Τζιτζικώστας: Καθοριστικός ο ρόλος Παυλόπουλου για την παραμονή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό της δρόμο

pavlotzit

Ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε  στη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας την κρίσιμη περίοδο του 2015

Toν ρόλο και την συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου το 2015, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στον ευρωπαϊκό της δρόμο, εξήρε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την συνάντησή του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπενθύμισε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια εποχή και σε μια συγκυρία πολύ κρίσιμη τόσο για εμάς όσο και για την ίδια την Ευρώπη και απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο δήλωσε «θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Έλληνας, για τον ρόλο που διαδραματίσατε και για την συμβολή σας, το 2015, προκειμένου η χώρα μας να μείνει σ΄αυτόν τον ευρωπαϊκό δρόμο, για να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουμε, ως χώρα, στην Ευρώπη, στο μέλλον της Ευρώπης».

Μάλιστα, τόνισε ότι τίποτα από όλα αυτά τα οποία σχεδιάζονται σήμερα «δε θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν τότε πριν από μερικά χρόνια δεν είχατε σταθεί όρθιος για να κρατήσετε τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή της πορεία. Αυτό είναι κάτι το οποίο σας πιστώνεται από όλους τους Έλληνες, ακολουθώντας την παρακαταθήκη του μεγάλου Εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή που οραματίστηκε αυτή την ευρωπαϊκή πορεία για τη χώρα μας».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «η μάχη που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια, και ως Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να ενδυναμώσουμε τον ρόλο και τον λόγο των Περιφερειών και των Δήμων στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει η Ευρώπη να έλθει πιο κοντά στους πολίτες, και οι πολίτες πιο κοντά στην Ευρώπη. Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε, και αυτό είμαι αποφασισμένος να το κάνω, πως η Ελλάδα θα μπορέσει μέσα σ΄αυτό το μέλλον που έρχεται, να οικοδομήσει μια ακόμη καλύτερη και πιο στενή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Επισήμανε, επίσης, ότι σε μια εποχή που αυξάνονται οι ευρωσκεπτικιστικές φωνές σε όλη την Ευρώπη, η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη. «Αλλά μια Ευρώπη που θ΄ακούει τους πολίτες, που θ΄αφουγκράζεται τα ζητήματα, που θα είναι κοντά στις τοπικές κοινωνίες. Αυτός είναι ο ρόλος που καλούμαστε να διαδραματίσουμε και νομίζω ότι είναι τεράστια ευκαιρία για τη χώρα μας το γεγονός ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, την Προεδρία αυτού του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργάνου την κατέχει η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η εκλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, αποτελεί τιμή για την Ελλάδα και τόνισε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η εκλογή του ήταν ομόφωνη.
Ακολούθως αναφέρθηκε στην εμπειρία και στο όραμα του κ. Τζιτζικώστα, τονίζοντας ότι συμβαδίζει με αυτά τα οποία πρέπει να υπηρετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «Η Ευρώπη των Περιφερειών είναι η πιο κατάλληλη, πέρα από σκοπιμότητες πολιτικές και άλλες που υπάρχουν σε άλλα επίπεδα, να υπηρετήσει το μεγάλο Ευρωπαϊκό Όραμα, το όραμα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, το όραμα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Το οποίο δεν είναι άλλο από την ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπη, βεβαίως πάντοτε με σεβασμό της Εθνικής Ταυτότητας και της Κυριαρχίας των Κρατών Μελών. Μιας ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπης η οποία θα στηρίζεται στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, στο Κράτος Δικαίου, στην υπηρεσία του Κράτους Δικαίου και του Ανθρώπου. Μια Ευρώπη που - το έχω πει πολλές φορές - που δεν υπηρετεί μόνο τους Λαούς της».

Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι ο ρόλος της Ευρώπης είναι πλανητικός ιδίως αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και πρόσθεσε ότι είναι η δύναμη εκείνη η οποία με βάση την ιστορία της, αλλά και την προοπτική της, μπορεί να υπηρετήσει πανανθρώπινες αρχές και αξίες, ιδίως δε την αρχή του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης και κατ' εξοχήν της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αρχές που χειμάζονται παγκοσμίως.

«Η Ευρώπη είναι η πιο κατάλληλη και πρέπει η ίδια να το αντιληφθεί. Και προς αυτή την κατεύθυνσή, δεν υπερβάλλω, η Ευρώπη των Περιφερειών και βεβαίως η Επιτροπή της οποίας ηγείσθε, μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα. Γνωρίζω πολύ καλά - το τονίζω - τις ικανότητές σας, είμαι βέβαιος για την επιτυχία σας. Να έχετε δύναμη και να μην ξεχνάτε ποτέ τα διδάγματα που η Ελλάδα μπορεί να εκπέμψει και προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί η Ελλάδα έχει παράδοση στα θέματα αυτά, αλλά ταυτοχρόνως είναι μια Χώρα που έχει όραμα, και το έχουμε αποδείξει» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Δυστυχώς

Πολύ μικρός πολιτικός και πολύ λίγος για ΠτΔ. Μίλησε τώρα ο ογκόλιθος Τζιτζικώστας. Αλλά μεταξύ τους τα λένε και χαίρονται.

Β Ν

Βεβαια υπεγραψε ενα παρανομο δημοψηφισμα και αν δεν εκανε την κολοτουμπα ο Τσιπρας τωρα θα ειμασταν ουγκαντα τοσο καθοριστικος ηταν ο ρολος του και για την Μακεδονια εκει εδωσε τα ρεστα του για να παρουν οι σκοπιανοι οτι ζητουσαν χρονια και ας ετριζαν τα κοκκαλα του εθναρχη, προδοτης υπηρξε ο Πακης και ετσι θα τον γραψη η ιστορια Τζητζη.

------------

ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ. Μας κρατησε στο μονοδρομο του ευρω και αμεσως μετα καλοσωρισε τους λαθρομεταναστες-----------

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Δεξιοί και ειδικά Καραμανλικοί, συγχαίρουν ο ένας τον άλλο. Ω τι κόσμος μπαμπά! Λοιπόν Δεξιούληδες. Είστε οι κύριοι υπεύθυνοι που ήρθε η κρίση στη χώρα και οι κύριοι πρωταγωνιστές της κρίσης που συνεχίζεται.

Χριστοδουλος(Χρηστος) Δημας

Τα σχολια του κ.Τζιτζικωστα για τον-ταχατες- σοβαρο ρολο του ΠτΔ,στην κρισιμη περιοδο του 2015,δεν προκυπτει απο την πραγματικη εξιστορηση των γεγονοτων εκεινης της περιοδου..Ειναι σχολια αφορητα υπερ-κολακευτικα για ενα προσωπο που πλεον ανηκει στην Ιστορια..Αυτη "θα γραψει" το τι και το πως ...

Η φατσα του Τζιτζι

(άλλος κληρονόμος πολιτικης καριέρας) προδίδει την εξυπνάδα του. Όσο για αυτούς που τον ψήφισαν....

E

Δηλαδή δεν υπέγραψε το ξεπούλημα της Μακεδονίας ο εθνάρχης;

tassos

Ολα τά Καραμανλόπαιδα νά ύπερασπιστούν τόν πολύ λίγο κο Παυλόπουλο.Δουλευει ύπόγεια όλο τό σόι, γιατί θεωρούν τήν ΝΔ χωράφι τού μπαμπά τους.

κωστας αιρετικος κυνικος 52

Βεβαιως με ολα τα συνεπακολουθα............ρωτηστε τις νησους του βορειου αιγαιου καθως και το 65% των ελληνων.Μετα χασκογελαστε οσο επιθυμειτε στις φωτογραφικες απεικονισεις της στιγμης!!!!!!!!Ο μοναδικος προεδρος της δημοκρατιας που μιλησε στην ΨΥΧΗ του ελληνα οσο ζω εγω ηταν ο κωνσταντινος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ σε εκεινο τον λογο του στη δεξιωση προς τιμην του παπαρα............

Ο "ευρωπαϊκος δρομος" να ειναι καλα

Κι ας μην υπαρχει Ελλαδα σε λιγα χρονια. Ολα για τις θεσουλες σας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης