Δραγασάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Ζούμε όλοι μέσα σε ένα πλοίο που δεν θέλουμε να γίνει Τιτανικός»

Δραγασάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Ζούμε όλοι μέσα σε ένα πλοίο που δεν θέλουμε να γίνει Τιτανικός»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε εκτενώς τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ANT1

dragasakis_art
Τη χτεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό σταθμό, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «αν ήταν ο Μητσοτάκης θα τον ρωτούσαμε τι λέει το κάθε στέλεχος την ΝΔ στο διαδίκτυο, υποβιβάζουμε μόνοι μας τον πολιτικό διάλογο νομίζω, εγώ αν δω τον πρωθυπουργό θα του πω κ. πρωθυπουργέ θα πάρετε μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας; Θα προστατεύσετε την οικονομία; Από κει και πέρα η κρίση αυτή παράγει θυμούς, παράγει εντάσεις, παράγει άγχος».

Σε ερώτηση αν το γεγονός ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά στο θέμα της Υγείας, δημιουργεί πολιτικό άγχος σε ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δραγασάκης απάντησε πως «δικαιώνονται πάρα πολλά πράγματα από την πολιτική μας, καταρχήν αυτό που έχουμε μέχρι στιγμής είναι θετικές ενδείξεις σε ό τι αφορά την διασπορά του κορονοϊού, ζούμε όλοι μέσα σε ένα πλοίο που δεν θέλουμε να γίνει Τιτανικός».


Στη συνέχεια ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση στην οικονομία θα είναι ζοφερή καθώς η κρίση είναι καθολική και παραλύει η οικονομία, προσθέτοντας ότι όσο πιο εξαρτημένη είναι η οικονομία από τον τουρισμό και τη σίτιση τόσο πιο βαθιά θα είναι η κρίση.

Κλείσιμο
Έκανε λόγο τέλος, για τα προϊόντα που δίνει η ευρωπαϊκή ένωση λέγοντας πως: «Αυτά που ανακοινώθηκαν προχτές για τις τράπεζες είναι σημαντικά, διότι επιτρέπει στις τράπεζες να παρουσιάζουν ό τι χαρτί έχουν και να παίρνουν λεφτά, άρα για διάφορους λόγους, η Ελλάδα σήμερα έχει αρκετή ρευστότητα, δεν έχομε όμως σχέδιο που να μετατρέπει αυτή τη ρευστότητα σε στοχευμένες δράσεις, από κοινωνική άποψη πρέπει να αποτρέψουμε τη νέα φτωχοποίηση του κόσμου, ο κόσμος θα πεινάσει πάλι, μπορεί να ακούγεται λίγο δραματικό, αλλά πάρτε αυτό τον κόσμο που δεν θα έχει δουλειά ή δεν θα έχει τις αμοιβές που είχε, η εκ περιτροπής απασχόληση που ήταν μισή δουλειά ,μισό μισθό είναι απαράδεκτη, μισή δουλειά πλήρη μισθό, αν η οικονομία καταρρεύσει ποιος θα έρθει να σου δανείσει αύριο;»


Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου στον ΘΕΜΑ 104,6 : «Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να πάμε στην επαρχία και να δημιουργήσουμε ανησυχία»

Κορωνοϊός: Eιδικός κλωβός προστασίας στην Ολομέλεια της Βουλής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης