Κορωνοϊός: Η Βουλή προχωρά σε δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Κορωνοϊός: Η Βουλή προχωρά σε δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Κορωνοϊός: Στα 8 εκατομμύρια ευρώ το ύψος της δωρέας της Βουλής για την ενίσχυση του νοσκομείου «Σωτηρία»

sotiria_hospital
Σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του εθνικού αγώνα κατά της πανδημίας αναλαμβάνει η Βουλή των Ελλήνων προχωρώντας στην χρηματοδότηση 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία” ύψους 8 εκατ. ευρώ

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, κατά την σημερινή της συνεδρίαση έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του Προέδρου του κοινοβουλίου Κωνσταντίνου Τασούλα και αποφάσισε τη δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη διαχείριση ασθενών με COVID-19 και τη δημιουργία 50 επιπλέον κλινών Μονάδος Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


Οι νέες κλίνες εντατικής προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 60 ημέρων από της ενάρξεως των εργασιών μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Να σημειωθεί ότι 32 απο τις συνολικά 50 κλίνες θα αναπτυχθούν σε μεταλλικό κτήριο ειδικών προδιαγραφών συνολικού εμβαδού 720 m2, που θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου αναφοράς για COVID-19 «Σωτηρία».

Κλείσιμο
Οι υπόλοιπες 18 θα αναπτυχθούν επίσης στο ίδιο Νοσοκομείο, σε υπάρχον κτήριο, τμήμα του οποίου θα μετατραπεί για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

Για το θέμα ο κ. Τασούλας δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση η Βουλή των Ελλήνων διαβουλευόταν με την Κυβέρνηση για την προσφορότερη συνδρομή της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι συνεννοήσεις μας κατέληξαν στην ανάληψη από την Βουλή των Ελλήνων του συνολικού κόστους δημιουργίας 50 νέων κλινών εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σωτηρία που είναι ένας από τους πολύτιμους προμαχώνες της πρωτοφανούς υγειονομικής μάχης που διεξάγεται. Ξέροντας, όπως απεδείχθη από την σημερινή ομόφωνη απόφασή μας, ότι όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των ΜΕΘ προχώρησα στην έκφραση αυτής της διάθεσης και δυνατότητας του Κοινοβουλίου προς τον κ. Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα στις 28 Μαρτίου να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, το οποίο σήμερα έγινε ομόφωνα δεκτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 53 νεκροί - Τουλάχιστον 99 νέα κρούσματα - 91 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα για 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN για τον κορωνοϊό: Ενθαρρυντική η τάση, ευχαριστώ τον ελληνικό λαό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης