Σούπα σελινόριζας με κάστανα και τσιπς σελινόριζας
Σούπα σελινόριζας με κάστανα και τσιπς σελινόριζας
Μια σούπα με βελούδινη υφή, πλούσια γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα. Είναι ιδανική για να ανοίξει πανηγυρικά το γιορτινό τραπέζι σας.
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 6 άτομα:
500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 μέτρια σελινόριζα
3-4 κλαδάκια σέλερι
2 καρότα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο
λίγο κορν φλάουρ
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή
Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε στη μέση. Κόβετε τη μισή σε κύβους και την άλλη μισή, σε πολύ λεπτές φέτες (σαν τσιπς πατάτας) στον τρίφτη του λάχανου.
Βάζετε σε κατσαρόλα το ζωμό, το γάλα, τα κάστανα, τα καρότα, τους κύβους της σελινόριζας και τα κλαδάκια σέλερι καθαρισμένα από τις ίνες και κομμένα σε ροδέλες. Αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε την κρέμα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και βάζετε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση. Πασπαλίζετε με πιπέρι.
Ετοιμάζετε τα τσιπς: αλατοπιπερώνετε τις φετούλες της υπόλοιπης σελινόριζας, τις πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ και τις τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές.
Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με τα τσιπς και φυλλαράκια σέλινου, αν θέλετε.
Food Styling: Αντωνία Κατή
Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε στη μέση. Κόβετε τη μισή σε κύβους και την άλλη μισή, σε πολύ λεπτές φέτες (σαν τσιπς πατάτας) στον τρίφτη του λάχανου.
Βάζετε σε κατσαρόλα το ζωμό, το γάλα, τα κάστανα, τα καρότα, τους κύβους της σελινόριζας και τα κλαδάκια σέλερι καθαρισμένα από τις ίνες και κομμένα σε ροδέλες. Αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε την κρέμα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και βάζετε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση. Πασπαλίζετε με πιπέρι.
Ετοιμάζετε τα τσιπς: αλατοπιπερώνετε τις φετούλες της υπόλοιπης σελινόριζας, τις πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ και τις τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές.
Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με τα τσιπς και φυλλαράκια σέλινου, αν θέλετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα