Τσίπρας υπέρ «Σαράφη»: Ωμή παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων

alexis-tsipras1

Την ώρα που η ΕΛΑΣ αναζητεί τον εξαφανισμένο κουκουλοφόρο μάρτυρα, ο  πρωην πρωθυπουργός μιλά για θεσμική εκτροπή,  παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προστατευόμενων μαρτύρων και «Ορμπανοποίηση» της χώρας - Πέτσας: Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο

Για θεσμική εκτροπή, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προστατευόμενων μαρτύρων και «Ορμπανοποίηση» της χώρας κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Την ώρα που η ΕΛΑΣ αναζητεί τον εξαφανισμένο κουκουλοφόρο μάρτυρα Μάξιμο Σαράφη, στο πλαίσιο εντάλματος βίαιης προσαγωγής του στην ΓΑΔΑ προκειμένου να εξεταστεί απο τα μέλη της προανακριτικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μιλήσει για παραβίαση των δικαιωμάτων των προστατευόμενων μαρτύρων.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα τόσο ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όσο και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν μάχη υπέρ της διατήρησης της κουκούλας στους μάρτυρες πάνω στους οποίους στήθηκαν οι διώξεις στους δέκα πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου προχώρησε σε σχετική καταγγελία σε διακομματική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για την Διαφθορά.

Η ανάρτησή του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook έχει ως εξής

Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμάρα, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη.

Ευθύνες τεράστιες όμως έχει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, καθώς αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω απ' όλα στον Ελληνικό λαό.

Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν.

Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης.Πέτσας για ανάρτηση Τσίπρα: Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο

Απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

«Βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει όχι μόνο σε ύβρεις αλλά και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί εδώ και μέρες να μην επιτρέψει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ακριβώς εξετάστηκαν και από τον εισαγγελέα, καθώς και ο πανικός του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός παρακρατικού-παραδικαστικού κυκλώματος που εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία.
Με την ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει επίσης ότι όσα είπε περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας», είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν Πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο».

Τασούλας: Η επιτροπή ασκεί δικαστική λειτουργία που της έχει ανατεθεί απο το Σύνταγμα

Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα στην ανάρτηση Τσίπρα για προανακριτική. Ο πρόεδρος της Βουλής στη δήλωσή του σημείωσε:

«Η Βουλή με απόφασή της τηε 9ης Οκτωβρίου 2019 συγκρότησε, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 3 του Συντάγματος Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί απο τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 156 παρ. 4) η επιτροπή αυτή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και μπορεί να αναθέτει σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών την ενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικά με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι πρόδηλο ότι όταν η Επιτροπή αυτή εξετάζει μάρτυρες δεν παρεμβαίνει στη θεσμική λειτουργία της δικαιοσύνης, γιατί απλούστατα ασκεί η ίδια δικαστική λειτουργία που της έχει ανατεθεί απο το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και την απόφαση της Ολομέλειας».Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (134)

Προς συριζαίους

Καλά η ΝΔ, καλά το ΠΑΣΟΚ. Μα τα άλλα κόμματα, μα το ΚΚΕ; Όλοι δηλαδή όργανα του Άδωνη είναι;

elena

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΓΙΝΑΜΕ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ?

κωστας

Ρε, ΜΕΣΑ! Και να εισαι ευχαριστημενος Τσιπροπουλο που δεν στηθηκαν οι αγχονες στο Συνταγμα.

Βρωμιαρηδες συριζαιε

Σε αυτήν την χώρα είστε πιο μόνοι και από τον Ερντογαν.

Γιώργος

Απορώ πως αυτός ο Τσίπρας και ο Σύριζα υπάρχουν. Όλα τα κόμματα έχουν θετικά αλλά και αρνητικά. Ο Σύριζα και ο αρχηγός του είναι η παράταξη που έχει όλους τους παρακρατικούς, τους συκοφάντες και τους μπαχαλάκηδες. Δεν είναι τυχαίο που στις φυλακές έχουν 80% υποστήριξη, ενώ στους Ρομά 70%.

Τι φοβάσαι

Αλέξη;;;;

Οπως ωμά μας την φορεσες

έτσι ωμά θα την φας Αλ6

Peter

Ο Σαράφης είναι αυτός που τον έπιασαν με την κότα κ λάλησε. Τον εκβίαζαν για να πει ψέματα κ του υποσχέθηκαν ότι ποτέ δεν θα αποκαλυφθεί. Ήθελε το φασιστομουτρο να βάλει φυλακή όσους δεν γούσταρε. Ο μαδουροτσιπρας το αρχιλαμογιο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης το έστησε με συνεργούς παπαγγελ τουλουπ κ λοιπούς δικαστικούς. Φυλακή ισόβια αυτό τους αξίζει.

Αριστερός, χαφιές, κουκουλοφόρος, πρώην ταγματασφαλίτης...

❤️💙💜💖💗💝💘Αλέξης💋😘😍💕💞❣️💟💛💚

Steve

Μετα από αυτό πού εγινε σημερα δεν υπάρχει ποιό κάτω. Ποιό ξεφτιλα δεν γίνετε. Κριμα σου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης