Σουσαμένια τυροπιτάκια με ανθότυρο και κύμινο

Σουσαμένια τυροπιτάκια με ανθότυρο και κύμινο

Ένα νοστιμότατο  και πικάντικο ορεκτικό που κάτω από το τραγανό του φύλλο κρύβει μια υπέροχη γέμιση που συνδυάζει  τη βελούδινη γεύση και υφή  του ανθότυρου με αρώματα του κύμινου και δυόσμου.

Σουσαμένια τυροπιτάκια με ανθότυρο και κύμινο

Πικάντικα πιτάκια ανθότυρου με σουσάμι
Από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 25-30 πιτάκια:
Κλείσιμο

  • 1 πακέτο χωριάτικο  φύλλο
  • 350γρ. ανθότυρο  φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού  κύμινο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας  δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Για το άλειμμα:
  • λίγο λάδι
  • 1 μπολ σουσάμι

 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


Food Styling: Tina Webb





Ετοιμάζετε  τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και  το πιέζετε με το χέρι σας μέχρι  να γίνει αλοιφή. Ρίχνετε μέσα άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το κύμινο και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Αλατίζετε καλά και ρίχνετε το αβγό. Ανακατεύετε δυνατά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Κόβετε κάθε χωριάτικο φύλλο σε τρεις λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μια μεγάλη κουταλιά με γέμιση, τυλίγετε τις λωρίδες σε τριγωνάκια και τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί αλειμμένο με λάδι.

Αλείφετε καλά και τα πιτάκια με λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνετε στους 170°C για περίπου μισή ώρα, μέχρι τα πιτάκια να γίνουν ροδοκόκκινα, και τα σερβίρετε ζεστά.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης