Κουτσούμπας: Αντιλαϊκός προϋπολογισμός που προωθεί την φοροασυλία του κεφαλαίου

Κουτσούμπας: Αντιλαϊκός προϋπολογισμός που προωθεί την φοροασυλία του κεφαλαίου

“Δεν θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός. Αυτή η κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βολικός. Εμείς λέμε ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και άρα είναι αντιλαϊκός” τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ

koutsoubas_vouli
Αντιλαϊκό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2020 ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι και η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε “δεν θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός. Αυτή η κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βολικός. Εμείς λέμε ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και άρα είναι αντιλαϊκός”.

Ο ίδιος τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση “η πολιτική σας δεν διαφοροποιείται από αυτή των προκατόχων σας. Φορτώνετε πρόσθετα φορολογικά βάρη στους πολίτες. Την ίδια ώρα χαρίζετε εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο. Φοροασυλία για το μεγάλο κεφάλαιο”.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για πολιτική εξαναγκασμού που υποχρεώνει τους φορολογούμενους να διενεργούν ηλεκτρονικά το 30% των συναλλαγών τους, πρακτική που όπως είπε ωφελεί τις τράπεζες.

“Η πολιτική αυτή τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεμπόρους που αναγκάζονται να φανερώσουν το μικρό τους εισόδημα στις υπηρεσίες του αστικού κράτους. Τσακίζει και τους μισθωτούς με πρόστιμα όταν δεν ξεπερνούν αυτό το όριο” είπε.

“Ο προϋπολογισμός, απ' όποια πλευρά και αν το κοιτάξει κανείς, βρίσκει μέτρα μόνο υπερ του κεφαλαίου” ανέφερε σε άλλο σημείο για να επισημάνει ότι ο λαός δεν θα ωφεληθεί απο την προωθούμενη πολιτική.

Κλείσιμο
“Η επιθετικότητα της Τουρκίας έκανε ακόμα ένα βήμα μπροστά με την συμφωνία με την Λιβύη για την ΑΟΖ, διαγράφοντας ελληνικά νησιά από το χάρτη. Μόνο που αυτή η προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται από το ΝΑΤΟ” ανέφερε σε άλλο σημείο για να εξηγήσει “τα δισεκατομμύρια ευρώ προς το ΝΑΤΟ δεν απέτρεψαν την προκλητικότητα της τούρκικης άρχουσας τάξης”.


“Η κρατική βία, η καταστολή και η αυθαιρεσία έχει κοντά ποδάρια. Φουντώνει την οργή του λαού” πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας σχετικά με τις καταγγελίες για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης