Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές
Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές
Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων
To εστιατόριο Θάμα , φτιάχνει τα πιο ωραία κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες και μοιράζεται μαζί μας την υπέροχη συνταγή του στο blog του .
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά περασμένο μία φορά
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο βουτηγμένο μέσα σε κρασί (να είναι καλά στιμμένο)
2 κρεμμύδια περασμένα στο μπλέντερ
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά περασμένο μία φορά
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο βουτηγμένο μέσα σε κρασί (να είναι καλά στιμμένο)
2 κρεμμύδια περασμένα στο μπλέντερ
1 ώριμη ντομάτα σφιχτή,περασμένη στον τρίφτη
1 κ.σούπας φρέσκο δυόσμο
λίγο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη στο μπλέντερ με λίγο λάδι
1 αβγό
1 φλ.καφέ ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Για τις πατάτες:
1 κιλό πατάτες
200 γρ. τρίμματα φέτας
φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο
Έπειτα, πλάθουμε τους κεφτέδες σε μεγάλο μέγεθος και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, για 3 λεπτά απο την κάθε πλευρά. Έπειτα, τους τοποθετούμε σε ένα μπώλ με απορροφητικό χαρτί.
Για τις πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες, σε μέτριο μέγεθος και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα, τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και τα τρίμματα φέτας.
Διαβάστε περισσότερα στο thama.info
1 κ.σούπας φρέσκο δυόσμο
λίγο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη στο μπλέντερ με λίγο λάδι
1 αβγό
1 φλ.καφέ ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Για τις πατάτες:
1 κιλό πατάτες
200 γρ. τρίμματα φέτας
φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τα κεφτεδάκια: Απλώνουμε τον κιμά σε ένα μπώλ και τον περιχύνουμε με το ξύδι. Στη συνέχεια, ανοίγουμε μία λακούβα στην μέση και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά, το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά, έτσι ώστε να σφίξει το μίγμα και να βγούν όλα τα αρώματα.Έπειτα, πλάθουμε τους κεφτέδες σε μεγάλο μέγεθος και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, για 3 λεπτά απο την κάθε πλευρά. Έπειτα, τους τοποθετούμε σε ένα μπώλ με απορροφητικό χαρτί.
Για τις πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες, σε μέτριο μέγεθος και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα, τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και τα τρίμματα φέτας.
Διαβάστε περισσότερα στο thama.info
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα