LIVE

Κορωνοϊός

Συνταγή: Θεϊκό μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα

kidonia_ar

Τι θα χρειαστείτε και πώς θα απολαύσετε τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου

Υλικά για 4 άτοµα

5 κυδώνια
50 γρ. βούτυρο
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
1½ µοσχαράκι από χτένι, σε µερίδες
1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
1-2 κλωνάρια αρµπαρόριζα
χυµό από ½ λεµόνι
30 γρ. ζάχαρη
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο


Εκτέλεση

Καθαρίζουµε τα κυδώνια και βάζουµε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κοµµάτι τούλι. Δένουµε µε σπάγκο µαγειρικής και το κρατάµε στην άκρη. Τα κόβουµε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνουµε σε ένα µπολ και τις ραντίζουµε µε τον χυµό λεµονιού για να µη µαυρίσουν.

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουµε το κρέας και το σοτάρουµε µέχρι να ροδίσει. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 2΄-3΄. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε την κανέλα, την αρµπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε το πουγκί µε τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνουµε µε το καπάκι και σιγοβράζουµε σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά για 1 ώρα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουµε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνουµε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουµε τις φέτες να καραµελώσουν.
Μεταφέρουµε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινούµε το σκεύος και συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 30΄ µέχρι να µελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης



kidonia_
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης