Ιταλός τεχνικός περιμένει από τον Κροάτη να δείξει την κλάση του και να κάνει τη διαφορά στην κορυφή της επίθεσης.

Το «κλειδί»: Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Καρέρα ανέδειξε αρκετούς πρωταγωνιστές, όμως ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος ήταν εκείνος που βγήκε περισσότερο μπροστά. Ανέλαβε οργανωτικό ρόλο, προσφέροντας λύσεις τόσο ως εσωτερικός μέσος, όσο και ως «δεκάρι». Ο Καρέρα τον υπολογίζει και για το αριστερό «φτερό» της επιθετικής τριπλέτας, ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα και μέχρι στιγμής ο Μάνταλος τον δικαιώνει, έχοντας οκτώ ασίστ και έξι γκολ στο πρωτάθλημα.

Tip: H AEK στηρίζει πολλά στην άμυνά της και έχει δεχθεί γκολ μόλις σε ένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια της στη Σούπερ Λιγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Recap: Μια δύσκολη σεζόν, από όλες τις πλευρές, η οποία γίνεται ακόμα δυσκολότερη από το προαναγγελθέν «διαζύγιο» με τον Γιώργο Δώνη, τον προπονητή που έχει αναλάβει το πρότζεκτ την τελευταία διετία και έχει περάσει από αρκετούς σκοπέλους. Ο έμπειρος προπονητής ενημερώθηκε μέσω επιστολής ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του «τριφυλλιού», γεγονός που προκάλεσε τριγμούς στην ομάδα ενόψει των πλέι οφ. Η αρχική σκέψη να αποχωρήσει ο Δώνης πριν τα πλέι οφ δείχνει προς το παρόν να εγκαταλείπεται κι ο Έλληνας τεχνικός θα ηγηθεί της προσπάθειας των «πράσινων» για ένα καλό φινάλε. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά ακόμα φλέγοντα ζητήματα να διαχειριστεί, όπως τα συμβόλαια βασικών παικτών που λήγουν και το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις που του μένουν για να τελειώσει η χρονιά. Ο Δώνης αντιμετωπίζει και αγωνιστικά ζητήματα, καθώς αντιμετωπίζει και αγωνιστικά ζητήματα, με τους Κουρμπέλη, Νάγκι, Περέα και Χατζηγιοβάνη να μην παίρνουν μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης. Οι «πράσινοι» έδειχναν αγωνιστική βελτίωση στους αγώνες πριν την διακοπή λόγω του κορονοϊού, επικρατώντας μάλιστα 4-1 του Βόλου στο τελευταίο παιχνίδι τους.

Το «κλειδί»: O Φεντερίκο Μακέντα. Παρότι δεν έφτασε στα περσινά στάνταρ απόδοσής του, παραμένει ο άνθρωπος που κάνει τη διαφορά στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12 γκολ και δεύτερος στο πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον Ελ Αραμπί, ενώ είναι κι εκείνος που έχει πάρει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες για την ομάδα του.

Tip: Ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει στα οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Στο μοναδικό που δεν βρήκε δίχτυα, ήταν με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Build A Bet στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

ΟΦΗ

Recap: Οργάνωση, πλουραλισμός, ωραίο ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ ήταν από τις ομάδες που ξεχώρισαν στην κανονική περίοδο της Σούπερ Λιγκ και η συμμετοχή του στα πλέι οφ ήταν το επιστέγασμα. Με γερά θεμέλια, εμπιστοσύνη στη δουλειά του Γιώργου Σίμου συνεχή εξέλιξη και με τη δύναμή του να μεγαλώνει στην έδρα του, θέλει να παλέψει στο μίνι πρωτάθλημα για ό,τι καλύτερο μπορεί, χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία που τον έφερε μέχρι εδώ: «Το κίνητρο δεν αλλάζει. Θέλουμε να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίμος, ο οποίος καταστρώνει τα σχέδιά του χωρίς να υπολογίζει στον Κοσμά Τσιλιανίδη, που υπέστη ρήξη χιαστού. Με δεδομένη και την απουσία του Φερέιρα, ο οποίος χειρουργήθηκε στο γόνατο, οι λύσεις στα άκρα της επίθεσης μειώνονται, καθώς οι Κρητικοί στερούνται των υπηρεσιών δύο πολύ σημαντικό παικτών. Η σταθερή δυναμική του άξονα και η δημιουργία που απορρέει από την συνύπαρξη των ταλαντούχων παικτών, ενδεχομένως να «κρύψει» την απουσία τους στο επιθετικό κομμάτι.

Το «κλειδί»: Ο Βίτορ Φιγκεϊρέδο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ των Κρητικών με 9 τέρματα και έχει δείξει αξιοσημείωτη σταθερότητα, ακόμα και στα ματς που δεν έχει σκοράρει. Ο ΟΦΗ έχει αναδείξει αρκετούς πρωταγωνιστές, όπως ο Μεγιάδο και ο Φερέιρα, όμως ο Φιγκεϊρέδο αποτελεί σταθερή αξία.

Tip: Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα έχουν μπει μίνιμουμ τρία γκολ.



Ζήσε ξανά τη δράση της Super League με 700+ ειδικά στοιχήματα στη bwin! |21+

ΑΡΗΣ

Recap: Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μίκαελ Ένινγκ ήταν η δική του ανταμοιβή για τη φετινή χρονιά του Άρη. Η συμβολή του Γερμανού προπονητή ήταν καθοριστική. Κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο των «κίτρινων» στις 20 Οκτωβρίου, στην εκτός έδρας νίκη με την Ξάνθη και συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έχει χάσει μόλις μια τέσσερις φορές, παραμένοντας και στο «παιχνίδι» του Κυπέλλου. Ο Άρης απέκτησε αγωνιστική ισορροπία και συνοχή, ενώ η τοποθέτηση του Λάρσον στην κορυφή της επίθεσης άνοιξε περισσότερους χώρους για τους υπόλοιπους και βοήθησε στο τρανζίσιον. Ωστόσο, ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει και αρκετά ζητήματα, με πολλά συμβόλαια βασικών παικτών να λήγουν και τη FIFA να επιβάλει απαγόρευση μεταγραφών, η οποία μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στο στρατόπεδο των «κίτρινων» το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, αυτά μπορούν να περιμένουν. Το ζήτημα είναι η ομάδα να μείνει αναπόσπαστη. Όπως δήλωσε άλλωστε ο Ένινγκ: «Τώρα στα πλέι οφ θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που αφήσαμε το πρωτάθλημα».

Το «κλειδί»: Ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο ταχύτατος εξτρέμ του Άρη έχει κάνει τη διαφορά σε ουκ ολίγα παιχνίδια φέτος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες για την απόκτησή του. Με τον Μπρούνο Γκάμα και τον Ροζ αποτελούν τις σταθερές των «κίτρινων», όμως ο «Φέτφα» είναι εκείνος που πήρε την ομάδα στις πλάτες του στα περισσότερα μεγάλα παιχνίδια.

Tip: Στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα ο Άρης δέχθηκε τουλάχιστον ένα γκολ και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης