Οι Τουρκοκύπριοι παρεξηγήθηκαν γιατί δεν θα επισκεφθούν τα κατεχόμενα Κάρολος και Καμίλα

22276967

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου – Πρότεινε συνάντηση με Ακιντζί και Αναστασιάδη στη νεκρή ζώνη, αντί να περάσει στα κατεχόμενα

Υπό τον τίτλο «Ιδού, ούτε αυτό έγινε», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Ντιαλόγκ» γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι, ο Πρίγκιπας Κάρολος ζήτησε, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στη νεκρή ζώνη ώστε να μην περάσει στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του, που θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Κύπρο από την Τετάρτη 18 μέχρι το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο και θα έχουν σειρά επαφών εκτός από Λευκωσία, στην Λάρνακα και στο Τρόοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, δεν μπόρεσε να ληφθεί ακόμη καταφατική απάντηση για το αν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος πρότεινε να συναντηθεί «με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη στην νεκρή ζώνη, αντί να περάσει στα κατεχόμενα».

Διπλωματικές πήγες ανέφεραν ότι, «αν δεν υπήρχε η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση στη νεκρή ζώνη αλλά δεν είναι αποδεκτό να συναντιέται με τον ένα ηγέτη από τις δύο κοινότητες με το αξίωμα του και τον άλλο να τον προσκαλεί στην νεκρή ζώνη», σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Κύπρος

Οι Βρετανοί κατέχουν κυπριακά εδάφη τις αποκαλούμενες βρετανικές βάσεις γιατί υποτίθεται ότι είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο όπως η Ελλάδα και η Τουρκία σύμφωνα με την συνθήκη ανεξαρτησίας του 1960! Έχουνε καπαρώσει το καλύτερο φιλέτο της Λεμεσού στη νοτια Κύπρο περίπου 45 χιλιόμετρα ακτογραμμής και σφυράνε κλέφτικα από το 1974 μέχρι σήμερα.

joy

Όταν καταλαμβανεις εδάφη ξένης χώρας με την βια και τον πόλεμο δεν γίνεσαι ποτέ ηγέτης αλλά καταπατητής και αυτό δεν είναι αξίωμα σε μια περιοχή που δεν σου ανήκει ούτε σου άνηκε ποτέ! Μπράβο στην Βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, επιτέλους μια σωστή και ηθική απόφαση. Ο Φιλιππος δείχνει έμπρακτα την φιλία του στον Ελληνισμό.

Μπράβο μεν αλλά

τι θα πει νεκρή ζώνη; Κάτι σαν Στόλτενμπεργκ μου θυμίζει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης