Bild: Πιθανό να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αναφέρει ελληνικό έγγραφο

Bild: Πιθανό να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αναφέρει ελληνικό έγγραφο

Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση με τον κορωνοϊό, ενδέχεται να κορυφώσουν τις προκλήσεις και να δημιουργηθεί ακόμη και ατύχημα, μετά το επεισόδιο εμβολισμού σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό την Κω, αναφέρει η Bild

ypex_main
Την κρίση του μεταναστευτικού ζητήματος, που απασχόλησε πολύ τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται να έχει επισκιάσει η κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η κρίση των συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως και ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το άνοιγμα της κάνουλας χιλιάδων προσφύγων. 

ba6af401-1784-467d-bc91-927be8abc072


Παρόλο που, σύμφωνα με την Bild, η ένταση σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου έχει κοπάσει, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σε συναγερμό εξαιτίας πληροφοριών περί νέας προκλητικής ενέργειας από την πλευρά της Άγκυρας. 

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε τέσσερις πρεσβείες (Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Ουάσινγκτον) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταγραφεί προκλητική ενέργεια από τους Τούρκους, εν μέσω του χάους των εξελίξεων γύρω από τον κορωνοϊό. 

4c228abd-ad24-493d-a63f-4ada9c4432b0


Σύμφωνα με την επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας έχει στη διάθεσή της η Bild, οι πρεσβείες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ όπως και με εκπροσώπους των ΜΜΕ και να τους ενημερώσουν για την επείγουσα κατάσταση. 

Κλείσιμο
688b2ef8-da30-4212-bb82-636c907c3962


Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο φέρεται να επικαλείται η Bild, δήλωσε ότι εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων γύρω από την παγκόσμια υγεία, η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, εκμεταλλευόμενη την παρούσα κατάσταση.

2b9581b6-06e7-4138-9d92-e850d8c29b2a


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την Bild, φοβάται για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ατύχημα, με τραυματίες ή ακόμη χειρότερα και με θύματα, μετά το επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στην Κω.

Το γερμανικό περιοδικό, μάλιστα, υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η κρίση των Ιμίων, το 1996...

839168bf-4edc-4811-ab2d-7f1e71eb6cd1

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Οι κινήσεις - ματ της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Υπουργείο Εξωτερικών: Επείγον σήμα σε τέσσερις ελληνικές πρεσβείες για νέο κύμα «fake news» από την Τουρκία

Μεταναστευτικό: Χώρες της ΕΕ είναι έτοιμες να δεχθούν ανήλικους μετανάστες από την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης