Η συνταγή της ημέρας: Δροσερή σαλάτα ρόκα με φρέσκα σύκα και παρμεζάνα

Figs

Τα σύκα είναι τώρα στην εποχή τους και είναι ένα υπέροχο συστατικό και για τις σαλάτες μας

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρεία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν

Τα σύκα είναι τώρα στην εποχή τους και είναι ένα υπέροχο συστατικό και για τις σαλάτες μας.

10 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

2 χούφτες ρόκα

12 ώριμα σύκα

1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά

1½ κ.σ. λευκό ξίδι

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε τη ρόκα και τα σύκα. Στραγγίζουμε καλά τη ρόκα και κόβουμε τα σύκα στη μέση.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την καυτερή πιπεριά, το ξίδι, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και χτυπάμε καλά για 1΄.

Τέλος, βάζουμε τη ρόκα και τα σύκα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε.

Νόστιμο tip

Προσθέτοντας τη λεπτοτριμμένη παρμεζάνα στο dressing δίνουμε κρεμώδη υφή και παράλληλα μια πικάντικη αντίθεση με τα γλυκά σύκα.

Φωτογραφία: Ant Duncan
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης