Κουτσούμπας στο Λονδίνο: Οι ιδέες των Μαρξ, Λένιν και Ένγκελς είναι ζωντανές και επίκαιρες

Κουτσούμπας στο Λονδίνο: Οι ιδέες των Μαρξ, Λένιν και Ένγκελς είναι ζωντανές και επίκαιρες

Ο γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «όαση γνώσης, εκπαίδευσης, μόρφωσης, ιδεών, ιστορίας, μνήμης» τη βιβλιοθήκη «Καρλ Μαρξ» στο Λονδίνο – Επισκέφτηκε το Tate Modern και το μνημείο για τους νεκρούς Σοβιετικούς στρατιώτες στον Β΄ Π.Π, Soviet War Memorial

koutsoubas_eksw
Στο Λονδίνο βρίσκεται από σήμερα έως την Κυριακή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, το πρωί, ο κ. Κουτσούμπας, επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη «Καρλ Μαρξ», το μνημείο για τους νεκρούς Σοβιετικούς στρατιώτες στον Β΄ Π.Π, Soviet War Memorial και το μουσείο Μοντέρνας τέχνης, Tate, όπου εκτίθεται ο πίνακας του Πίτερ ντε Φραντσία «Η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη». Μετά την επίσκεψή του στη βιβλιοθήκη «Καρλ Μαρξ» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε μια όαση, εδώ στο κέντρο του Λονδίνου, μια όαση γνώσης, εκπαίδευσης, μόρφωσης, ιδεών, ιστορίας, μνήμης, γύρω από ζητήματα που πρέπει να μάθει, κυρίως, η νέα γενιά, η εργατική τάξη, ως σύνολο, όχι μόνο της Μ. Βρετανίας όλης της Ευρώπης, όλου του κόσμου. Γιατί οι ιδέες του Μαρξ, του Λένιν, του Ένγκελς, όλων των μεγάλων επαναστατών της ανθρωπότητας, είναι ζωντανές και επίκαιρες. Ισχύουν και σήμερα μέχρι να φτάσουμε να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομήσουμε μια νέα, πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία».

Το απόγευμα ο κ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το Βρετανικό Μουσείο.


koutsoubas
koutsoubas1
koutsoubas2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης