Χριστοδουλάκης στον «Θέμα 104,6»: Υπάρχουν πολλά κενά στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Χριστοδουλάκης στον «Θέμα 104,6»: Υπάρχουν πολλά κενά στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

«Όπου η κυβέρνηση έχει κενά, κάνουμε προτάσεις για να τα καλύψουμε. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι», τονίζει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής

xristodoulakis_2
Κριτική στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα που δίνει στις επιχειρήσεις για μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εργαζομένων, ασκεί μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση και το κλίμα συναίνεσης που υπάρχει για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, παίρνοντας μέτρα, που όπως λέει, «ξεφεύγουν των ορίων της συγκυρίας και όπως φαίνεται η κυβέρνηση τα είχε ήδη στο συρτάρι».

Όπως λέει συγκεκριμένα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, «η λογική της συναίνεσης, που για εμάς πρέπει να υπάρχει, δεν σημαίνει ότι πρέπει με αφορμή τις έκτακτες συνθήκες, κάποιοι να περνάνε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και μάλιστα χωρίς καμία συζήτηση, ούτε με τις πολιτικές δυνάμεις, ούτε με τους κοινωνικούς εταίρους, διάφορα που ξεφεύγουν και των ορίων της συγκυρίας. Το λέω αυτό, γιατί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για την εκ περιτροπής απασχόληση, δεν αφορά για παράδειγμα, όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η υφιστάμενη κατάσταση. Που θα μπορούσε θεωρητικά να θεωρηθεί ένα μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων -παρότι υπάρχουν άλλα επαρκή μέτρα που έχουν ανακοινωθεί-, αλλά αφορά μια εξάμηνη διάρκεια, που εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σχέση μπορεί να έχει με τα υφιστάμενα μέτρα.

Ναι, βάζουμε πλάτη σε ότι αφορά την προστασία των Ελλήνων και της κοινωνίας μας από τον ιό και βάζουμε πλάτη και σε ότι αφορά τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν μετά από όλα αυτά.

Αλλά μην εκλαμβάνουν κάποιοι αυτή την πλάτη που βάζουμε προς όφελος της χώρας, ως αδυναμία ή λευκή επιταγή, για να κάνουν πράγματα που δεν σχετίζονται με την κρίση και απλά τα είχαν κάπου στο συρτάρι τους και βρήκαν αφορμή σε μια συγκυρία στην οποία θεωρούν ότι δεν μιλάει κανείς, επειδή όλοι συστρατευόμαστε».



«Ήμασταν οι πρώτοι που ''βάλαμε πλάτη''»

Στο Κίνημα Αλλαγής, όπως αναφέρει ο κύριος Χριστοδουλάκης, «από την πρώτη στιγμή, αντιλαμβανόμενοι την κρίση και την απειλή που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήμασταν οι πρώτοι που ''βάλαμε πλάτη'' απόλυτα, σε όλα τα επιστημονικά τεκμηριωμένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Αυτή είναι για εμάς μια υπεύθυνη πατριωτική στάση».

«Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι»

Σχολιάζοντας το hashtag που κυκλοφορεί στο Twitter #θα_λογαριαστούμε_μετά, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, ξεκαθαρίζει ότι «για εμάς δεν θα λογαριαστούμε μετά, λογαριαζόμαστε τώρα. Όπου η κυβέρνηση έχει κενά, κάνουμε προτάσεις για να τα καλύψουμε. Όπου θεωρούμε ότι υπάρχουν αδυναμίες, συμμετέχουμε σε αυτή την κατεύθυνση, και το λέω αυτό γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι».

«Υπάρχουν κενά στα μέτρα της κυβέρνησης»

Σύμφωνα με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, «υπάρχουν πολλά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά κενά, όπως αυτό των δικηγόρων και πάρα πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες».

«Ο κόσμος μετά την καραντίνα, μετά τα περιοριστικά μέτρα, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν που ξέραμε πριν, ως αντίληψη, αλλά και ως προς τις δυσκολίες που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και στο οικονομικό και στο κοινωνικό σκέλος», εκτιμά ο κύριος Χριστοδουλάκης.

«Οι λειτουργοί του ΕΣΥ πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά»

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενος σε εκείνου που δίνουν τη μάχη για τον κορωνοϊό, στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, επαναλαμβάνει την πρόταση του κόμματός του, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, λέει ότι «υπήρξαν καθυστερήσεις. Όπως για παράδειγμα στο θέμα της εκκλησίας».

«Ένα άλλο θέμα», όπως αναφέρει ο κύριος Χριστοδουλάκης, είναι αυτό με τα αντιδραστήρια και τα τεστ. «Δυστυχώς σήμερα έχουμε αριθμούς κρουσμάτων που δεν είναι ακριβείς. Όσο πιο πολλά αντιδραστήρια έχουμε και όσο πιο πολλά τεστ έχουμε, έχουμε καλύτερη ιχνηλάτηση και έλεγχο της διασπορά του ιού, υπάρχει ανεπάρκεια σε αυτό», αναφέρει.

Επίσης τονίζει ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα στο θέμα των ΜΕΘ. Εκεί πρέπει να είναι μεγαλύτερη η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα. Ακόμα και με επίταξη αν χρειαστεί».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σημειώνει επίσης ότι «τα νησιά δεν έχουν ένα επαρκές δίκτυο στήριξης κρουσμάτων».

«Να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια και να βγούμε ενωμένοι»

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενος στην επέτειο της 25ης Μαρτίου και συνδέοντάς την με το σήμερα, είπε ότι «οι Έλληνες έχουν αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, αλλά πάντα κατάφερναν να βγουν ενωμένοι. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι, πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια και να βγούμε ενωμένοι».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Ντράγκι: Αντιμετωπίζουμε πόλεμο και πρέπει να δράσουμε ανάλογα

Κορωνοϊός: Ύφεση μεγαλύτερη του 2008 προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

Κορωνοϊός - Moody's: Ύφεση για τις 20 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης