ΑΕΚ: Το ζήτημα των «κιτρινόμαυρων» πωλήσεων

Η επιθυμία και η προσπάθεια για πώληση ποδοσφαιριστή προ κορωνοϊού και όλα όσα ισχύουν με τα νέα δεδομένα λόγω πανδημίας στην ΑΕΚ για τους παίκτες στην... βιτρίνα της

AEK_Collage
Η πανδημία που βίωσε όλος ο πλανήτης και επηρέασε τα πάντα στη ζωή όλων (και εξακολουθεί να επηρεάζει) άγγιξε για τα καλά όλα τα θέματα που απασχολούν και το ποδόσφαιρο.

Εννοείται πως αυτό έγινε και στην ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα και ένα από αυτά είναι εκείνο που αφορούσε ενδεχόμενο πώλησης ποδοσφαιριστή της ομάδας (ή και περισσότερων από έναν).

Αυτή ήταν μια βασική επιθυμία, ένας βασικός στόχος για τους ανθρώπους της Ένωσης όπως τουλάχιστον το είχε στο μυαλό του ο Ίλια Ίβιτς και είχε απόλυτα δίκιο...

Τώρα το ζήτημα των «κιτρινόμαυρων» πωλήσεων, όπου το προηγούμενο διάστημα δεν τα πήγε καθόλου καλά το club με μεγαλύτερο και πιο τρανό παράδειγμα την υπόθεση Μπακασέτα, έχει πάει πίσω αλλά δεν έχει εγκαταλειφθεί το πρότζεκτ...

Ο Covid 19 συμπαρέσυρε τα πάντα προς τα πίσω και κυριότερα προς τα κάτω με αποτέλεσμα να υπάρξει πάγος σε περισσότερα από ένα ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του εκάστοτε ελληνικού συλλόγου.

Στην Ένωση υπήρξε καλή και δυνατή... βιτρίνα ενόψει του καλοκαιριού. Περιπτώσεις όπως ο Βασίλης Μπάρκας, ο Νέλσον Ολιβέιρα, ο Μάρκο Λιβάια, ο Πέτρος Μάνταλος, ο Κώστας Γαλανόπουλος, ήταν μερικές και οι πιο βασικές υποθέσεις παικτών από τις οποίες η ΑΕΚ θα μπορούσε να βρει σημαντικό έσοδο και να ανοίξει επιτέλους το κομμάτι «εξαγωγής προϊόντων» από το ρόστερ της. Θα μπορούσε μέσω κάποιων από αυτών των ποδοσφαιριστών να διαφημίσει τη δουλειά της και ότι έχει καλή ύλη που ξέρει να την εξελίξει και να την απογειώσει!

Κλείσιμο
Προσοχή μη παρεξηγηθούμε: δεν θα έδινε όλους τους παραπάνω ποδοσφαιριστές η ΑΕΚ και σίγουρα δεν θα κατάφερνε να τους πουλήσει στο ταβάνι που θα όριζε. Αυτό ισχύει για όλα τα club ανά τον κόσμο. Όμως μια, δυο περιπτώσεις από αυτές θα είχε προχωρήσει σε deal πώλησης. Κάτι που φάνηκε από τον περασμένο Γενάρη όταν άρχισαν να της χτυπούν την πόρτα είτε για τον Λιβάια από την Ιταλία (και την Σπαλ) είτε για τον Ολιβέιρα από την Αγγλία (και την Γουλβς).

Τέτοια υπόθεση είναι (και) ο Βασίλης Μπάρκας ο οποίος όπως έχετε διαβάσει άλλωστε αποκλειστικά στο gazzetta.gr είχε και κρούσεις λίγο πριν συναντήσουμε, γνωρίσουμε και βιώσουμε αυτή τη πρωτοφανή πανδημία. Τον Έλληνα γκολκίπερ και τον πατέρα του είχαν προσεγγίσει για λογαριασμό γερμανικών (κυρίως αλλά και ιταλικών) club που αδημονούσαν μάλιστα να αποσπάσουν το «ναι» του ποδοσφαιριστή προκειμένου να προχωρήσουν σε κουβέντες ουσίας και για ολοκλήρωση της μεταγραφής με την ίδια την ΑΕΚ.

Τώρα διαβάσαμε τους Τούρκους και το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας (υπήρξε και εκδήλωση ενδιαφέροντος άνευ ουσίας από την Μπασακσεχίρ) για τον Πέτρο Μάνταλο τη στιγμή που 'χουμε ακούσει για ενδεχόμενο να ενδιαφερθούν club από Ιταλία για τον Ντανιέλε Βέρντε και είναι πάντα ανοιχτή η περίπτωση του Κώστα Γαλανόπουλου. Για την περίπτωση του Έλληνα διεθνούς χαφ (σ.σ.: Γαλανόπουλου) είναι ξεκάθαρο ότι πρώτα θα ανανεώσει με την Ένωση και έπειτα όλα τα άλλα αν και εφόσον τελικά προκύψει κάτι. Όπως και για τον Μάνταλο αυτά περί Μπεσίκτας με τα οικονομικά δεδομένα που παρουσίαζαν στη γειτονική χώρα είναι ξεκάθαρα ανέκδοτα!

Ακόμη κι έτσι όμως, με τα τωρινά δεδομένα και ενώ υπάρχει ακόμη ο Covid 19 με ότι αυτό συνεπάγεται, η ΑΕΚ θα είναι ανοιχτή για πώληση – πωλήσεις... Απλά είναι ξεκάθαρο στο ρεπορτάζ ότι δεν πάει για... σκότωμα! Αλλά για κανονική πώληση. Γι' αυτό όταν γράφτηκε στην Τουρκία για τον διεθνή αρχηγό της ομάδας ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πωλείται κάτω από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που προφανώς συνιστά την τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης αν υπήρχε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον Πέτρο Μάνταλο...

Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο, ότι προτεραιότητα πώλησης στην ΑΕΚ, θα έχει η περίπτωση εκείνη του ποδοσφαιριστή το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και εφόσον βέβαια μέσα από τις αρχικές κουβέντες που θα γίνουν (με Ολιβέιρα, Λιβάια, Γαλανόπουλο και Αλμπάνη για παράδειγμα) θα προκύψει ότι υπάρχει απόσταση. Διαφορά κοινώς στην επιθυμία και στα δεδομένα (οικονομικό και χρονική διάρκεια) συνέχισης της συνεργασίας των δυο πλευρών!

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Επιστρέφει στα ρινγκ ο 53χρονος Μάικ Τάισον για 20 εκατ. δολάρια;

Καλάθης: Σωστή η απόφαση της Euroleague, ευχαριστώ τους φίλους του Παναθηναϊκού

Μιραλάς: Θα ήθελα πολύ να γυρίσω στον Ολυμπιακό

Αποκαλυπτική η Γουάντα Νάρα, «δείχνει» μεταγραφή Ικάρντι

Οριστικό: Τέλος η σεζόν σε Euroleague και Eurocup


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης