Προανακριτική Novartis, Ελένη Τουλουπάκη: «Κατάπτυστο το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για ανωμοτί κατάθεση» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική Novartis, Ελένη Τουλουπάκη: «Κατάπτυστο το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για ανωμοτί κατάθεση» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την εισαγγελέα Διαφθοράς - «Ακόμη κι αν μείνουμε μόνοι, θα επιμείνουμε στην εις βάθος διερεύνηση ενός διαφαινόμενου υπόγειου παραδικαστικού κυκλώματος» διαμηνύουν από τη Χαριλάου Τρικούπη 

touloupaki
Σφοδρή σύγκρουση του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελένη Τουλουπάκη έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία των βουλευτών της Χαριλάου Τρικούπη που μετέχουν στην προανακριτική να ζητήσουν την ανωμοτί κατάθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνεδρίαση της προανακριτικής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε το αίτημα «κατάπτυστο» προκαλώντας την αντίδραση της Ευαγγελίας Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ) που είπε: «Παρακολουθούμε εμβρόντητοι όσα καταθέτουν οι Εισαγγελείς. Απορώ πώς κάποιοι πραγματικά κραυγάζουν αντί να σιωπούν».

Αντέδρασε και Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος δήλωσε: «Στο χωριό μου και στην Κρήτη λένε ''τον όφι θωρείς και τον συρμό γυρεύεις;''. Η δράση όλων όσοι συμμετείχαν στη σκευωρια είναι κοινή. Είτε είναι πολιτικός είτε είναι εισαγγελέας. Υπάρχει σκευωρια. Η πολιτική θέση μας είναι γνωστή και το αίτημά μας για την Επιτροπή κατατεθειμένο».

Να σημειωθεί ότι η πρόθεση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής να ζητήσουν την ανωμοτί κατάθεση της κυρίας Τουλουπάκη προκάλεσε και την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής ζητά την πειθαρχική τους τιμωρία υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν τα όρια των αρμοδιοτήτων τους.

Απο την άλλη πλευρά οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν: «Καλωσορίζουμε την αντίδραση της αξιότιμης Εισαγγελέως Διαφθοράς στο νόμιμο αίτημά μας για ανωμοτί εξέτασή της ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Εκτιμούμε την αμεσότητα της απάντησής της, την ώρα που η ίδια αρνείται πεισματικά να αποστείλει στη Βουλή τα έγγραφα και τα στοιχεία που της έχουμε επανειλημμένως ζητήσει. Αλήθεια, τι φοβάται και ποιους προσπαθεί να καλύψει -και πέραν του εαυτού της;»

«Όπως είναι γνωστό, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (άρθρα 7 παρ. 1 και 5 παρ. 3 ν. 3126/2003) εξοπλίζει την Επιτροπή με αρμοδιότητες εισαγγελικού οργάνου, που υποχρεούται να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες όχι μόνο ενός υπουργού αλλά και των συμμετόχων του -μη πολιτικών προσώπων. Η διαδικασία δηλαδή δεν είναι πολιτική, αλλά νομική, με πολύ συγκεκριμένες έννομες συνέπειες για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο, ανεξαρτήτως υπουργικής ιδιότητας».

«Η κ. Τουλουπάκη βαρύνεται, επομένως, με καθ' έξη άγνοια νόμου, που δεν μπορεί να της συγχωρεθεί. Ή όντως δεν γνωρίζει ή εξυπηρετεί συγκεκριμένες επιδιώξεις. Η δε αναφορά της σε πειθαρχική μας δίωξη ως βουλευτών (!). αποτελεί για εμάς την πιο ισχυρή απόδειξη πως κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

«Όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην ευόδωση του έργου της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής. Ακόμη κι αν μείνουμε μόνοι, θα επιμείνουμε στην εις βάθος διερεύνηση ενός διαφαινόμενου υπόγειου παραδικαστικού κυκλώματος, με αδιαφανείς απολήξεις και πειθήνια όργανα σε καίριες θέσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης