Προανακριτική Novartis: Θύελλα για τον άφαντο «Σαράφη» - Τα επόμενα βήματα αν δεν εμφανιστεί και η «Κελέση»

proanakritikh-arthrou

Το Μαξίμου συνέδεσε για πρώτη φορά τον Τσίπρα με τη σκευωρία Novartis - «Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο» δήλωσε ο Πέτσας μετά την ανάρτηση υπεράσπισης του «Μάξιμου Σαράφη» - Στις 16:00 θα πρέπει να εμφανιστεί στη ΓΑΔΑ η «Αικατερίνη Κελέση»

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis με τους εξαφανισμένους “κουκουλοφόρους” μάρτυρες. Το Μέγαρο Μαξίμου συνδέει για πρώτη φορά ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα με το παρακρατικό – παραδικαστικό κύκλωμα που έστησε την σκευωρία Novartis. «Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο (του Αλ. Τσίπρα)» αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση – απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Είχε προηγηθεί η καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα για θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης και για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προστατευόμενων μαρτύρων απαιτώντας να διατηρηθεί η «κουκούλα» στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών που έστησαν την σκευωρία Novartis.

Την ίδια ώρα τα μέλη της προανακριτικής ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις για να αντιμετωπίσουν όλα τα προσκόμματα που θέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκαλύψουν την αλήθεια. Ηδη έχει εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής για τον «Μάξιμο Σαράφη» μετά την άρνησή του να προσέλθει στην χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση που θα γινόταν σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την «Αικατερίνη Κελέση» στην περίπτωση που ούτε και αυτή προσέλθει σήμερα στις 16:00 στην ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα μέλη της προανακριτικής υποστηρίζουν ότι η άρνηση συνεργασίας απο τους μάρτυρες εγείρει ζήτημα αποβολής τους απο το καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Το θέμα αυτό πιθανότατα θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες και δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Εγινε «καπνός» ο μάρτυρας με τις τροχήλατες βαλίτσες

Πάντως, η τακτική του «Μάξιμου Σαράφη» να αποφύγει την δια ζώσης κατάθεση οδηγεί τα μέλη της προανακριτικής στο συμπέρασμα ότι επιχειρεί να αποκρύψει την αλήθεια για τον τρόπο που στήθηκε η σκευωρία Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν το πρόσωπο που υπο την ανακριτική καθοδήγηση της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη μίλησε για τροχήλατες βαλίτσες και πολύχρωμα χαρτονομίσματα προς τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Την Τρίτη ωστόσο, επέλεξε να γίνει «καπνός».

Να σημειωθεί ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» αρνήθηκε να προσέλθει επικαλούμενος την απόφαση της προανακριτικής να απορρίψει το αίτημά του για κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του.

Ωστόσο, η προσπάθεια να διατηρήσει την «κουκούλα» δεν απέδωσε καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής Ιωάννης Μπούγας με την σύμφωνη γνώμη των μελών της επιτροπής αποφάσισαν να εφαρμόσουν το νόμο και να διατάξουν την βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα. Συγκεκριμένα, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ζήτησαν βίαιη προσαγωγή. Το ΚΚΕ ζήτησε να αρθεί το καθεστώς προστασίας λόγω και της άρνησής του να προσέλθει ενώ η Ελληνική Λύση συμφωνεί με την βίαιη προσαγωγή αλλά απείχε απο την ψηφοφορία.

Υπο αυτά τα δεδομένα άμεσα εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής και ξεκίνησε η αναζήτηση του «Μάξιμου Σαράφη» απο τα στελέχη τους τμήματος προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ που γνωρίζουν τα στοιχεία της πραγματικής του ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για αυτοπρόσωπη και δια ζώσης εξέτασης των δύο προστατευόμενων ελήφθη με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής καθώς μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στην διατήρηση της κουκούλας. Η απόφαση της πλειοψηφίας στηρίζεται στον σχετικό νόμο που τους επιτρέπει τον συγκεκριμένο τρόπο εξέτασης και σε σχετική επιστολή της υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής. Πάντως, ο πρόεδρος της προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας επισημαίνει ότι η εξέταση των μαρτύρων θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και τον περασμένο Δεκέμβριο ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας έλαβε τις καταθέσεις χωρίς διακριτικά, όπως άλλωστε επιβάλλει ο νόμος.

Απενεργοποιημένα κινητά

Αναφορικά με την διαδικασία της εξέτασης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε απο τους βουλευτές να αφήσουν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ τονίστηκε η ρήτρα μυστικότητας που έχουν ως ανακριτικοί λειτουργοί ιδίως ως προς την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας των μαρτύρων.

Βασική επιδίωξη των βουλευτών απο την εξέταση ήταν να διαπιστωθεί εαν υπήρξε εργαλειοποίηση του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων απο την εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ήδη υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο εαν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του κ. Νίκου Μανιαδάκη πως ο «Μάξιμος Σαράφης» είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και η «Αικατερίνη Κελέση» η κυρία Μαρία Μαραγγέλη.

Επίσης θα κληθούν να διαπιστώσουν εαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα παρανόμως τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας είτε γιατί συνεργάστηκαν έναντι οικονομικού οφέλους με τις αμερικανικές αρχές είτε γιατί εμπλέκονται ως ύποπτοι στην ίδια υπόθεση είτε γιατί πληρούν και τους δύο λόγους.

Την άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευομένων μαρτύρων είναι ενδεχόμενο να ζητήσει η επιτροπή

Ανοιχτό αφήνουν μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», εάν και η προγραμματισμένη για σήμερα εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση», λάβει την ίδια τροπή με την εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» που οδηγήθηκε σε «ναυάγιο» την Τρίτη.

Πηγές της ειδικής επιτροπής ανέφεραν απόψε ότι αν ούτε σήμερα καταστεί εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης πρσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» και αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», τότε η επιτροπή την Πέμπτη θα ρίξει στο «τραπέζι» την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις δέκα το πρωί, με θέμα την εξέταση μαρτύρων, πιθανότατα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Μέλη της ωστόσο ανέφεραν ότι προηγουμένως θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της άρσης προστασίας για τους δύο μάρτυρες, δηλαδή να υπάρξει αίτημα της επιτροπής στην αρμόδια προς τούτο Αρχή.

Αλέξης Τσίπρας υπερ «Σαράφη»: Ωμή παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή της εξελίξεις στην προανακριτική μίλησε για θεσμική εκτροπή, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προστατευόμενων μαρτύρων και «Ορμπανοποίηση» της χώρας.

Η ανάρτησή του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook έχει ως εξής

Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμάρα, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη.

Ευθύνες τεράστιες όμως έχει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, καθώς αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω απ' όλα στον Ελληνικό λαό.

Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης.

Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020


Στέλιος Πέτσας για ανάρτηση Τσίπρα: Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο

Απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

«Βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει όχι μόνο σε ύβρεις αλλά και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί εδώ και μέρες να μην επιτρέψει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ακριβώς εξετάστηκαν και από τον εισαγγελέα, καθώς και ο πανικός του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός παρακρατικού-παραδικαστικού κυκλώματος που εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία.

Με την ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει επίσης ότι όσα είπε περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας», είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν Πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο».

Κώστας Τασούλας: Η επιτροπή ασκεί δικαστική λειτουργία που της έχει ανατεθεί απο το Σύνταγμα

Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα στην ανάρτηση Τσίπρα για προανακριτική. Ο πρόεδρος της Βουλής στη δήλωσή του σημείωσε:

«Η Βουλή με απόφασή της τηε 9ης Οκτωβρίου 2019 συγκρότησε, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 3 του Συντάγματος Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί απο τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 156 παρ. 4) η επιτροπή αυτή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και μπορεί να αναθέτει σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών την ενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικά με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι πρόδηλο ότι όταν η Επιτροπή αυτή εξετάζει μάρτυρες δεν παρεμβαίνει στη θεσμική λειτουργία της δικαιοσύνης, γιατί απλούστατα ασκεί η ίδια δικαστική λειτουργία που της έχει ανατεθεί απο το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και την απόφαση της Ολομέλειας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (88)

Εδω Καρδιτσα οβερ, Παρισι ακουει?

Ποιος Σαραφης ρε? Ο μονος πραγματικος Σαραφης ειναι αυτος που ειχε μαγαζι σε Παρισι, Νεα Υορκη, Καρδιτσα, Διακοφτο, κλπ.... Ο Μαξιμος δεν υπαρχει καν... Ειναι ο ΚΑΣΠΕΡ το φαντασματακι. Ολα ηταν αποκυημα της φαντασιας των απατεωνων του τσιρκου του Πινοκιο.

Δεν πρέπει...

ποτέ να ξεχάσουμε τι σημαίνει Αριστερά. Ευτυχώς φροντίζουν να μας το θυμίζουν συνεχώς οι ίδιοι.

Πέτα την κουκούλα. Δώσε Τσίπρα και θάχεις προστασία για πάντα

Τσιράκια του προδότη Τσίπρα η καλύτερη προστασία είναι αυτή και την ξέρετε καλά την τέχνη του σκευωρού, για λίγες δεκάρες όλα τα κάνετε. Η κουκούλα δεν σας προστατεύει, είναι της στιγμής και την άλλη όλοι οι συμμορίτες παρέα στις φυλακές.

Φοβάται ο Τσίπρας και η συμμορία του

Προστατευόμενοι μάρτυρες και τρίχες...ΟΚ, προστατευόμενοι, συνοδεύεται και η περιβολή τους με κουκούλες όταν το θέμα είναι σκευωρία ¨πολιτικών" κατά της χώρας;;; ποιός είναι αυτός ο νόμος, άρθρο. υπάρχει;;;

elena

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ? ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟΝ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ? ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ? ΣΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ ? ΣΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ? ΕΔΩ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Αλέξης Κατσαπλιάς

Δε μιλάμε για σχοινί στο σπιτί του κρεμασμένου.....συντρόφισσα!! Θες να βρώ κι εγώ το μπελά μου για τη χρεοκοπία του 2015??? Όσο για τους μάρτυρες έχεις απόλυτο δίκιο....η συμφωνία ήταν να εμφανίζονται και να καταθέτουν στα δικά μας τσιράκια και μόνο!!

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟΠΙΟΤΟ?

Christof

Αφου οι μαρτυρες δεν θελουν να τα πουνε στους ανακριτες μηπως να τους ζητηθει να πανε να τα πουνε στον Παπα της ενοριας τους?

Χώρα του παραλόγου

Ο συριζα είχε μπόλικη δουλειά να κάνει και ευτυχώς δεν πρόλαβε...όλοι γνωρίζουν ότι η novartis είναι το απόλυτα στημένο σκάνδαλο..με κανόνες μαφίας και παρακράτους θέλαν να καταστρέψουν πολύ κόσμο.Ο συριζα απο την κρίση και μετα έπαιξε ρόλο κράτους και παρακράτους μαζί.Εδώ μπάινουν τα θεμέλια για να ξεριζωθεί ένα τόσο διεφθαρμένο κόμμα.

Ελεανα89

Ρεζιλι των σκυλιών η Βουλή των Ελληνων απο προστατευομενους μαρτυρες που κατέθεσαν επώνυμα στη δικαιοσυνη ... ουτε πατησαν να τους δουν .. μα καλα ειν δυνατον η δικαιοσυνη να τους εχει δωσει κουκουλα προστασιας και οι κατηγορούμενοι βουλευτες ενω η υποθεση ειν εν ισχύ να τους τι βγάζουν ? Είν' δυνατόν καναλια να βγάζουν στη φορα ονοματα και φότο διχως καμια νομικη επιπτωση ? Θα μας κουζουλανετε ντιπ ? Επισης πια σκευωρια και τρίχες στελεχη της νοβαρτις ειπαν οσα ειπαν ..αφου οι μαρτυρες εχουνε γινει πασιγνωστοι .. επισης ενα μηνα προ εκλογων ο Σαμαράς μπηκε αρχειο μια σταλια να ηλεγχε τι δικαιοσυνη ο Τσιπρας θα καθυστερούσε η αποφαση μέχρι να περάσουν εκλογες .. εδω τα καναλια πηγε να προσεταιριστει και το ιδιο το κρατος του τον σαμποταρε να λέμε και καμια αληθεια .. αφου οι προηγουμενοι ειχαν τους δικους τους ..

Όποιος σκάβει το λάκο

Ξέραν και οι ίδιοι κατα βάθος οτι είναι άχρηστοι κι οτι κατέστρεψαν την οικονομία.Την προδοσία της Μακεδονίας την είχε ''πουλήσει΄΄ ήδη ο Αλέξης στους Γερμανούς και τους Αμερικάνους.Την επομένη λοιπόν του συλαλλητηρίου της Θεσσαλονίκης που κανείς δεν περίμενε-ούτε η ΝΔ-και που το πνίξαν τα μμε κρατικά και ιδιωτικά αλλα το είδαμε εμείς που ήμασταν εκεί έσκασε το παραμύθι νοβάρτις...και να μην τους βάζαν φυλακή σίγουρα θα τους λερώναν με λάσπη.Κι αυτό έκαναν.Αλλα δεν έπιασε.

wtf

Ο ψευτΑλεξης καταλαβαινει οτι φτανει το τελος της πολιτικης ασυλιας του και η αρχη της αποκαθηλωσης του αν καταθεσουν οι κουκουλοφοροι του και ξεσκεπαστει η μεγαλυτερη πολιτικη σκευωρια στην ιστορια της συγχρονης Ελλαδας. Μην επαναπαυεστε ομως, το τερας της ασυδοσιας, αναρχιας και νεοφασισμου που αντιπροσωπευει ο Αλεξης, ο Πολακης και λοιποι του Συριζα θα προκαλεσει κοινωνικη αναταραχη για να σωθει με αμεσο αντικτυπο τον διχασμο, εκει που παντα προσβλεπει καθε αριστεροφασιστικη κυβερνηση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης