Σκόπια: Υπουργός επανέφερε πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

rasela_mizrahi

Η υπουργός που προέρχεται από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, αγνόησε την υποχρέωση της χώρας της και την τοποθέτησε στο υπουργείο Εργασίας

Σε προκλητική ενέργεια προέβη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ρασέλα Μιζράχι, επαναφέροντας στο υπουργείο αυτό πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας ("Δημοκρατία της Μακεδονίας"). Η Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε χθες στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε μπροστά από την πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε στο υπουργείο της.

Σημειώνεται ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (τον Φεβρουάριο του 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ωστόσο, η Μιζράχι αγνόησε την υποχρέωση αυτή της χώρας της, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέφερε στο υπουργείο του οποίου ηγείται, παλαιότερη πινακίδα.

Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας. «Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μία ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της. Χωρίς τη συμφωνία (των Πρεσπών) δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του SDSM, το οποίο κατηγόρησε ακόμη την ηγεσία του VMRO-DPMNE ως υπεύθυνη για το όλο θέμα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, το κόμμα του οποίου είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, κληθείς σήμερα να σχολιάσει την ενέργεια της υπουργού του κόμματός του, αρνήθηκε να λάβει θέση, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής για το όλο θέμα που ανέκυψε.

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στις αρχές Ιανουαρίου, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει πως 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα σχηματίζεται μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση με δύο υπουργούς. Το VMRO-DPMNE εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Στη Βόρεια Μακεδονία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στις 12 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (142)

ΝοτιοΜακεδονας

Γιατί εμείς δεν έχουμε ακόμη αλλάξει τις πινακίδες πχ FYROM και όχι Β Μακεδονία; Που είναι το σωστό.

Η τοπική οργάνωση Βοτανικού

της Νέας Δημοκρατίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους Αθηνών. Επίτιμος καλεσμένος ο Άδωνης Γεωργιάδης

Νικ

Πάλι το έτσουξες. Και σου είπα μην πίνεις! Έχεις παραισθήσεις. Αλλά εσύ δεν ακούς. Άντε τώρα να βρεις άκρη.

ΙΩΑΝΝΗΣ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Κορόιδο

Δεν θέλω σκέτο Μακεδονία,θέλω με ζάχαρη.

Σιγά την πρόκληση

Τι Β. Μακεδονία,τι σκέτο Μακεδονία.Χώρα Μακεδονία είναι μία και στον κόσμο άλλη καμία.Υπάρχουν και δυο επαρχίες Μακεδονία σε Ελλάδα και Βουλγαρία.Η Ελλάδα υπέστη Βατερλώ σ' αυτό το θέμα.Τα υπόλοιπα είναι αυταπάτες.

Κούλης

Καλά κάνουν, εγώ στηρίζω, η συμφωνία ήταν προδοσία. Δεν πρέπει να τους λένε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, πρέπει να τους λένε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, χωρίς το βόρεια. Η ιστορία δεν πρέπει να παραχαρακτεί.

Γιαννης

Δε καταλαβες, αν αλλαξει κατι, παει Μακεδονία σκέτο.

ΑΡΕ ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΙ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ...

ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ...ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ.

Kara@@@@saras

Αυτών την είσοδο στην ΕΕ θα υποστηρίξει σε λίγες μέρες ο Μητσοτάκης.

ΜΠΕΝ ΤΕΝ

Δυτική Βουλγαρία μάλιστα Βόρεια Μακεδονία όχι

λ

ρε μανία να νομίζουν ότι είναι Μακεδόνες, μιλάμε ψύχωση, όλος ο κόσμος ,που έχουν διαβάσει λίγο ιστορία, γελάει με τις εμμονές τους. Χώρα Βαρντάσκα με κατοίκους βουλγαροσερβοτουρκοαλβανορόμα και γλώσσα σερβοβουλγαρικά, ακόμη να μάθετε τι είστε?

Γιάννης

Μιλας για την αρχαία Μακεδονία. Πώς θα τους το εξηγήσεις όταν για πολλές γεννιες, πολλούς αιώνες πίστευαν ότι είναι Μακεδόνες (επί τουρκοκρατίας) και κανένας δε τους έφερνε αντιρρήση; Η κάτοικοι της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας επίσης αισθάνονται Μακεδόνες. Η κάτοικοι της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας και της ευρωπαϊκής τουρκιας(Τούρκοι) αισθάνονται Θράκες. Έχουμε το δικαίωμα να τους απαγορεψουμε πως θα αισθάνονται και να τους υποδείξουμε πως θα αισθάνονται;

kyriakos

Γιάννη, αυτό εξηγείται πολύ απλά. Η αλήθεια είναι "είσαστε κάτοικοι της Μακεδονίας και Έλληνες πολίτες. Η Μακεδονία ειναι γη των Ελλήνων και όσων μετέχουν της Ελληνικης παιδείας. Δεν μπορείτε να μας λέτε ότι εσείς είσαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου (να υπονοείτε ότι εμείς δεν είμαστε Έλληνες) και να θέλετε να κλέψετε την ιστορία των Ελλήνων ή να παρουσιάζετε βλέψεις εναντίον των Ελλήνων. Γιατί θα σας πατήσουμε στο λαιμο".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης