Κορωνοϊός: Με τηλεδιάσκεψη στις 11 το υπουργικό συμβούλιο αποτιμά τη μάχη για την πανδημία

Κορωνοϊός: Με τηλεδιάσκεψη στις 11 το υπουργικό συμβούλιο αποτιμά τη μάχη για την πανδημία

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι «η πλειοψηφία της κοινωνίας αυτοπεριορίστηκε συνειδητά και επέδειξε ατομική και συλλογική υπευθυνότητα, ανταποκρινόμενη στα μέτρα που έλαβε από πολύ νωρίς η κυβέρνηση», όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

mitsotakis-tilediaskepsi-850x560
Με κεντρικό θέμα στην ατζέντα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συνεδριάζει στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και τις βασικές εισηγήσεις θα κάνουν τα τέσσερα κυβερνητικά στελέχη που είναι οι κατ΄ εξοχήν αρμόδιοι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, δηλαδή οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι αρμόδιοι υπουργοί θα κάνουν αποτίμηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται ιδίως μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία που θεσπίστηκαν την Κυριακή και άρχισαν να εφαρμόζονται από το πρωί της Δευτέρας. Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι «η πλειοψηφία της κοινωνίας αυτοπεριορίστηκε συνειδητά και επέδειξε ατομική και συλλογική υπευθυνότητα, ανταποκρινόμενη στα μέτρα που έλαβε από πολύ νωρίς η κυβέρνηση», όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Δυστυχώς, υπήρξαν και μειοψηφικές συμπεριφορές, που έθεσαν σε κίνδυνο την προσπάθεια για τη μη διασπορά του ιού και οδήγησαν στην απόφαση της κυβέρνησης για αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας», τόνισε η εκπρόσωπος. «Πρέπει να γνωρίζουν οι συνεπείς και υπεύθυνοι πολίτες ότι ο κόπος τους δεν πάει χαμένος κι ότι το μέτρο που ακολουθείται σε όλες τις αποφάσεις είναι ο σεβασμός στο κοινωνικό σύνολο, με πρώτο κριτήριο την διαφύλαξη και την προστασία της Δημόσιας Υγείας», επεσήμανε.

«Αυτή την ώρα υπάρχει μια πρωτοφανής συστράτευση Κράτους και κοινωνίας, καθώς οι πολίτες συμμορφώνονται με τους κανόνες και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε», τόνισε η κ. Πελώνη. «Το πρώτο και κύριο μέτωπο σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε όλοι εμείς. Ο καθένας ξεχωριστά. Ο ιός δεν διασπείρεται από μόνος του. Εμείς τον διασπείρουμε με ανεύθυνες συμπεριφορές που δεν λαμβάνουν υπόψη τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν τόσο τις ευπαθείς ομάδες, όσο και τον γενικό πληθυσμό», συμπλήρωσε.

Εθελοντές για τη στήριξη του ΕΣΥ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το εθνικό σύστημα υγείας και οι επαγγελματίες που το υπηρετούν. «Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ενισχύεται με κάθε τρόπο τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό», είπε. Πρόσθεσε, όμως, πως «καθώς η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές».

Ανακοίνωσε ότι το εθελοντικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο Σύστημα Υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Προς αυτή την κατεύθυνση από της Δευτέρα βρίσκεται στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα εθελοντών του υπουργείου Υγείας στο ethelontes.gov.gr. Σε αυτήν οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Πώς... «Μένουμε Σπίτι»; 16 διάσημοι απαντούν  

Κορωνοϊός: Η UEFA ανέβαλε επ' αόριστον τους τελικούς του Champions και του Europa League  

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης