Προανακριτική για Novartis: Προβληματισμός για το αίτημα κλήτευσης της Τουλουπάκη για ανωμοτί κατάθεση

Προανακριτική για Novartis: Προβληματισμός για το αίτημα κλήτευσης της Τουλουπάκη για ανωμοτί κατάθεση

Το σχετικό αίτημα έχουν υποβάλει οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής

touloupaki
Νομικούς προβληματισμούς για την κλήτευση της κυρίας Ελένης Τουλουπακη για ανωμοτί κατάθεση εκφράζουν οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή. Υπενθυμίζεται πως το σχετικο αίτημα κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής με το αιτιολογικό ότι υπαρχουν σαφείς ενδείξεις τελεσης αξιόποινων πράξεων απο την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κατά τις έρευνες για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας συμφωνούν με την ουσία, ότι δηλαδή υπαρχουν στοιχεία εμπλοκής της κυρίας Τουλουπάκη, διατηρούν ομως ισχυρες νομικές επιφυλάξεις για το αν η προανακριτική εχει αρμοδιότητα να καταστήσει ύποπτη ή κατηγορούμενη την εισαγγελέα. Εκτιμούν δε, πως η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει μονο στους αντεισαγγελεις του Αρειου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευαγγελο Ζαχαρή που διεξάγουν παράλληλη έρευνα για τους χειρισμούς της εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς.
Υπόο αυτά τα δεδομένα η ΝΔ προβληματιζεται για το αν θα στηριξει το σχετικο αίτημα κατα την αυριανή συνεδρίαση της προανακριτικής ή θα επιμείνει στην κλήτευση της κυριας Τουλουπάκη ως μαρτυρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης