Κορωνοϊός: Υπο αυστηρά μέτρα προστασίας λειτούργησε η Βουλή

Κορωνοϊός: Υπο αυστηρά μέτρα προστασίας λειτούργησε η Βουλή

Πρέπει να εκτελέσει το νομοθετικό έργο με ασφάλεια λόγω του κορωνοϊού 

koronoiosvouli2
Βασική επιδίωξη του προεδρείου της Βουλής είναι να αποτραπεί κάθε επαφή μεταξύ όσων συμμετέχουν τις κοινοβουλευτικές εργασίες και να αντιμετωπιστούν κενά ασφάλειας όπως αυτά που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το γραφείο τύπου του κοινοβουλίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας συζητήθηκε και ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ" και του Ελληνικού Δημοσίου» με ελάχιστους βουλευτές που κάθισαν με αρκετά έδρανα κενά ανάμεσά τους. Συνολικά, τον λόγο έλαβαν έξι εισηγητές απο κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, απο ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο παριστάμενος υπουργός.

koronoiosvouli1


Αντίστοιχη εικόνα υπήρξε και στην συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα της γερουσίας προκειμένου να τηρούνται υγειονομικές αποστάσεις.

Ωστόσο προβληματισμός εγείρεται από τις συνθήκες εργασίας των πρακτικογράφων και υπόλοιπων υπαλλήλων οι οποίοι λόγω των εργασιακών αναγκών δεν μπορούσαν να φορούν γάντια ή να τηρούν καθ’ όλη την διάρκεια των συνεδριάσεων τις απαραίτητες αποστάσεις ασφάλειας.

Κλείσιμο
Απο την πλευρά των βουλευτών, το θετικό παράδειγμα έδωσε η εισηγήτρια του ΜεΡΑ25 Μαρία Αμπατζίδη που εμφανίστηκε με γαλάζια γάντια μιας χρήσης. Στις επόμενες συνεδριάσεις πιθανότατα να την μιμηθούν και άλλοι βουλευτές.



Διαβάστε περισσότερα: 

Κορωνοϊός: Τηλεδιασκέψεις Μητσοτάκη με Κουτσούμπα και Βελόπουλο

Κορωνοϊός – Αγρότες: Αναστέλλεται για 15 ημέρες η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης