Μερική απασχόληση: Mόνο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται – Τι θα διευκρινίζει η υπουργική απόφαση

Μερική απασχόληση: Mόνο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται – Τι θα διευκρινίζει η υπουργική απόφαση

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αυτό το μέτρο μαζί με τη δυνατότητα αναστολής της σύμβασης αποτελούν ευέλικτα εργαλεία για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

ergazomenoi
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η διάταξη της πρόσφατης ΠΝΠ η οποία ενθάρρυνε την εφαρμογή της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις επιχειρήσεις για έξι μήνες για να αποφευχθούν οι απολύσεις, το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε διευκρινήσεις με την υπουργική απόφαση που αναμένεται σήμερα.

Η ΠΝΠ όριζε ότι οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην επιχείρησή τους μερική η εκ περιτροπής απασχόληση για τους επόμενους 6 μήνες μέτρο που θα οδηγήσει στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων έως και 50%.

Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ' ελάχιστο 2 εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα. Οι θέσεις εργασίας ωστόσο πρέπει να διατηρηθούν στο ακέραιο. Στο τέλος κάθε μήνα ο εργοδότης θα πρέπει να δηλώνει τον τρόπο εργασίας στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αυτό το μέτρο μαζί με τη δυνατότητα αναστολής της σύμβασης αποτελούν ευέλικτα εργαλεία για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η υπουργική απόφαση θα διευκρινίζει ότι η εφαρμογή του μέτρου θα αφορά τελικά μόνο τις επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ. Επίσης θα ισχύει για 6 μήνες, αλλά η εφαρμογή της θα επανεξετάζεται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Η πρώτη επανεκτίμηση θα γίνει στις 30 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Ντράγκι: Αντιμετωπίζουμε πόλεμο και πρέπει να δράσουμε ανάλογα

Κορωνοϊός: Ύφεση μεγαλύτερη του 2008 προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

Κορωνοϊός - Moody's: Ύφεση για τις 20 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης