Ένα ψάρι που το λένε πεσκανδρίτσα
Ένα ψάρι που το λένε πεσκανδρίτσα
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Στο Βόλο το λένε «μπράσκα» και μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ψαράδες δεν του είχαν καμιά εκτίμηση, γι’ αυτό και όταν το έβρισκαν στα δίχτυα τους το ξαναπετούσαν στη θάλασσα. Όλο σχεδόν το ψάρι είναι ένα μεγάλο κι άσκημο κεφάλι, ολίον αποκρουστικό. Μικρό το σώμα του, πεντανόστιμο όμως, με κρέας που η γεύση του θυμίζει γαρίδα και καραβίδα. Γιατί αυτό το ψάρι με την μεγάλη κεφάλα, τρέφεται με όστρακα. Θα μαγειρέψουμε την ουρά της πεσκανδρίτσας λοιπόν και μάλιστα φιλεταρισμένη. Ο ψαράς σας μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολα από ότι εσείς, γι’ αυτό ζητήστε το του. Θα το κάνει με χαρά.
Υλικά για 4 άτομα:
Μπουκίτσες πεσκανδρίτσας με κρεμμύδι, κάπαρη και θυμάρι
από τον Ηλία ΜαμαλάκηΥλικά για 4 άτομα:
600γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Κόβετε την πεσκανδρίτσα σε μικρά φιλέτα ή σε μεγάλες μπουκιές.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα την κάπαρη, τη μαγειρεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύετε 1-2 φορές.
Ρίχνετε τις μπουκίτσες της πεσκανδρίτσας. Τις σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Το αφήνετε να εξατμιστεί, πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το λεμόνι.
Σερβίρετε την πεσκανδρίτσα ζεστή σε πιατέλα. Συνοδεύεται ωραιότατα με βραστά χόρτα, κολοκυθάκια και πατάτες με λαδολέμονο.
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Κόβετε την πεσκανδρίτσα σε μικρά φιλέτα ή σε μεγάλες μπουκιές.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα την κάπαρη, τη μαγειρεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύετε 1-2 φορές.
Ρίχνετε τις μπουκίτσες της πεσκανδρίτσας. Τις σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Το αφήνετε να εξατμιστεί, πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το λεμόνι.
Σερβίρετε την πεσκανδρίτσα ζεστή σε πιατέλα. Συνοδεύεται ωραιότατα με βραστά χόρτα, κολοκυθάκια και πατάτες με λαδολέμονο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα