Στην Κύπρο τον Μάρτιο ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Στην Κύπρο τον Μάρτιο ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Την πρώτη βασιλική επίσκεψη από το 1993 θα πραγματοποιήσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου με τη σύζυγό του - Το πρόγραμμα της επίσκεψης

charles_camilla1
Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από την Τετάρτη 18 μέχρι το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, «οι Αυτών Υψηλότητες θα πραγματοποιήσουν την πρώτη βασιλική επίσκεψη στο νησί από το 1993, όταν η Αυτής Μεγαλειότητα η Βασίλισσα παρέστη στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας. Η επίσκεψή Των Αυτών Υψηλοτήτων λαμβάνει χώρα κατά την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Το πρόγραμμα θα τιμήσει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου και των ανθρώπων τους, την κοινή μας πορεία στην Κοινοπολιτεία και τη σύγχρονη σχέση των χωρών μας σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η επιστήμη. Η επίσκεψη θα αναγνωρίσει επίσης τον ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου ως μεγαλύτερου συνδρομητή στρατευμάτων στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο».

Πρόκειται για την πρώτη κοινή επίσκεψη του Πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στη Λευκωσία και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στις περιφέρειες Τροόδους και Λάρνακας. Ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα θα συναντηθούν επίσης με στρατιωτικό προσωπικό και οικογένειες που βρίσκονται στις Βρετανικές Βάσεις.

Το πρόγραμμά τους θα συμπεριλαμβάνει επίσκεψη στη Πράσινη Γραμμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα χαιρετίσει επίσης τη Συνάντηση της Μπλε Χάρτας της Κοινοπολιτείας στη Λάρνακα, και θα έχει επαφές με τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Κλείσιμο
Η Δούκισσα της Κορνουάλης, ως Προστάτιδα του Battersea Dogs & Cats Home, θα επισκεφθεί το οικείο καταφύγιο που συνεργάζεται με την Ακαδημία Battersea Home για να διαπιστώσει πώς ο οργανισμός αυτός εφαρμόζει τα διδάγματά του στην Κύπρο. Επιπλέον, Η Αυτής Υψηλότητα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για ανάδειξη του ζητήματος της οικογενειακής και σεξουαλικής κακοποίησης ανά τον κόσμο, μέσω επαφών με οργανώσεις που υποστηρίζουν θύματα στην Κύπρο.

Θα αναχωρήσουν από την Κύπρο για επίσημη επίσκεψη στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας στις 21 Μαρτίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης