Συνταγή: Τραγανή πατατόπιτα με κιμά και ελιές

Ένα υπέροχο πιάτο!

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 12 άτομα

  • 1 καρότο

  • 200 γρ. κολοκυθάκια

  • 1 πράσο

  • 150 γρ. πιπεριές πολύχρωµες

  • 2 φρέσκα κρεµµυδάκια

  • 1 κιλό πατάτες βρασµένες

  • 100 γρ. ελιές µαύρες, χωρίς κουκούτσι

  • ½ κ.γ. ρίγανη

  • 5-6 φύλλα δυόσµου

  • 60 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

  • σουσάµι µαύρο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τρίβουµε το καρότο και τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουµε και τα βάζουµε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουµε το πράσο, τις πιπεριές και το κρεµµυδάκι και τα σοτάρουµε σε µεγάλο τηγάνι µαζί µε το καρότο και τα κολοκυθάκια για 4΄-5΄ µέχρι να µαλακώσουν.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Σε ένα µεγάλο µπολ πολτοποιούµε τις πατάτες και προσθέτουµε τα σοταρισµένα λαχανικά, τις ελιές ψιλοκοµµένες, τα µυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη µισή ποσότητα του ελαιόλαδου.
Σε ένα µέτριο, καλά λαδωµένο ταψί απλώνουµε το ένα φύλλο. Το λαδώνουµε και από πάνω στρώνουµε τη γέµιση. Σκεπάζουµε την πατατόπιτα µε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουµε την επιφάνεια µε λάδι, ραντίζουµε µε λίγο νερό και πασπαλίζουµε µε λίγο µαύρο σουσάµι.
Ψήνουµε την πατατόπιτα για 45΄ στην κάτω θέση του φούρνου στις αντιστάσεις.



TIP: Χρησιµοποιήστε και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό εποχής σας αρέσει.

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ειδήσεις σήμερα:

Η Γερμανία σκοπεύει να συνδράμει στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Αϊντάχο - Νεκροί οι τρεις πιλότοι

Αποπλάνηση 13χρονου μαθητή: Τώρα ζητά συγνώμη η καθηγήτρια από τον μαθητή και την οικογένειά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr