Μεταναστευτικό: Το υπουργείο Μετανάστευσης προσλαμβάνει 150 άτομα σε 8 Κέντρα Υποδοχής

Μεταναστευτικό: Το υπουργείο Μετανάστευσης προσλαμβάνει 150 άτομα σε 8 Κέντρα Υποδοχής

Στόχος της κίνησης από το υπουργείο Μετανάστευσης, η κάλυψη εκτάκτων αναγκών της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης - Οι προσλήψεις θα αφορούν σε 3μηνες συμβάσεις της ειδικότητας ΔΕ Γενικών Καθηκόντων

hotspot_ar
Στην πρόσληψη 150 ατόμων προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Πρόκειται για 3μηνες συμβάσεις της ειδικότητας ΔΕ Γενικών Καθηκόντων σε 8 Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας με πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο την εντοπιότητα.

Στην ανοικτή δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων αναφέρεται ότι «όσοι προσληφθούν θα κληθούν σε καθημερινή βάση να παρέχουν βοηθητικές εργασίες επί του πεδίου των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης και των δομών φιλοξενίας και να εργαστούν με υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν εισέλθει παράτυπα στη χώρα και να συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείρισή τους σε συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειας τους με την υπαγωγή τους σε διαδικασίες υποδοχής».

Οι περισσότερες θέσεις (30) αφορούν στο ΚΥΤ Λέσβου, με 20 άτομα θα ενισχυθεί το προσωπικό των δομών Σάμου, Χίου, Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών, 15 συμβασιούχοι θα ενταχθούν στο δυναμικό του κέντρου της Κω και άλλοι τόσοι στη Λέρο ενώ στο Φυλάκιο Έβρου θα απασχοληθούν 10 άτομα.

Η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, που ξεκίνησε σήμερα, λήγει στις 14:00 της ερχόμενης Παρασκευής ενώ τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή των υποψηφίων είναι τα εξής:

α) Το κριτήριο της εντοπιότητας, ως πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο, το οποίο βαθμολογείται με 201 μονάδες.
β) Ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών τους, ως αμέσως επόμενο βαθμολογούμενο κριτήριο.

Οι υποψήφιοι, που διαθέτουν το κριτήριο της εντοπιότητας, κατατάσσονται με βάση τον βαθμό του βασικού τίτλου σπουδών τους. Σε περίπτωση που εξαντληθούν οι υποψήφιοι που διαθέτουν το κριτήριο της εντοπιότητας, τότε εξετάζονται οι υποψηφιότητες και κατατάσσονται οι υποψήφιοι, με βάση τον βαθμό του βασικού τίτλου σπουδών τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταναστευτικό - Εξελίξεις στις Καστανιές: Εκκένωσαν οι Τούρκοι τον καταυλισμό μεταναστών;

Μεταναστευτικό - Μητσοτάκης: Η μάχη στα σύνορα συνεχίζεται

Σταϊκούρας στο ΘΕΜΑ 104,6: Πώς θα πάρουν τα 600 ευρώ γιατροί, δικηγόροι, μηχανισμοί - Τι γίνεται με τις επιταγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης