Ελληνοτουρκικά: Παπανδρέου και Μπακογιάννη συμφωνούν με την προσφυγή στη Χάγη

eliamep

«Οι καθαρές κουβέντες με τους Τούρκους μπορούν μόνο να ωφελήσουν» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη - «Πρέπει να γίνει σημαία της Ελλάδας, στην ΕΕ, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, και στα πιο άμεσα δικά μας ζητήματα, η θέση υπέρ της ισχύος του Δικαίου» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην πρώτη συζήτηση του κύκλου για τα ελληνοτουρκικά που άνοιξε το ΕΛΙΑΜΕΠ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εξηγούν γιατί την Ελλάδα τη συμφέρει η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο και λένε πως είναι ανησυχητικό το γεγονός πως διάφορα μέσα χαρακτηρίζουν μειοδότες όσους είναι υπέρ της Χάγης

Μπακογιάννη: Οι καθαρές κουβέντες με τους Τούρκους μπορούν μόνο να ωφελήσουν

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι τρίτοι να μας επιβάλλουν να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό είναι το συμφέρον της Ελλάδας. Το Ελσίνκι δεν υπάρχει πια . Είναι σαν το παλιό παραμύθι με το βασιλιά. Είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων να λέμε για ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας όταν όλοι ξέρουμε πως η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ. Να πούμε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Υπάρχει μια ανησυχητική κατεύθυνση που παίρνει ο διάλογος για τη Χάγη γιατί γράφεται πως αν πιστεύεις πως η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στη Χάγη είσαι μειοδότης. Τι σημαίνει μη αποδοχή της Χάγης; Αν πει η Ελλάδα δεν πάω στη Χάγη. Τι κερδίζει η Ελλάδα; Η Τουρκία ποτέ δεν το αναγνώρισε το δικαστήριο οπότε δεν χάνει τίποτα.

Η δική μας πολιτική είναι βασισμένη στο διεθνές δίκαιο άρα αυτό από μόνο του μας οδηγεί στη Χάγη. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να πάμε στη Χάγη.

Οι σχέσεις μας με την Τουρκία θα έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Το μήνυμα διαλόγου να είναι συνέχεια στο τραπέζι. Οι καθαρές κουβέντες με τους Τούρκους μπορούν μόνο να ωφελήσουν.

Γιώργος Παπανδρέου: Να είμαστε στην πλευρά που επιμένει στην ισχύ του δικαίου

Θα το έθετα πιο απλά, θέλουμε την ισχύ του δικαίου ή το δίκαιο του ισχυρού; Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είναι ξεκάθαρη η θέση μας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι σαφές, ότι μας συμφέρει, όπως συνάδει με τον διεθνή μας ρόλο, να είμαστε στην πλευρά που επιμένει στην ισχύ του δικαίου.

Αυτό το δίλημμα δεν είναι ρητορικό, γίνεται ολοένα πιο επίκαιρο αν αξιολογήσει κανείς τον τρόπο που πολλές δυνάμεις, όπως σήμερα οι ΗΠΑ, λειτουργούν στη διεθνή πολιτική σκηνή. Βλέπουμε μια τάση υποβάθμισης των διεθνών συμφωνιών, πχ. του Παρισιού για το Κλίμα, των συμφωνιών ΗΠΑ-Ρωσίας για τα πυρηνικά, αντίστοιχα και με το Ιράν.

Αντί να παρασυρθούμε σε αυτήν τη λογική, πρέπει να γίνει σημαία της Ελλάδας, στην ΕΕ, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, και στα πιο άμεσα δικά μας ζητήματα, η θέση υπέρ της ισχύος του Δικαίου.

Θα έλεγα μάλιστα, αναπόσπαστο τμήμα, της στρατηγικής μας στην εξωτερική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ (85)

Προδότες

Άσχετοι εντελως

αλεξανδος

εαν ο Μητσοτακης δεν στειλει την Ντορα την αδελφη του σε ταξιδι 3 ετων στην Μογγολια,θα τον καταστρεψει

Γανυμήδης

Έλληνες πολίτες, η σημερινή γενιά πρέπει να γνωρίζει ότι: Το 1974 θα λάβουν χώρο τα πολιτικά γεγόνοτα της "μεταπολίτευσης", κάτω από την σκιά των όπλων του στρατού, οι δικτάτορες, παράνομα θα δώσουν την εξουσία σε επιλεγμένες εκ των υστέρων πολιτικές μαριονέτες. Το 1974 λοιπόν, με εντολή του ΚΙΣ οι ρουφιάνοι ΜΑΣΟΝΟΙ όργανα των ιμπεριαλιστών, έχοντας όλα τα πόστα στόν κρατικό μηχανισμό υπο έλεγχο (αστυνομία, στρατό, και δικαστικούς), σχηματίζουν μια προσωρινή κυβέρνηση, όπου στην συνέχεια με φθηνά κόλπα και αυθαίρετα θα μας επιβάλλουν το σημερινό παράνομο πολίτευμα της "Αστικής Ολιγαρχίας". Μιά καλά καμουφλαρισμένη δικτατορία, η οποία έκοψε κάθε δίαυλο επικοινωνίας λαού και εξουσίας. Το παρακράτος λοιπόν, καμουφλαρισμένο στον βόθρο του παράνομου πολιτεύματος του 1974, ανακυκλώνει την πολιτική παρανομία στην χώρα μας μέχρι σήμερα. Η θρασύτητά τους δεν έχει όρια, βγαίνουν δημόσια και κάνουν προπαγάνδα για μειοδότησει του Ελληνικού Έθνους! Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε παιδιά των παρακρατικών της προηγουμενης γενιάς! Ο Δ. Κουφοντίνας είναι αθώος. Αν υπάρχουν ακόμα έντιμοι Έλληνες αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού, είναι καιρός να επεμβούν, να σώσουν το Εθνος από την προδοσία!

Αντί να ανακυρηχτεί ΑΟΖ και συμφωνία με Κύπρο και Αίγυπτο

Θα πάμε Χάγη να χάσουμε τα κεκτημένα μας, δηλαδή ΑΟΖ Κύπρου και Καστελόριζου που ήδη γκριζάραν πρόσφατα με το τουρκικό που έμεινε 24 ώρες ανενόχλητο, ώστε μέρα να πάρει σειρά η Λιβυή, η Αλβανία, και στο τέλος να μην μείνει τίποτα! Που να σας πάρει καταραμένοι.

ΚΩΣΤΑΣ

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΝΔ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΦΤΙΛΑ

Για την Κύπρο δεν πήγαν ποτέ

Για την Μικρασιατική που ήταν το πρώτο Ολοκαύτωμα του 20ου αιώνα με τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν πήγαν ποτέ. Για τις θηριωδίες των Γερμανών και των Βουλγάρων το 40 στην Ελλάδα δεν πήγαν ποτέ. Και θα πάνε και καλά τώρα συμφωνώντας όλοι μαζί. Τώρα το τι κοινό έχει ο Ροζάκης, το Μητσοτακόσογο και ο ΓΑΠ μεταξύ τους ψάξτε να το βρείτε μόνοι σας. Μα και να θέλεις να μην το σκεφτείς δεν μπορείς. Κατακαημένη Ελλάδα. Είμαστε που είμαστε μια Κολομβία και μισή με όλους τους θεσμούς σάπιους μέχρι το κόκκαλο, μας κυβερνάνε όλοι οι σκώληκες. Καλά λέω εγώ ότι ουσιαστικά δεν είχαμε ποτέ Δημοκρατία και η Ελλάδα το 1821 ξεκίνησε να απελευθερωθεί μόνο για να γίνει προτεκτοράτο μετέπειτα.... Τζάμπα φωνάζουμε στα πληκτρολόγια, να ξέρετε. Αν στις επόμενες εκλογές δεν πέσει μια απόχη 80% να γυρίσουν τα πάντα ανάποδα, δεν θα γίνει τίποτα.

Ασύμμετρος πόλεμος

Οι προδότες θάβουν τη χώρα και εμφανίζονται ως λαγοί των Τούρκων. Ο ένας φέρει το βάρος των οικογενειακών καταθέσεων των 500 εκ, η άλλη φροντίζει τις πολλές συμμετοχές του συζύγου της σε τουρκικές επιχειρήσεις. Ευάλωτοι οι μάρτυρες, ευάλωτη καθιστούν και τη χώρα.

Ελένη Κ

Το γεγονός και μόνο ότι αυτοί οι δύο εφιάλτες συμφωνούν,σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει την Ελλάδα η προσφυγή στη Χάγη.

Η Μαρφίν θυμάστε ποτέ έγινε και γιατί;

Το 2010 πριν το περιστατικό της Μαρφίν, όλος ο κόσμος είχε αρχίσει να κατεβαίνει στους δρόμους. Το θυμάστε καθόλου; Ήταν η μοναδική αυθόρμητη κινητοποίηση που είχε γίνει στην Ελλάδα για δεκαετίες, και ο κόσμος ήξερε γιατί κατέβαινε απηυδισμένο από την κατάντια της χώρας. Καμία σχέση με το τσίρκο των Αγανακτισμένων που έβλεπες κάτι ψευτοεπαναστάτες, αργόσχολους, μπαταχτσήδες και φραπεδιάρηδες. Και εκεί που το πράγμα άρχισε να κορυφώνεται και να παίρνει διαστάσεις που προφανώς θα οδηγούσαν σε μεγάλες ανατροπές στην χώρα, βάζουν τους αναρχοπράκτορες, καίνε ζωντανούς τους ανθρώπους στην Μαρφίν, και εκεί τελειώσαν όλα. Πάγωσε όλος ο κόσμος και τέλος. Μην περιμένετε να γίνει αλλαγή ή επανάσταση. Δεν τα το επιτρέψουν ποτέ. Και να υπάρξει κάποιος ηγέτης όπως ονειρεύεστε που ξαφνικά θα πάρει την χώρα και θα την ξεβρωμισει, με κάποιον τρόπο θα τον ρίξουν ή θα τον εξαφανίσουν. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Πιόνι και προτεκτοράτο είμαστε. Τα πιόνια καθοδηγούνται, δεν ηγούνται. Και μεταξύ μας, δεν τον λες και τον Έλληνα συνειδητοποιημένο πολιτικό ον. Δεν ξέρω τι σκ@τα μας ρίχνουν αλλά έχει πέσει απίστευτη αποβλάκωση και παραίτηση.

Γεώργιος

Εφιάλτες Νεοταξίτες ΠΡΟΔΌΤΕΣ

.....

Οι προδότες μιλούν, οι υπέρμαχοι του σχεδίου Ανάν, η Ντόρα και ο ΓΑΠ, τα λαμόγια ...ουστ εξωστρακισμός εδώ και τώρα, έξω όλοι οι προδότες από την Ελλάδα, γιατί να πάμε στην Χάγη;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης