Κορωνοϊός: Αναβάλλεται η καταβολή του μηνιαίου βοηθήματος στους μετανάστες στα νησιά

moria_camp_1

Κορωνοϊός: Η αναβολή θα ισχύσει μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ μέσα στις δομές, ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης – Τα μέτρα που θα ισχύσουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Την αναβολή της καταβολής του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος, που χορηγείται στους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στα νησιά ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης, διευκρινίζοντας ότι η αναβολή γίνεται μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ μέσα στις δομές.

Η απόφαση εντάσσεται στη νέα δέσμη έξι μέτρων που θα ισχύσουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά αλλά και στις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού. Άλλωστε, είχε διαπιστωθεί συνωστισμός των δικαιούχων έξω από τα ΑΤΜ στα νησιά, που ήθελαν να εισπράξουν το βοήθημα.

Πλην της αναβολής στην καταβολή του μηνιαίου βοηθήματος, το υπουργείο αποφάσισε την άμεση λειτουργία χώρων εντός δομών, για την πώληση από τοπικές επιχειρήσεις ειδών πρώτης ανάγκης στους διαμένοντες. Στόχος της διάταξης είναι ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο προχώρησε στην εγκατάσταση 12 ιδιόκτητων οικίσκων εντός της περιμέτρου που οριοθέτησε η Ελληνική Αστυνομία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με σκοπό την στέγαση υγειονομικών σταθμών ελέγχου για τον Covid-19/ κορωνοϊό. Για την μεταφορά τους στα προαναφερθέντα νησιά μερίμνησε ο Ελληνικός Στρατός, όπως και για την διασύνδεση τους με τα δίκτυα κοινής ωφελείας. Επιπλέον, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει ήδη προσφέρει εξοπλισμό και θα διαθέσει και το προσωπικό για την στελέχωση τους. Αντίστοιχα προβλέπεται η εγκατάσταση 2 οικίσκων στη Κω και 2 στη Λέρο, καθώς και απαραίτητων σκηνών για την κάλυψη αναγκών απομόνωσης.

Τέταρτον, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναπτύσσει κοινό επιχειρησιακό σχέδιο με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την περαιτέρω ενίσχυση των υγειονομικών σταθμών με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Πέμπτον, πέραν των ιατρείων, έχουν προβλεφθεί ειδικοί χώροι αυτοπεριορισμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Έκτον, μετακινήσεις εκτός των δομών φιλοξενίας και προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ, λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης ασύλου θα εκτελεστούν στις 31 Μαΐου για όσες περιπτώσεις προβλεπόταν νωρίτερα.

Τονίζεται ότι ήδη εφαρμόζονται με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των διαμενόντων σε δομές φιλοξενίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταναστευτικό - Εξελίξεις στις Καστανιές: Εκκένωσαν οι Τούρκοι τον καταυλισμό μεταναστών;

Μεταναστευτικό - Μητσοτάκης: Η μάχη στα σύνορα συνεχίζεται

Σταϊκούρας στο ΘΕΜΑ 104,6: Πώς θα πάρουν τα 600 ευρώ γιατροί, δικηγόροι, μηχανισμοί - Τι γίνεται με τις επιταγές
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Λαερτης

Μπράβο κουλή δώσε χρήμα στους λαθρο και σε εμάς αύξησε τα χρέη... Κρίμα που σε ψήφησα...

Φέρε πράμα Κούληηηηηηηηη

Οι επιτάξεις περιoυσιών που θα κάνει o Koύλης πρέπει να αρxίσουν από τα σπίτια των νεοδημoκρατών. Από το σπίτι του Λαέρτη, της Bαλεντίνης και του ΤΕΛAMΩΝΟΣ! Διότι αυτό είvαι το σωστό και το πρέπον!

Μετά είναι δυνατόν να μην μπαίνουν στις βάρκες και να έρχονται στα νησιά μας;;;;;;;

Αυτά είναι τα αντικίνητρα αφίξεων μεταναστών ;;;;;;;;;;

Βασιλης

Κοψτε επιδοματα στους μουσουλμανους μεταναστες ΤΩΡΑ. Μετα την κριση του κορωναιου θα επανελθουν οι εισβολεις δριμυτεροι.

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

Επειδή ο κόσμος ξεxvάει εύκoλα και παρασύρεται, δεν θα δυσκoλευτείτε να βρείτε το βίvτεο με τους όρκους του Κoύλη στον… πολυπoλιτισμό και στο… μπόλιασμα. Δεν έχoυν περάσει παρά 5 μήνες από τότε που τα έλεγε αυτά δημοσίως ο σημεριvός… υπερασπιστής των συvόρων, υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των σημερινών… λαθρoμεταvαστευτoφάγων βoυλευτών του. Και μην ξεχνάτε: από τότε που έγινε αυτός πρωθυπoυργός πεvταπλασιάστηκε η λαθρομεταvάστευση! Αυτός μεταφέρει τα "πρoσφυγάκια" από τα vησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα σπιτώνει σε ξεvoδοχεία. Αυτός τους δίνει επιδόματα. Αυτός τους ταΐζει 3 φoρές την ημέρα! Αυτός ετoιμάζει 28 νέα hotspots σε ολόκληρη τη xώρα!

Τζον Τικης

Η ΕΕ δίνει τα λεφτά για συγκεκριμένους λόγους που όλοι ξέρουμε

Βαλεντίνη

Ο Αbdull μου είναι πολύ στεναχωρημένος με αυτή την κατάσταση!

Eu A

Δεν πειράζει Bαλεvτίvη μου...εσύ να'σαι καλά!

Απελπισμένος έλληνας

Μηνιαίος μισθός 500 ευρώ στον κάθε παράνομο που χώθηκε στην χώρα με το έτσι θέλω, από μια κυβέρνηση που βγήκε υποσχόμενη ότι θα καθαρίσει τον τόπο απ' τους παράνομους και θα εμποδίσει τους επόμενους που θα ορέγονται μάσες, ξάπλες, τεκνοποίηση κάθε χρόνο και "τζιάμπα λεφτά, φχαριστώ Σάμος". Η ίδια αυτή κυβέρνηση θα δώσει μια φορά, 500 περίπου ευρώ (δώρο Πάσχα) ως ανταμοιβή και αναγνώριση της πολιτείας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που κάθε μέρα με κίνδυνο πια της ζωής τους δίνουν μάχη με μια θανατηφόρα νόσο. Ντροπή! Αιδώς Αργείοι! Φτιάξατε τον τόπο μας εχθρικό για τους ντόπιους και Εδέμ για κάθε παράνομο.

Σάκης

Όλοι σε ξερονήσι άμεσα. Δε χρειάζεται να πολύ-αναλύσουμε τώρα το γιατί, το καταλαβαίνουμε όλοι. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα.

MARINA.

Να επιδοτηθούν οι Έλληνες που πλήττονται από την πανδημία και όχι οι παράνομοι Ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Να τους επιδοτήσει ο πατέρας Ταγίπ όπως των αποκαλούν οι ομόθρησκοι του Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, που μάς έχει στείλει κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην χώρα μας. Λεφτά για τους παράνομους Ισλαμιστές τέλος,τον πρώτο λόγο έχουν οι Έλληνες πολίτες.

Λευτέρης

Έχει κόστος ό πολυπολιτισμός πατριώτη. Δέν ανοίγονται έτσι τζάμπα οί πολιτισμικοί σου ορίζοντες. Νόμιζες πώς απλώς ψηφίζοντας συνταγματικό τόξο ξεχρέωσες. Αμ δε. Ξέρεις πόσο τού κόστισε τού κάθε Χασάν γιά νά σούρθει νά σού διδάξει ένα σωρό ομορφιές από τά βάθη τής Ασίας. Τού κάθε Αντετοχέσεμας από τά βάθη τής Αφρικής νά σού καρφώνει τήν μπάλα κοντοπίθαρε πατριώτη. Έριξες στήν κάλπη τό κολόχαρτο μέ τό οποίο σταύρωσες όχι τό συνταγματικό τόξο, αλλά τόν Ελληνισμό πατριώτη. Αλλά ούτε καί ξεχρέωσες....

You import third world you become third world

Συγχαρητήρια! Το καλύτερο σχόλιο που έχει γραφτεί εδώ και μήνες!! Ιδίως ο επίλογος!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία