Τσίπρας κατά κυβέρνησης: Έκαναν επιτάξεις με ΠΝΠ γιατί δεν θα ψήφιζαν ούτε οι βουλευτές τους

Τσίπρας κατά κυβέρνησης: Έκαναν επιτάξεις με ΠΝΠ γιατί δεν θα ψήφιζαν ούτε οι βουλευτές τους

«Ανίκανη» και «κυνική» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας - «Αντί για μπουλντόζες στο Ελληνικό θα στείλουν μπουλντόζες στην πρώτη κατοικία των πολιτών»

tsipras_art
Σφοδρή επίθεση εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στην Άρτα, στο πλαίσιο διήμερης περιοδίας του.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα, εκτίμησε ότι η ΠΝΠ κρίθηκε αναγκαία λόγω των αντιδράσεων των βουλευτών. Επίσης, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες» τυχόν πρόωρες εκλογές στις οποίες θα αναγκαστεί να καταφύγει η κυβέρνηση λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων.

Για το μεταναστευτικό

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως κυνική και ανίκανη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων. «Αυτοί δεν μας είπανε ότι για το προσφυγικό φταίει η κυρία Τασία που φέρνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μόλις αυτοί εκλεγούν θα το λύσουν το πρόβλημα;» ανέφερε.

«Όπως μας είπανε βέβαια πως μόλις αυτοί εκλεγούν θα μπουν και μπουλντόζες στο Ελληνικό. Αυτά έλεγε ο κ. Γεωργιάδης και αντί για μπουλντόζες στο Ελληνικό θα στείλει μπουλντόζες στα σπίτια, στην πρώτη κατοικία των πολιτών ο κ. Γεωργιάδης» πρόσθεσε σκωπτικά.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι όταν παρέδωσε τη διακυβέρνηση, τα νησιά ήταν «σε δύσκολη μεν κατάσταση, αλλά ελεγχόμενη», ενώ υπήρχε καθημερινό σχέδιο και έγνοια για «να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολότερη προσφυγική κρίση που είχε ξεσπάσει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, και ξέσπασε στη δική μας την πλάτη. Την ώρα που αντιμετωπίζαμε και τη χρεωκοπία της χώρας».

«Εμείς που δεν ξέραμε, εμείς που ήμασταν ερασιτέχνες. Και ήρθαν τώρα οι άριστοι και οι επαγγελματίες» σχολίασε σκωπτικά, λέγοντας ότι η νυν κυβέρνηση έχει «25.000 ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα στα σκουπίδια και δεν είναι η ντροπή του πλανήτη. Είναι απλά μια καθημερινή ημέρα, Τετάρτη και αύριο θα είναι Πέμπτη γι’ αυτούς. Δεν τρέχει τίποτα».

«Κατάφωρα αντισυνταγματική η ΠΝΠ»

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι επιτάξεις με ΠΝΠ είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές, ενώ έγιναν με τη Βουλή ανοιχτή. ««Προφανές το γιατί το κάνανε. Διότι δεν θα τους ψηφίζανε ούτε οι βουλευτές τους αν φέρνανε το νομοσχέδιο για την επίταξη προκειμένου να χτίσουν φυλακές στα νησιά. Δεν θα τους ψηφίζανε οι βουλευτές τους στα νησιά, αλλά και ούτε κι άλλοι ενδεχομένως. Το έχουμε δει ξανά να συμβαίνει», πρόσθεσε.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ανοησίες τα περί πλωτού φράχτη στο Αιγαίο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

«Δεν είναι ανόητοι. Το κάνουν γιατί τους ενδιαφέρει η επικοινωνία, σου λέει σε κάποιους θα πιάσει αυτό ότι κάτι κάνουμε. Και βεβαίως, 500.000 είναι, όλο και κάποια μίζα θα παίξει και σε αυτό. Όπως γνωρίζουμε και σε άλλα μεγάλα θέματα, όπως οι ταυτότητες, για παράδειγμα, που η Όλγα η Γεροβασίλη είχε φτιάξει τον διαγωνισμό, είχε προχωρήσει την προκήρυξη του διαγωνισμού και το πρώτο πράγμα που έκαναν όταν την αντικατέστησαν να πάρουν πίσω τον διαγωνισμό που είχε δρομολογηθεί», επισημαίνοντας ότι «αυξάνουν το κόστος 200 εκ ευρώ».

«Όχι να λέμε ότι οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης»

Σε ότι αφορά στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ξεκάθαρα: «Αισθάνομαι ντροπή από αυτή τη δήλωση. Το μάρμαρο την κρίσης το πλήρωσαν αυτοί που είδαν τους μισθούς τους σε μια μέρα να μειώνονται κατά 40 – 50%, αυτοί που είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται 40-50%. Και δεν ξεχνάνε ποιοι κυβερνούσαν όταν συνέβαιναν αυτά. Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν μέσα από το υστέρημα του ελληνικού λαού με 68 δισεκατομμύριοα ευρώ. Δεν γινόταν αλλιώς, ναι, αλλά όχι και να λέμε ότι πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης» πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε, ότι ο Υπουργός Οικονομικών τα λέει αυτά «για να στρώσει το χαλί για αυτό το οποίο έρχεται, για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, που ετοιμάζονται όπως μας δήλωσε ένας άλλος σπουδαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης, που όταν δεν επιτίθεται με ρατσιστικό λεξιλόγιο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, λέει τα πράγματα σταράτα. Λέει: μη χαλάσουμε τις καρδιές μας, από πρώτη Μαΐου δεν υπάρχει καμία προστασία στην κατοικία, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Όποιος πρόλαβε με τον ΣΥΡΙΖΑ να προστατευτεί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έγνοια να προστατέψει το βιός και την πρώτη κατοικία των Ελλήνων πολιτών, πρόλαβε. Από πρώτη Μαΐου τέρμα, μας είπε. Γι΄αυτό λοιπόν λένε όσα λένε για τις τράπεζες που δήθεν πλήρωσαν το μάρμαρο και τώρα πρέπει να τις διευκολύνουμε, να τις ενισχύσουμε, βγάζοντας στο σφυρί την πρώτη κατοικία των Ελλήνων πολιτών που δεν πληρώνουν, όχι γιατί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά γιατί είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται ραγδαία κατά τη διάρκεια της κρίσης, 50 και 60% μειώσεις ή και 100% μειώσεις γι’ αυτούς που μείναν άνεργοι. Η ανεργία έφτασε στο 29% το 2012 -2014. Αυτό δεν συνέβη πουθενά αλλού στην Ευρώπη παρά μονάχα στην Ελλάδα».


Ομιλία στην Άρτα, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. #Αρτα #ΣΥΡΙΖΑ #iSYRIZA

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης