Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν Ομπάμα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο πλανητάρχης προηγείται 3% μονάδες έναντι του αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ

Πήρε… κεφάλι ο απερχόμενος πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ένα 24ωρο πριν την «Ημέρα της Κάλπης».

Με την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ να ρίχνει σήμερα «αυλαία», δημοσκόπηση του Ερευνητικού Κέντρου «Pew Research Center», που δημοσιεύεται στον «Guardian» σκορπά χαμόγελα στο Δημοκρατικό Κόμμα καθώς ο πλανητάρχης προηγείται 3% μονάδες έναντι του αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, στους πιθανούς ψηφοφόρους.

Οι δύο «μονομάχοι» τα παίζουν όλα για όλα. Το τελευταίο 24ωρο ο Ομπάμα διήνυσε 8 χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να επισκεφθεί όσες περισσότερες πολιτείες κλειδιά προκειμένου να πείσει τους αναποφάσιστους Αμερικανούς.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Μιτ Ρόμνεϊ, κατάφερε να κάνει 3 χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να αλιεύσει ψήφους στο… παραπέντε.

Η διαφορά των δύο διεκδικητών του προεδρικού θώκου παγιώνεται και στην αυριανή κάλπη. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο απερχόμενος πρόεδρος αναμένεται να λάβει την Τρίτη το 50% των ψήφων έναντι του Ρόμνεϊ, ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει το 47% .

Το ερευνητικό κέντρο «Pew Research Center» προειδοποιεί ωστόσο, ότι η συμμετοχή στις εκλογές αναμένεται να είναι χαμηλότερη από το 2008 και το 2004 γεγονός που μπορεί να ευνοήσει τον Ρόμνεϊ.

Στο μεταξύ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο στην Γερουσία με τους Ρεπουμπλικάνους να πληρώνουν το τίμημα των άκρως συντηρητικών θέσεών τους σε θέματα βιασμού και αμβλώσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr