Σήμερα φτιάχνουμε γλυκό: Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, λάιμ και ινδοκάρυδο

Ένα γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε!

15 ΛΕΠΤΑ + 12 ΩΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 6-8 άτομα)


  • 80 γρ. βούτυρο

  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα

  • 2 λάιμ, το ξύσμα

  • 100 γρ. ινδοκάρυδο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει, χωρίς να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα και την προσθέτουμε μέσα στο μπολ με το ζεστό ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και το μισό ινδοκάρυδο.

Ανακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ να παγώσει.

Την επομένη, κόβουμε μια ποσότητα από το μείγμα με ένα μκρό scoop παγωτού ή μικρό κουταλάκι, το πλάθουμε σε μπαλίτσες φορώντας γάντια και τα πανάρουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr