Βίτσας στον ΘΕΜΑ 104,6: «Λύση για το μεταναστευτικό η συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες»

Βίτσας στον ΘΕΜΑ 104,6: «Λύση για το μεταναστευτικό η συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες»

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταση που υπάρχει στα νησιά και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού 

vitsas
Για το μεταναστευτικό μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και για την ένταση που υπάρχει στα νησιά καθώς και την επιβάρυνση των ντόπιων.

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε την ένταση στα νησιά ο κ. Βίτσας από τη στιγμή που βρίσκονται 45.000 άνθρωποι στα νησιά κι έχουμε γυρίσει, όπως είπε, από άποψη πληθυσμών στις αρχές του 2016.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί επιβάρυνση ανέφερε ο κ. Βίτσας και στους αιτούντες άσυλο « αν είναι 20.000 άνθρωποι στη Μόρια καταλαβαίνετε ότι είναι σε άθλια κατάσταση, επιβαρύνονται και οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η γνώμη μου είναι από την γνώση που έχω, ότι η υπηρεσία ασύλου είναι αδύνατο να δουλεύει με ένα τέτοιον όγκο και επιβαρύνονται βέβαια και οι ντόπιοι. Αυτό βέβαια δίνει τη δυνατότητα σε μικρές ομάδες θα έλεγε κανένας ακροδεξιές να εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση και να σηκώνουν ένα ρατσιστικό λόγο, αυτό θα πρέπει οι νησιώτες να το κρατήσουν μακριά τους και να μείνουν στο ουσιαστικό θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Τέλος, ο κ. Βίτσας είπε πως λύση για το μεταναστευτικό υπάρχει μεν, αλλά δεν μπορεί να την κάνει μόνη της η Ελλάδα « δεν μπορεί η Ελλάδα μόνη της να πει να σταματήσουν οι πόλεμοι, πρέπει να συνεργαστεί και να πιέσει άλλες χώρες και η Ευρώπη θα πρέπει να υποκύψει, αν θέλετε, στην ανάγκη της Ελλάδας ότι πρέπει να μοιραστεί το βάρος, όχι με λεφτά αλλά παίρνοντας κάποιους ανθρώπους κι εξετάζοντας τα αιτήματα τους στις συγκεκριμένες χώρες» όπως ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης