Καρανίκας: Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η «Νέα Χούντα»

Καρανίκας: Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η «Νέα Χούντα»

Στο κείμενο του ο κ. Καρανίκας αναφέρεται στους ανθρωποφύλακες της «νέας Χούντας», οι οποίοι ακόμα διώκουν και καταστέλλουν απαγορεύοντας την διαφωνία, την άλλη άποψη, τον διαφορετικό από αυτούς τρόπο ζωής

karanikas
Για «εθελοντές ρουφιάνους, δωσίλογους, βασανιστές και συκοφάντες» στο κοινοβούλιο, στα ΜΜΕ και στα δημόσια αξιώματα «που θαυμάζουν το αστυνομοκρατούμενο κράτος του δικτάτορα Παπαδόπουλου», μιλά ο Νίκος Καρανίκας, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Στο κείμενο του με τον τίτλο, «Χούντα και Χειραγώγηση», ο κ. Καρανίκας αναφέρεται στους ανθρωποφύλακες της «νέας Χούντας», κατά τον ίδιο, οι οποίοι ακόμα διώκουν και καταστέλλουν απαγορεύοντας την διαφωνία, την άλλη άποψη, τον διαφορετικό από αυτούς τρόπο ζωής.

«Θύματά τους δεν είναι πλέον μόνο οι αριστεροί και αναρχικοί. Τα Θύματά τους πλέον, είναι εκτός από πολιτικά πρόσωπα και απόψεις, οι ομοφυλόφιλοι, οι υπέρβαροι, οι μοναχικές γυναίκες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι φτωχοί που ζητιανεύουν, οι ναρκομανείς, οι Τρανς, οι κοντοί, οι ανορθόγραφοι, δυσλεκτικοί, ΑΜΕΑ,"γύφτοι", Ρομά, οι άστεγοι, οι "κακοντυμένοι", οι διαφωνούντες».

Ολόκληρο το κείμενο του κ. Καρανίκα για την 21η Απριλίου έχει ως εξής:

«Η χούντα των συνταγματαρχών ήθελε και επιδίωκε να ζήσουμε πολιτική σκλαβιά. Εν μέρη τα κατάφερε και για επτά χρόνια η πλειοψηφία του κόσμου έζησε γονυπετής μέσα στην μούγκα. Από αρκετό κόσμο αυτός ο φόβος δεν έφυγε ποτέ. Υπήρξε ένα κομμάτι της κοινωνίας που λοιδορήθηκε, διώχτηκε, κυνηγήθηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από τα απάνθρωπα είδη της χούντας γιατί τολμούσαν να θέλουν δημοκρατία και ελευθερία και ήταν αριστεροί, κομουνιστές και αναρχικοί, ήταν δημοκράτες και προοδευτικοί.

Όπως τότε, έτσι και τώρα υπάρχουν εθελοντές ρουφιάνοι, δωσίλογοι, βασανιστές και συκοφάντες. Από τότε υπάρχουν πολιτικά επικίνδυνοι και κυνικοί για την δημοκρατία και την ελευθερία. Από τότε υπάρχουν δημοσιογράφοι Jukebox. Δεν γεννήθηκαν σήμερα στην αναχρονιστική εγκληματική Χρυσή Αυγουλοθήκη. Θαύμαζαν και θαυμάζουν ακόμα τους Ταγματασφαλίτες και δοσίλογους της Ναζιστικής κατοχής, όπως και το αστυνομοκρατούμενο κράτος του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Σήμερα υπάρχουν μέσα και έξω από το κοινοβούλιο αλλά φοράνε γραβάτα και κοστούμι, δεν χρειάζονται στολή. Έχουν θέση στο κοινοβούλιο, στα ΜΜΕ, στα δημόσια αξιώματα. Και όπως είχε πει κάποτε ο Ραφαϊλίδης, ποτέ δεν πλήρωσαν για την συνδρομή τους στη χούντα παραμένοντας στα δημόσια αξιώματα. Ανθρωποφύλακες τους ονόμασε ο Περικλής Κοροβέσης και υπάρχουν ακόμα μέσα στην αντικομουνιστική τους εμμονή και υστερία κατέχοντας και πάλι αξιώματα, θέση σε εφημερίδες, περιοδικά, στο διαδίκτυο, το Ραδιόφωνο, την τηλεόραση.

Ακόμα διώκουν και καταστέλλουν απαγορεύοντας την διαφωνία, την άλλη άποψη, τον διαφορετικό από αυτούς τρόπο ζωής. Θύματά τους δεν είναι πλέον μόνο οι αριστεροί και αναρχικοί. Τα Θύματά τους πλέον, είναι εκτός από πολιτικά πρόσωπα και απόψεις, οι ομοφυλόφιλοι, οι υπέρβαροι, οι μοναχικές γυναίκες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι φτωχοί που ζητιανεύουν, οι ναρκομανείς, οι Τρανς, οι κοντοί, οι ανορθόγραφοι, δυσλεκτικοί, ΑΜΕΑ,"γύφτοι", Ρομά, οι άστεγοι, οι "κακοντυμένοι", οι διαφωνούντες. Τανκς και γκλομπς είναι η εκπομπή τους, το πρωτοσέλιδό τους, η αρθρογραφία τους, η κάμερα, το μπούλινκ, η απόλυση, το μπράτσο τους, η απειλή.

Ο φασισμός δεν είναι κόμμα, δεν είναι σύστημα και γι'αυτό διεισδύει παντού ως νοοτροπία, άποψη, συμπεριφορά. Η χούντα ήθελε να ελέγχει τα Πάντα. Κάθε χούντα, ανεξάρτητα της έντασης και της κλίμακας της αυτό θέλει, ας το έχουμε υπόψιν μας. Να το προσέχουμε αυτό και να το παλεύουμε για να το νικήσουμε όταν εμφανίζεται, ακόμα και σήμερα με την Πανδημία, με την εκλεγμένη κυβέρνηση του Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ που χρυσοπληρώνονται για να μην ακούγεται άλλη άποψη παρά μόνο ό,τι αγιοποιεί τον Μητσοτάκη. Δείτε πως κατάντησαν ακόμα και οι εκπομπές ψυχαγωγίας το πρωί, το μεσημέρι το βράδυ των ΜΜΕ.

Σήμερα ας δούμε πόσο γονυπετείς και χειραγωγημένοι είναι κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποιοι πολιτικοί, κάποιοι υπάλληλοι, κάποια άτομα με δημόσια αξιώματα. Ας δούμε τις ομοιότητες και ας αντισταθούμε. Μικρές χούντες υπάρχουν διάσπαρτες εκεί που υπάρχει εξουσία, εκεί που υπάρχουν άνθρωποι. Θέλει καθημερινή αντίσταση και θέλει το μυαλό μας ανοιχτό. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο θάνατος του Ζακ είναι αποτέλεσμα της νέας Χούντας, το ίδιο και της Ελένης Τοπαλούδη, του Γιακουμάκη, αλλά και κάθε μπούλινκ και εκτέλεση ανθρώπινων χαρακτήρων από τα ΜΜΕ.

Οι βιασμοί γυναικών, οι κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών δεν είναι κάτι άλλο από την χούντα σε μικροκλίμακα και η επιβεβαίωση ότι ο πολιτισμός και η δημοκρατία κινδυνεύουν από την εξουσία που ασκείται πάνω στο σώμα μας, στο μυαλό μας δίχως την δική μας συναίνεση και με αρκετή χειραγώγηση. Αυτός είναι ο σημερινός κίνδυνος και ας είναι τόσο χλιδάτος και κομψός».

Ειδήσεις σήμερα:

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τον Τηλέμαχο Λαβίδα

Σοκ: Ο κορωνοϊός «χτυπάει» όλα τα αγγεία του ανθρώπου!

Ηλεία: 65χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασαν και τη λήστεψαν μέσα στο σπίτι της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης