Μους αχλαδιού με μαύρο πιπέρι

Μους αχλαδιού με μαύρο πιπέρι

Ένα κομψό γλυκό με βάση το αχλάδι. Θα το σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θα το συνοδεύσετε με στραγγιστό γιαούρτι

Μους αχλαδιού με μαύρο πιπέρι
από τη Σιμόνη Καφίρη

1 ώρα + το πάγωμα n ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 8 άτομα:
4 αχλάδια τύπου Ουίλιαμς
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
2 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
Κλείσιμο
15γρ. ζελατίνη
100γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βότκα
χυμό ½ λεμονιού
12 γαριφαλάκια
γιαούρτι στραγγιστό
ηλιέλαιο


Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας
Fοοd Styling: Ελενα Σμπώκου


Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε κύβους. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαριφαλάκια (μέσα σε μία γάζα) και τόσο νερό όσο να τα μισοσκεπάζει. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να ελαττωθεί το σιρόπι σε μερικές κουταλιές.
Πετάτε τα γαριφαλάκια, βάζετε τα αχλάδια μαζί με το υγρό τους στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
Μουσκεύετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Τα στύβετε. Ζεσταίνετε τη βότκα και βυθίζετε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Ενσωματώνετε τη ζελατίνη στον πουρέ των αχλαδιών και προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεχτικά.
Αλείφετε με το ηλιέλαιο τα τοιχώματα 8 ατομικών μπολ (περίπου όπως αυτά που χρησιμοποιείτε για τις κρέμες καραμελέ). Μοιράζετε στα μπολ το μίγμα των αχλαδιών και τα βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να πήξει η μους.
Βυθίζετε τα μπολ για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό -όχι βραστό- νερό για να ξεφορμάρετε τη μους. Αναποδογυρίζετε στα πιάτα που θα σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγο γιαούρτι και πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης