Συνταγή: Η πιο γευστική κρεατόσουπα µε σκορδοστούµπι
Συνταγή: Η πιο γευστική κρεατόσουπα µε σκορδοστούµπι
Το σκορδοστούµπι ταιριάζει γάντι σε κάθε κρεατόσουπα!
Η λέξη «σκορδοστούµπι» παραπέµπει στο πιο εµβληµατικό φαγητό της Θεσσαλονίκης, τον πατσά, τον οποίο απολαµβάνουµε στα πατσατζίδικα. Ωστόσο, το σκορδοστούµπι ταιριάζει γάντι σε κάθε κρεατόσουπα!
Υλικά για 5-6 άτοµα
1.500 γρ. µοσχάρι (ποντίκι ή χτένι), σε µερίδες
2-3 µοσχαρίσια κόκαλα µε µεδούλι
2 κρεµµύδια, χοντροκοµµένα
2 καρότα, ολόκληρα
1 φύλλο δάφνης
40 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κόκκους µπαχάρι
½ κ.γ. κόκκους κόλιανδρο
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για το σκορδοστούµπι
8-10 σκελίδες σκόρδο
200 ml ξίδι
Υλικά για 5-6 άτοµα
1.500 γρ. µοσχάρι (ποντίκι ή χτένι), σε µερίδες
2-3 µοσχαρίσια κόκαλα µε µεδούλι
2 κρεµµύδια, χοντροκοµµένα
2 καρότα, ολόκληρα
1 φύλλο δάφνης
40 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κόκκους µπαχάρι
½ κ.γ. κόκκους κόλιανδρο
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για το σκορδοστούµπι
8-10 σκελίδες σκόρδο
200 ml ξίδι
½ κ.γ. σιναπόσπορους, προαιρετικά
Εκτέλεση
Σκορδοστούµπι: πατάµε µε το µαχαίρι ελαφρά τα σκόρδα να ανοίξουν, τα βάζουµε σε ένα µπουκάλι µαζί µε το ξίδι και το σινάπι.
κρεατοσουπα: βράζουµε τα κόκαλα σε άφθονο νερό για περίπου 1 ώρα, σουρώνουµε το ζουµί και το κρατάµε ζεστό.
Σε µια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουµε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουµε όλα τα λαχανικά, τα µπαχαρικά, τον ζωµό και αλάτι. Κλείνουµε το σκεύος µε καπάκι και σιγοβράζουµε την κρεατόσουπα για περίπου 2 ώρες.
Μοιράζουµε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύουµε µε το σκορδοστούµπι.
Συνταγή - Food styling - Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Εκτέλεση
Σκορδοστούµπι: πατάµε µε το µαχαίρι ελαφρά τα σκόρδα να ανοίξουν, τα βάζουµε σε ένα µπουκάλι µαζί µε το ξίδι και το σινάπι.
κρεατοσουπα: βράζουµε τα κόκαλα σε άφθονο νερό για περίπου 1 ώρα, σουρώνουµε το ζουµί και το κρατάµε ζεστό.
Σε µια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουµε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουµε όλα τα λαχανικά, τα µπαχαρικά, τον ζωµό και αλάτι. Κλείνουµε το σκεύος µε καπάκι και σιγοβράζουµε την κρεατόσουπα για περίπου 2 ώρες.
Μοιράζουµε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύουµε µε το σκορδοστούµπι.
Συνταγή - Food styling - Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα