Επίδομα γέννας: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 2.000 ευρώ

Επίδομα γέννας: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 2.000 ευρώ

Πώς θα καταβάλλεται το επίδομα στους νέους γονείς - Επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις για την παροχή του επιδόματος παιδιού

newborn
Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την παροχή επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται απο 1.1.2020.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι το ισοδύναμο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 40.000 ευρώ ενώ το επίδομα θα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ.

Πέραν αυτών επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις για την παροχή του επιδόματος παιδιού θέτοντας μεταξύ άλλων 12ετή χρόνο νόμιμης και μόνιμης διαμονής πολιτών άλλων κρατών στην ελληνική επικράτεια αντί 5ετίας που ισχύει.

Επίσης θεσπίζεται το αφορολόγητο και ακατάσχετο του επιδόματος νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισόδήματα.

Τέλος, επανακαθορίζεται ο τρόπος ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών απο εργοδοτικές εισφορές που δημιουργήθηκαν εως και την 31.12.2018 προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης με επέκταση της προβλεπόμενης στο άρ 4 του νόμου 4611/2019 έκπτωσης και στα πάσης φύσεως πρόσθετα τέλη.

Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο και εδώ την αιτιολογική έκθεση.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης