Ομπάμα και Ρόμνεϊ παίζουν τα τελευταία χαρτιά τους

Ένα εικοσιτετράωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι Αμερικανοί υποψήφιοι των εκλογών Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ πρόκειται να αφιερώσουν τις τελευταίες ώρες πριν την μεγάλη μάχη, συνεχίζοντας τις προεκλογικές τους περιοδείες στα λεγόμενα swing states...

Ένα εικοσιτετράωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι Αμερικανοί υποψήφιοι των εκλογών Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ πρόκειται να αφιερώσουν τις τελευταίες ώρες πριν την μεγάλη μάχη, συνεχίζοντας τις προεκλογικές τους περιοδείες στα λεγόμενα swing states.

Πρόκειται για πολιτείες-κλειδιά που συνήθως καθορίζουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Στόχος τους, να πείσουν τους όσους πολίτες της χώρας παραμένουν αναποφάσιστοι.

Έτσι, ο Ρόμνεϊ βρέθηκε στην Φλόριδα, τη Βιρτζίνια, το Νιου Χάμσαϊρ και το Οχάιο ενώ ο Ομπάμα επισκέφθηκε την Αϊόβα, το Γουισκόνσιν και με τη σειρά του και το Οχάιο, μαζί με τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τον ράπερ Jay-Z.

Η αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί από ελάχιστες πολιτείες, με βασικότερη αυτή του Οχάιο, τα αποτελέσματα του οποίου λέγεται ότι θα είναι κρίσιμα για το τελικό αποτέλεσμα, αναφέρει το BBC.

Μέχρι στιγμής, μπροστά βρίσκεται με μικρό προβάδισμα ο Ομπάμα, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, τα πάντα
θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Ομπάμα: «Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε τώρα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το βράδυ της Δευτέρας, κάλεσε τους οπαδούς του να βεβαιωθούν ότι συγγενείς και φίλοι τους θα ψηφίσουν στις εκλογές της Τρίτης, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι υπόθεση δική μας, των πολιτών. 'Έτσι πρέπει να είναι η δημοκρατία μας» είπε ο Ομπάμα με βραχνή από τις συνεχείς ομιλίες φωνή.

Στην τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην προεκλογική του εκστρατεία πριν από τέσσερα χρόνια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και στη συνέχεια τις προεδρικές εκλογές.



«'Όταν οι κυνικοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαμε (να τα καταφέρουμε), εσείς είπατε ‘Ναι, μπορούμε’» τόνισε.

«'Όταν οι Αμερικανοί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να φέρουμε την αλλαγή, δεν μπορούν να μάς σταματήσουν. 'Άλλωστε όλα τα έχουμε περάσει μαζί, δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε τώρα» υπογράμμισε.

Ρόμνεϊ: «Ζητώ από τους Αμερικανούς να ψηφίσουν από αγάπη για την πατρίδα»

Απαντώντας στα λεγόμενα του Ομπάμα, ο οποίος σε προεκλογική του συγκέντρωση πρότεινε στους ψηφοφόρους του να εκδικηθούν τον Ρόμνεϊ με την ψήφο τους, ο τελευταίος ζήτησε από τους υποστηρικτές του αντί για εκδίκηση, στο μυαλό τους να έχουν την αγάπη τους για την πατρίδα τους.

Κλείνοντας ο Ρόμενϊ τόνισε ότι «αν υπάρχει κόσμος που φοβάται ότι το αμερικανικό όνειρο ‘ξεθωριάζει’ σιγά σιγά… (τον διαβεβαιώνω ότι) με τη σωστή ηγεσία, η Αμερική θα ανακάμψει».






 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr